Nàstic-Cádiz, l’inici de la remuntada

20 de maig de 2001: NàsticCádiz, lligueta del play-off d’ascens a Segona A. Aquell dia canvià la meva vida. Trepitjà llavors per primer cop el Nou Estadi convidat per uns amics, i el que veié em captivà per sempre. Aquell ambient i aquella passió era el que jo buscava en un camp de futbol, llavors era un simple observador no lligat sentimentalment al club, però igualment em vaig emocionar.

Aquell 3-1, amb tres gols de Castillejo, va ser l’inici de la meva passió grana. Vaig prometre llavors que si el Nàstic ascendia a Segona A em faria soci juntament amb el meu germà, i així va ser, des de llavors fins l’actualitat. Ha estat una de les millors decisions de la meva vida. Tot i passar moments crítics, la satisfacció sempre ha estat superior a la tristesa, perquè el Nàstic ja no és per mi un club de futbol, és una forma de vida, és un sentiment. No entenc el Nàstic com una successió de resultats, sinó com un cúmul d’experiències. No m’agrada perdre, ni anar malament a la classificació i, com no, també m’enfado, llenço crítiques i mostro el meu descontent moltes vegades per xarxes socials, però això no em fa qüestionar gens ni mica continuar seguint i estimant el club. Seríeu vosaltres feliços sense allò que estimeu? Jo tampoc.

Dissabte vinent tornem a jugar contra el Cádiz i sempre que ho fem em ve a la ment aquell partit. És per això que us animo a assistir a tots al camp i a donar ànims al nostre equip. Aquest dissabte pot ser també l’inici de la passió grana per alguns de vosaltres, de la remuntada que ens permeti mantenir-nos a Segona A, pot ser un dia històric.

És cert, el joc i els resultats no acaben d’acompanyar, però si no donem suport al nostre equip quan les coses van malament, quan ho farem? Sóc d’aquells, com molts de vosaltres, que en acabar un mal partit el cap de setmana s’enfada fins dilluns, però dimarts ja està esperant impacient que l’equip torni a jugar per capgirar la situació. La salvació és un miracle que només es farà realitat amb l’ajuda de tots. Toca animar i deixar-se la pell durant els noranta minuts del matx. No ens guardem res, si ho fem serà massa tard. Després opinarem i jutjarem el que hem vist, però els noranta minuts de dissabte han de ser sagrats i animar fins l’extenuació. No hi faltem.

Aprofito també l’article per dir-vos que uns companys nastiquers, com ja han comunicat ells mateixos en alguns mitjans, estan treballant per demanar que Josep Maria Andreu sigui nomenat fill predilecte de Tarragona i que dissabte hi haurà taules pels voltants del Nou Estadi per recollir signatures en aquest sentit. Personalment vull mostrar el meu suport a aquesta iniciativa. En clau nastiquera la figura d’Andreu ha anat sempre lligada a la meva vida grana i està plena de bons records, i durant el poc temps que no va ser president, el Nàstic va viure la pitjor època de la seva història recent, a les portes de la desaparició.

Amb les seves virtuts i defectes, com tothom, els seus actes sempre han anat dirigits a decantar la balança del costat més favorable pel Nàstic, ningú pot dubtar del seu amor pel club. Pel que fa a l’àmbit tarragoní, no soc el més indicat per parlar-ne, però és indubtable que ha ajudat molt a fer visible la marca Tarragona i des del club s’ha col·laborat sempre amb la ciutat i sobretot en activitats de caire social. El reconeixement de fill predilecte de la ciutat penso que és sobradament merescut.

Res més a dir, dissabte a mort amb l’equip per mantenir les esperances en la salvació. Com deia la setmana passada un gran nastiquer pel Twitter: “I si guanyem?” Us ho diu un boig pel Nàstic.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Així han titulat els mitjans l’empat davant l’Sporting

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals l’empat davant l’Sporting. Ràdio Ciutat de Tarragona: La processó continua Diari Més: Al Nou Estadi tampoc Tarragona...

Empat que val molt poc (0-0)

La pel·lícula es repeteix: una bona defensa, de les millors en els partits d’aquesta temporada, no s’ajusta amb un bon atac. La imatge torna...

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...