El navarrès considera vital arribar als darrers deu partits de lliga amb vida

Enrique Martín: “Probablement continuaria a Segona B”

L’entrenador del Nàstic Enrique Martín va atendre aquest passat dimecres els micròfons del programa El Contraatac d’Onda Cero per repassar l’actualitat grana.

El navarrès segueix creient en la permanència i afirma que podria continuar al Nàstic en cas d’un hipotètic descens si la directiva ho creu convenient.

Preocupació: “Des de que vaig arribar sempre he tingut una preocupació màxima. Estic més ocupat que preocupat per que els jugadors estiguin bé”.

Partit de Majadahonda: “No diré que vam fer un bon partit, però sovint quan no es fan tant bé les coses no tot és tant dolent. Hi va haver coses que em van agradar. Portem 5 o 6 gols en contra en els darrers partits i hem frenat aquesta hemorràgia, però no hem marcat cap gol a favor”.

Bagatge ofensiu: “És horrible, no hem de mirar a una altra banda. Cal seguir treballant per donar-hi la volta, no queda altra”.

Expulsions de Fali: “Si cada vegada que a un jugador li treuen una groga se l’ha de substituïr estem fotuts. El professional ha d’aprendre a conviure amb aquesta possibilitat. Va ser expulsat quan l’equip estava bé i intentant arribar”.

Mala dinàmica de l’equip: “No es pot justificar, no ho estem fent bé fora de casa. A casa hem jugat partits dignes, dos els hem guanyat i n’hem empatat dos més. El cavall de batalla és l’equip fora de casa, que canvia totalment. Aquesta setmana l’aprofitarem per aprofundir en això”.

Números: “Són fastigosos, és per donar-se cops de cap contra la paret. Sóc el primer que es flagela amb aquesta història. Entenc que hauriem de tenir 3 o 4 punts més i ens estan faltant aquests punts que hem perdut a casa”.

Es va trobar un Nàstic molt diferent al que s’esperava quan va arribar?: “Sí. Et trobes amb una història que des de fora semblava una altra, però cal reaccionar i adaptar-se al moment i a les circumstàncies. Ens està costant més del que havíem previst”.

La renovació de la plantilla al mercat d’hivern arriba tard?: “No es pot pensar més. Arriba quan arriba i ara tenim uns dies per muntar aquest nou equip. No tenim pràcticament temps. Dins d’aquest trajecte el millor que ens ha pogut passar és que aquest diumenge no hi ha partit i tenim temps per entrenar i conèixe’ns”.

Era necessària la revolució?: “Ja no només jo, és un treball a nivell de direcció esportiva i ells també ho van veure. Calia fer alguna cosa per canviar de dinàmica. Entenc que el club ho havia de fer”.

Amb els nous fitxatges es pot aconseguir la permanència?: “Ho hem d’aconseguir. Hem de potenciar al jugador a tenir la ment neta i facilitar-li un bon treball físic que el permeti soportar el trajecte d’aquí al final de lliga. El partit del Deportivo és complicat però alhora atractiu. Quan jugues contra un equip bo acabes semblant millor del que ets”.

A què s’ha d’agafar l’afició per seguir creient?: “Hem de donar un cop a A Coruña i aquest seria un punt d’inflexió molt important. Entenc que a casa l’equip està bé i l’afició està sensacional, només tinc paraules d’agraïment per l’ànim que ens donen”.

Iván López: “Està pràcticament recuperat. La setmana vinent ja podria incorporar-se. És un jugador que en condicions normals és un bon futbolista. Són situacions que ara les veus d’una manera però d’aquí a un mes pot ser un home interessant per a l’equip”.

3-5-2, sistema massa defensiu?: “El mateix sistema el vam fer servir el dia del Córdoba i vam tenir moltes ocasions. No crec que un sistema sigui més o menys defensiu, intentem treure la nostra línia fins al mig del camp perquè els carrilers tinguin molta llibertat per arribar per banda. S’han de respectar les opinions dels aficionats perque cadascú té la seva visió del futbol. No m’obsessiono amb cap sistema”.

Uche: “Va jugar l’últim partit a Soria. He optat per altres opcions perquè veia millor a altra gent. Ho he parlat amb ell i pot jugar en qualsevol moment”.

S’ha plantejat dimitir?: “No està al meu diccionari. Jo no salto del vaixell, em mataré per treure això endavant i ja no visc pensant en els propers tres partits. Només penso en el del Deportivo. Com a entrenador depens dels resultats, sabem d’on venim i on anem”.

Titularitat de Manu del Moral i Manu Barreiro dies abans del seu traspàs: “En aquella setmana van entrenar bé. Segur que si haguessin encertat en una acció de perill que van tenir haguéssim tingut un altre debat. Hi ha una qüestió clara: al mes de gener el mercat està molt convuls i és complicat per a tots, hi ha molt moviment i els jugadors n’estan pendents. Al mes de gener això passa”.

Possessió: “Estem intentant tenir la pilota i dur-la d’una banda a l’altra. Crec que hem millorat en aquest aspecte. Hi ha un jugador que m’ha sorprès en aquest sentit que és Víctor. Quan ell ha jugat l’equip ha tingut més fluidesa amb la pilota”.

El Nàstic està a Segona B?: “Sóc realista però no m’entrego tant fàcil. La meva experiència em diu que fins al minut 92 del darrer partit et pots salvar. Entenc que és fonamental arribar als últims vuit o deu partits amb vida. A partir d’allà poden passar moltes coses. Tenim cinc de set partits a casa durant el tram final”.

Si el Nàstic baixa Enrique Martín continuaria a Segona B?: “Probablement sí. Estic molt content a Tarragona. El que més em fot són els resultats, per la gent i pel sentiment que hi ha. És un club amb molt marge de millora”.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...

L’Albacete torna a l’ascens directe, l’Sporting s’acosta al play-off i l’Extremadura assalta La Rosaleda

La jornada 34 de LaLiga1|2|3 acabaria novament amb l'Osasuna d'Arrasate com a líder de la categoria i amb l'entrada novament de l'Albacete a la...

Així han titulat els mitjans la derrota davant l’Almería

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals la derrota davant l’Almería. Diari Més: El Nàstic fa aigües per totes bandes Tarragona Ràdio /...