Un duo novedós

Fabián Noguera i Mikel Villanueva van arribar al Nàstic durant el passat mercat d’hivern. La fragilitat mostrada per la defensa grana va propiciar que la direcció esportiva busqués una solució d’impacte immediat. El primer aterrava a Tarragona després de vestir la samarreta de l’Estudiantes de La Plata, cedit pel Santos brasiler. El segon, no va arribar a desfer les maletes. El veneçolà canviava de comarca després que el Reus Deportiu no arribés a pagar-li el salari que li pertocava. Hàbil moviment de la secretaria tècnica que es reforçava a costa del moribund veí.

Des del primer moment ambdós es feien amb la titularitat. Noguera ha disputat fins a la data d’avui 450 minuts amb la samarreta del Nàstic, mentre que Mikel Villanueva ho ha fet durant 689. Està a la vista que ambdós milloren el que el Club Gimnàstic disposava. El veneçolà i l’argentí aporten la seguretat que abans els granes no tenien. Contundents en el cos a cos i sobretot, tècnicament capaços d’afrontar la pressió del davanter rival, ambdós futbolistes s’han guanyat a dia avui ser fixos a l’eix de la rereguarda tarragonina. I és que els números parlen per si sols: abans del debut de Mikel Villanueva a la jornada 21 (el primer dels dos en disputar un partit amb el Nàstic) el club grana havia encaixat un total de 33 gols en 20 enfrontaments, és a dir, una mitjana de 1’65 gols per encontre. Des del debut del veneçolà una jornada més tard el Nàstic ha rebut només 9 gols en 9 partits, el que dóna una mitjana d’1 gol encaixat per encontre. Una estadística que provoca que a hores d’ara l’entitat tarragonina tingui esperances d’obtenir la permanència.

Per tant ens trobem amb dues peces que no només han millorat la seva línia, sinó que en general han elevat el nivell de la resta d’integrants de la primera plantilla.

Davant l’Albacete vam poder constatar aquesta millora. El Nàstic comença a defensar cap endavant. Avança línies per ofegar al rival. En aquest sentit ambdós futbolistes tenen un paper clau. Quan el rival pressiona la sortida de pilota tarragonina, és Fabián Noguera qui acostuma a sortir en conducció amb l’esfèrica, acció poc habitual al Nou Estadi. Si a això li sumem a l’exuberant físic de Thioune a la medul·lar, ens trobem a un Nàstic radicalment diferent al vist a la primera volta del campionat. Aquest fet pot semblar insignificant però és que guanyar els petits duels que es van succeint durant la disputa dels partits esperonen i engresquen una afició fins diumenge abatuda.

El Tartiere i la Romareda seran les properes pedres que posaran a prova la solvència del nou duo defensiu grana.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Linares s’estrena a La Romareda, l’Osasuna camina directe cap a Primera i el Mallorca entra al play-off

Tancada la jornada 30 de LaLiga1|2|3 trobem que tant Granada com Osasuna es consoliden una jornada més a la zona d'ascens directe, perseguits per...

La permanència es torna a allunyar a 8 punts a falta de 12 partits per acabar la lliga

El Nàstic tancarà la jornada 30 de Segona Divisió un punt més lluny respecte la salvació del que la va començar. Els granes, que van...

Mikel Villanueva serà baixa contra el Málaga per acumulació de grogues i convocatòria internacional

Enrique Martín no podrà comptar amb el central Mikel Villanueva pel proper partit d'aquest diumenge al Nou Estadi davant el Málaga. El defensa veneçolà va...

Enrique Martín: “Ens estem jugant la vida i cal defensar amb una intensitat fora del normal”

El tècnic grana Enrique Martín va atendre als mitjans de comunicació en roda de premsa al Nuevo Carlos Tartiere un cop acabat el matx...

“Menys palmeros i més mocadors”: les reaccions dels aficionats després de la derrota contra l’Oviedo

La parròquia grana ha mostrat la seva visió del partit després de la derrota davant l'Albacete. A continuació recollim alguns dels tuits més destacats un...