Descens emocional

Tens aquella esperança que el proper partit serà diferent, que finalment guanyarem, que ens aproparem a la salvació, que tot millorarà per força i…patapam! Reps una bufetada que et torna de nou a la realitat. Perds i t’enfonses anímicament com sempre. És com una agonia eterna, el purgatori sobre la gespa, un patiment constant. Sí, la imatge millora en alguns partits, però no durant els noranta minuts, i sense un resultat positiu no hi ha bona imatge que valgui.

Deia un amic dissabte que Martín és un entrenador antiquat; li compro l’expressió, cosa que ja sabíem, però em sorprèn la poca capacitat d’evolució si les circumstàncies no són favorables. El seu futbol és més aviat arcaic i poc elaborat, no té gaires recursos al seu abast, s’enquista en els errors i li falta valentia per anar a buscar els punts des d’un inici. A mi m’ha decebut bastant.

Contra el Cádiz vam tornar a llençar 45 minuts. Fins que no es veu amb l’aigua al coll no reacciona. El que no sap veure és que l’aigua al coll ja la tenim abans de començar els partits. Diu que Thioune no pot jugar de mitjapunta i el torna a situar allí: que algú m’ho expliqui, jo no ho entenc.

Penso que Kanté de mitjapunta, Thioune darrere seu i Palanca per banda seria una bona alternativa més ofensiva i amb més control de pilota. Segurament no ho veurem, no us estranyi que Thioune torni a jugar de mitjapunta davant l’Osasuna.

Hi ha coses en les seves alineacions que m’evoquen a un entrenador que ha perdut els papers i que no sap ben bé què fer per redreçar la situació. No el culpo de la situació actual, venia amb un dèficit de punts molt important, però queda clar que no ha millorat l’equip en res pel que fa a joc. Han estat els nous noms a l’onze els que ho han fet. Físicament però, si és cert que l’equip ha evolucionat.

Tot i això, jo el mantindria fins a final de temporada passés el que passés, sabem que canviar tant d’entrenadors no ens ha donat continuïtat en el joc i els resultats i, per tant, és un bon moment per intentar modificar la dinàmica. La salvació és molt més que difícil, per tant, si el mantenim tampoc arrisquem molt. Però al acabar la temporada, visualitzo dos escenaris diferents: si el Nàstic continua a Segona A (cosa poc probable), Martín hauria de ser l’entrenador de la temporada vinent sense cap mena de dubte, intentant consolidar l’equip a Segona A per viure finalment un any tranquil; en canvi, si l’equip descendeix (el més probable), no el veig a la nova categoria. El Nàstic seria, en teoria, un equip a batre i que portaria la batuta dels partits i veig a Martín poc ambiciós en aquest aspecte; hauríem de tenir ja una alternativa a ell amb un altre perfil per a la nova situació i gestar un projecte seriós de la mà del nou entrenador i el director esportiu. Hem de treballar ja en aquest projecte de Segona B.

No hem de deixar de treballar en la salvació per intentar aconseguir-la, però emocionalment jo faré un pas al costat, fent el possible per adaptar-me mentalment a un descens a Segona B. És molt dur rebre cops emocionals setmana rere setmana quan t’agafes a tot per intentar creure, fa massa mal. El millor és assumir la desfeta per viure-la menys intensament, intentant així relativitzar-ho tot. No sé però si ho aconseguiré. La salvació va començar sent possible per esdevenir un miracle, que va mutar a miratge i, que finalment, s’ha convertit en deliri; intentarem però no perdre el seny. Us ho diu un boig pel Nàstic.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Així han titulat els mitjans l’empat davant l’Sporting

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals l’empat davant l’Sporting. Ràdio Ciutat de Tarragona: La processó continua Diari Més: Al Nou Estadi tampoc Tarragona...

Empat que val molt poc (0-0)

La pel·lícula es repeteix: una bona defensa, de les millors en els partits d’aquesta temporada, no s’ajusta amb un bon atac. La imatge torna...

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...