Sentenciats; cap equip s’ha salvat

Podem guarnir-ho com vulguem, però la realitat és tossuda i diu que d’aquesta, gairebé amb total seguretat, no en sortirem. Intentem i lluitem per l’impossible mentre hi hagi possibilitats matemàtiques, però treballem des d’ara mateix pel gairebé segur, per un projecte a Segona B fiable, que ens permeti primer ascendir de nou a LaLiga1|2|3 en el menor temps possible i posteriorment mantenir-nos sense gaire angoixes. Plantegem-nos seriosament quin director esportiu volem, entrenador, tipus de jugadors, etc. i posem-nos ja mans a l’obra, hem de començar la pretemporada amb els deures fets, si més no, amb tot avançat i a punt de tancar.

Les dades són d’una claredat extrema: des de la temporada 1997/98, ja amb 22 equips a LaLiga1|2|3, hi ha hagut 13 equips amb 21 o menys punts a la jornada 28, com actualment té el Nàstic, i cap, repeteixo cap, ha aconseguit salvar-se. Quatre tenien 21 punts com els grana (Algeciras 2003/04, Castellón 2009/10, Ponferradina 2010/11 i Bilbao Athletic 2015/16), els altres nou (Ourense 1998/99, Lleida i Universidad de Las Palmas 2000/01, Pontevedra 2004/05, Vecindario 2006/07, Sevilla Atlético 2008/09, Nàstic 2011/12 i, finalment, Lorca i Sevilla Atlético 2017/18) tenien menys punts i, com he dit abans, en cap dels tretze casos van aconseguir la permanència.

Hem de tocar de peus a terra i ser conscients d’on som. A la tercera sembla ser que anirà la vençuda. Els socis, aficionats, jugadors i cos tècnic hem de continuar treballant perquè l’impossible es consumi mentre les matemàtiques ho permetin, però el consell ha de tenir ja els seus ulls posats en un nou projecte a Segona B: és el més assenyat. La salvació tal com estan les coses, ha agafat caire d’al·lucinació. Us ho diu un boig pel Nàstic.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Així han titulat els mitjans l’empat davant l’Sporting

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals l’empat davant l’Sporting. Ràdio Ciutat de Tarragona: La processó continua Diari Més: Al Nou Estadi tampoc Tarragona...

Empat que val molt poc (0-0)

La pel·lícula es repeteix: una bona defensa, de les millors en els partits d’aquesta temporada, no s’ajusta amb un bon atac. La imatge torna...

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...