Imatge desoladora d'un Nàstic que veu com la salvació s'escapa a 9 punts. Fali ha marxat lesionat al final de la segona meitat

S’acaben els adjectius (3-0)

Quan un animal està ferit i veus que està patint, el millor que es pot fer és matar-lo. Evitar que segueixi patint pel seu propi bé. Això és el que ha de passar perquè els nastiquers no es segueixin il·lusionant després d’una victòria o d’un bon partit. Es creen il·lusions i després han de veure partits com el d’avui al Estadio de los Juegos del Mediterráneo. Un nou partit on la imatge del Nàstic torna a ser molt pobra. Passivitat defensiva, poques arribades i, perquè no dir-ho, una mala gestió d’Enrique Martín. Derrota per tres gols a zero contra un equip que no destaca per marcar molts gols. Un altre cop, per enèsima vegada, el Nàstic és l’equip amb el que es trenquen totes les estadístiques. La sensació és d’esgotament i de veure com ni els jugadors creuen en que això és possible. Per més que diguin a la zona mixta, la situació comença a ser inaguantable.

A l’onze inicial han entrat tant Luis Suárez com Fali. Els dos arribaven al partit entre cotons, però finalment han pogut sobreposar-se a les respectives molèsties per comptar per Enrique Martín. Així doncs, els onze protagonistes del partit han estat els mateixos que van guanyar la setmana passada per dos gols a zero contra el Numancia. De nou Palanca en la posició de mitjapunta i de nou Uche acompanyant a Suárez en la punta d’atac.

Foto: LaLiga.es

El davanter nigerià ha estat el més destacat dels grana al primer temps. Ha tingut dues ocasions per avançar al Nàstic, però no ha estat així. Les dues ocasions han estat al primer quart d’hora. La primera ha vingut al minut 6 en una jugada en la que el davanter ha conduit la pilota traçant una diagonal, però el seu xut ha marxat desviat per l’esquerra de la porteria de René. La segona oportunitat no ha trigat gaire, només deu minuts després, de nou Uche ha rematat de cap una centrada de Fali que no ha aconseguit connectar bé i també ha marxat desviada.

La primera meitat ha estat d’un joc molt posicional. Molt poca fluïdesa de joc i molta presència dels jugadors del mig del camp. A part, les pilotes llargues han estat habituals en els dos equips. Tant l’Almeria buscant les bandes de Narváez i Rioja, com el Nàstic amb Luis Suárez. Un joc molt travat per les faltes, molt físic i que ha començat amb molta intensitat.

L’Almería ho encarrila en els últims minuts

El Nàstic no estava acabant bé les poques arribades que ha tingut i l’Almeria ha començat a ser el protagonista. Primer de tot, Corpas – que avui ha jugat de lateral dret  endarrerint la seva posició habitual- ha tingut una arribada clara, però el seu xut des de la frontal ha marxat al lateral de la xarxa. A partir d’aquí, el Nàstic s’ha esfumat del partit i els locals ho han aprofitat amb una efectivitat impressionant. Dues arribades i dos gols. Els dos han estat idèntics, amb els mateixos protagonistes. L’única diferència ha estat que el primer ha arribat al minut 34 i el segon al 43. En els dos, un centre des de la banda esquerra de Narváez trobava a Álvaro Giménez dins de l’àrea, que sense oposició de la defensa, enviava la pilota al fons de la xarxa. En les dues jugades ha quedat retratat Mikel Villanueva, que en cap d’elles ha defensat bé al davanter de l’Almería.

Foto: LaLiga.es

Un altre cop els grana tiraven en pocs minuts el partit a la brossa. Ja ho van fer a la Romareda i ho han tornat a fer al Juegos del Mediterráneo. En nou minuts, dos gols de l’Almería que deixaven amb un peu i mig fora del partit als d’Enrique Martín. Per refer la situació, l’entrenador ha fet entrat al descans a José Kanté en lloc de Palanca, per tant, posava un davanter per un mitjapunta. Canvi ofensiu per intentar donar la volta al marcador.

