El Nàstic té un 85% de possibilitats de descendir

No és la meva intenció llençar aigua al vi, ben al contrari; però vull que siguem conscients de la situació real en la que ens trobem. La salvació està caríssima, com ja vaig comentar en un article anterior, estem en mode miracle.

Des de la temporada 1997-98, ja amb lliga de 22 equips, és a dir, fa 21 temporades, només 19 equips, dels 84 del total ens posició de descens a la jornada 21, tenien 16 o menys punts com actualment té el Nàstic. D’aquests 19 només 3 van acabar aconseguint la salvació (el 15,78%); la resta, el 84,22%, van acabar descendint. Haig de dir que, tot i ser unes dades molt negatives, encara creia que serien pitjors, dubtava que algú més a banda del Córdoba (recordant la temporada passada), s’hagués salvat en aquesta situació.

Els equips que van aconseguir la salvació en circumstàncies tant adverses van ser: la temporada 1997/98 el Logroñés, amb 15 punts a la jornada 21, salvant-se finalment amb 46; el Poli Ejido, la temporada 2001/02, amb 14 punts a mitja lliga, aconseguint-ne finalment 50; i el Córdoba -com ja he comentat abans-, la temporada passada, la 2017-18, amb 16 punts la jornada 21, salvant-se amb 51.

Per tant ara toca prendre decisions i, en moments excepcionals, aquestes han de ser igualment excepcionals. Ens hem d’agafar amb ungles i dents al 15% de possibilitats de salvació.

Oblidem-nos del descens pensant només en la salvació. Les últimes dues temporades han de ser un punt a favor en aquest aspecte. Hem de tenir com a guia l’optimisme d’Enrique Martín.

Apartem de l’equip tot allò que resta i aportem persones que sumen, com ja s’ha fet amb els fitxatges d’Imanol, Thioune i Pipa. Considero però imprescindible l’arribada d’un davanter que aporti gol. Sense aquesta incorporació serà molt difícil salvar-nos.

L’afició s’ha de bolcar absolutament amb l’equip; costa, però hem d’omplir el Nou Estadi el màxim possible i donar escalf als jugadors. Només pensant en gran aconseguirem coses grans.

En resum: s’ha de treballar en positiu. El descens podríem dir que gairebé ja és un fet i, per tant, només podem millorar. Intentem veure el got mig ple i comencem per canviar el títol d’aquest article per un de nou: “La salvació és possible, tres equips ja ho van aconseguir”. Aquest ha de ser el camí. Us ho diu un boig pel Nàstic.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...

L’Albacete torna a l’ascens directe, l’Sporting s’acosta al play-off i l’Extremadura assalta La Rosaleda

La jornada 34 de LaLiga1|2|3 acabaria novament amb l'Osasuna d'Arrasate com a líder de la categoria i amb l'entrada novament de l'Albacete a la...

Així han titulat els mitjans la derrota davant l’Almería

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals la derrota davant l’Almería. Diari Més: El Nàstic fa aigües per totes bandes Tarragona Ràdio /...