Però si no ho han fet en tota la temporada, avui no seria menys. El Nàstic no ha sortit del tot endollat a la segona part. Quan s’havien jugat 6 minuts, l’Almeria ha sentenciat definitivament el partit. Una jugada de combinació entre Giménez i Juan Carlos ha permès que el mitjapunta entrés sense cap oposició fins dins de l’àrea. El seu remat l’ha tocat Fali, però no el suficient com per evitar el gol. I una altra vegada passivitat de la defensa que li ha fet el passadís a Juan Carlos.

Foto: LaLiga.es

El cop ha estat molt dur pels grana. No han sabut reaccionar de cap de les maneres i Enrique Martín no volia que el marcador fos més abundant. Si abans feia un canvi ofensiu amb l’entrada de Kanté, ara posava un mig centre defensiu enlloc d’un davanter. Una altra incoherència a aquesta temporada tant dolenta del Nàstic. Marxava Uche per donar entrada a Cotán, amb un canvi que l’únic que buscava és que el Nàstic no sortís escaldat.

Després del gol, el Nàstic no ha tingut cap ocasió per maquillar el resultat. És més, l’Almería podria haver fet més ampli el marcador, però Bernabé i la mala punteria dels davanters locals ho han evitat. El porter grana ha tret un mà a mà amb Demirovic en dues ocasions. Una d’elles ha arribat després d’una posició dubtosa del davanter en la que Thioune es queda reclamant el fora de joc sense seguir la jugada. A més a més, en una jugada en la que Fali corria per defensar s’ha lesionat i ha marxat substituït.

Foto: LaLiga.es

La temporada dels grana és un despropòsit total. Ha passat el mateix en cada partit, sobretot fora de casa. Una imatge molt dolenta del Nàstic lluny del Nou Estadi, que es contradiu amb la millor imatge dels partits com a local. Una de cal i una altra d’arena. Aquesta és la manera de descriure la temporada del Nàstic en la que no han aconseguit regularitat i, quan a casa la imatge era bona, els resultats no acompanyaven. Els tarragonins volen que això acabi ja, és el millor que podria passar per tal de no seguir donant esperances a l’afició perquè al següent partit, amb una imatge paupèrrima, s’esfumin ràpidament.

FITXA TÈCNICA

Almería: René; Corpas, Saveljich, Owona, Martos; De la Hoz (Rocha, min. 78), Eteki, Narváez (Chema, min. 69), Rioja; Juan Carlos, Álvaro Giménez (Demirovic, min.61)

Gimnàstic: Barragán; Pipa, Mikel, Fali (Salva Ferrer, min. 70), Noguera, Abraham; Thioune, Palanca (Kanté, min. 46), Imanol; Uche  (Cotán, min. 55), L. Suárez

Àrbitre: Areces Franco Amonestats Pels locals: René (min. 63) Pels visitants: Noguera (min. 22)

Resultat: 1-0, Álvaro Giménez (min. 34); 2-0, Álvaro Giménez (min. 43); 3-0, Juan Carlos (min. 51)

Incidències: Partit corresponent a la jornada 34 de La Liga 123 disputat al Estadio de los Juegos del Mediterráneo davant de 6.133 espectadors.

1 COMENTARI

  1. Hi ha una cosa que a mi em preocupa i és que molts jugadors que fan molt bon paper en altres equips, arriben al Nàstic i no donen el mateix nivell. Diria que els fem dolents naltrus. Ara és Mikel Villanueva, que al Reus era un puntal indiscutible, però d’exemples en tenim un munt

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Així han titulat els mitjans l’empat davant l’Sporting

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals l’empat davant l’Sporting. Ràdio Ciutat de Tarragona: La processó continua Diari Més: Al Nou Estadi tampoc Tarragona...

Empat que val molt poc (0-0)

La pel·lícula es repeteix: una bona defensa, de les millors en els partits d’aquesta temporada, no s’ajusta amb un bon atac. La imatge torna...

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...