Targeta vermella de vergonya

Emprenyadíssim i amb la impressió de ser estafat; així em trobava ahir després del matx. Dolor de cap i de músculs, inicis de febre i, fins i tot, ganes de vomitar aparegueren instants després d’acabar el partit. Aquella sensació de que et roben en el moment més important de temporada, on l’equip fa molt més que donar la cara, és difícil d’aguantar estoicament, volia rebel·lar-me i enviar l’àrbitre a prendre pel cul, tal com feu Fali.

Fali s’equivoca, d’acord; en una falta normal no has de dir res a l’àrbitre ni a l’assistent, el seu orgull pot embrutar-se, però curiosament només amb unes premisses concretes. L’àrbitre escolta l’insult, mira qui ets i la samarreta que portes, si ets del Nàstic el resultat és immediat, targeta vermella, per contra, si ets un crack consagrat, el teu escut és immaculat o d’un equip important de LaLiga, “vete a tomar por culo” es converteix en un oda a la teva bella persona, entén “eres grande y macanudo”. Amb una targeta groga i un avís de que no li deixaries passar cap jugada dubtosa, ni cap gest, ni paraula fora de to, n’hi havia prou per netejar l’orgull i no carregar-se el partit afavorint l’Elche. M’agradaria veure la mateixa immediatesa i decisió en penals a favor nostre i targetes pel rival, però serà difícil, per no dir impossible.

Respecte al mateix tema, Enrique Martín culpa de forma airosa a Fali en roda de premsa. Té raó, però tampoc cal carregar-se a un jugador per haver deixat anar un improperi a l’aire i en estat de nerviosisme extrem per la importància del partit. La calma que no ha mostrat l’àrbitre l’hauria de mostrar ara Martín, no seria bo castigar a un jugador compromès amb la causa per aquest motiu. Se li han d’estirar les orelles i obligar-lo a contenir-se. Una crítica a l’àrbitre mai aporta res positiu, se l’ha d’amenaçar amb que repetir-ho suposaria una suplència eterna durant la temporada, però no matem a un jugador que, amb les limitacions tècniques que té, sempre ho dona tot.

Pel que fa al joc, la millora en els últims partits és clara, ara competim de tu a tu i no semblem una titella en mans del rival, tenim opcions clares de guanyar els partits com no passava abans. Ahir l’equip va haver de treballar fins l’extenuació per suplir la falta d’un jugador i ho feu amb bona nota. Thioune es va erigir de nou com a ànima de l’equip, li sobra qualitat i gasolina, sembla molt bon fitxatge. A tot això només li puc posar un però: crec que la millora arriba tard i malauradament no serem a temps de salvar la categoria, una primera volta de 16 punts obliga a fer aproximadament una segona volta de 34 punts, és a dir, una segona volta de play-off que ens mantindria a LaLiga1|2|3 per pèls.

Per mi la victòria en el partit d’ahir era clau i no vam poder aconseguir-la, però no queda altra que seguir amb la millora en el joc i esperar un miracle encara més majúscul que els viscuts les dues últimes temporades. Que algú posi espelmes a Sant Magí i Santa Tecla, però que siguin ben grosses, de dimensions semblants a la poca vergonya de l’arbitratge d’ahir. Mode miracle activat. Us ho diu un boig pel Nàstic.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

El Nàstic és l’equip que menys possessió de pilota té en el que va de lliga

Els problemes del conjunt tarragoní per mantenir el control dels partits són evidents. Segons informa la compta Vintage Stats de Twitter, l'equip d'Enrique Martín és...

Isaac Becerra, convocat amb la selecció catalana pel partit de dilluns a Montilivi

La selecció catalana tindrà un jugador grana en el partit que enfrontarà aquest proper dilluns contra Venezuela a l'estadi de Montilivi (21h). Es tracta d'Isaac...

El Málaga arribarà a Tarragona amb tres baixes importants

El Málaga de Juan Ramón López Muñiz visitarà aquest proper diumenge (16h) el Nou Estadi per enfrontar-se al Nàstic. El conjunt andalús, cinquè classificat amb...

Linares s’estrena a La Romareda, l’Osasuna camina directe cap a Primera i el Mallorca entra al play-off

Tancada la jornada 30 de LaLiga1|2|3 trobem que tant Granada com Osasuna es consoliden una jornada més a la zona d'ascens directe, perseguits per...

La permanència es torna a allunyar a 8 punts a falta de 12 partits per acabar la lliga

El Nàstic tancarà la jornada 30 de Segona Divisió un punt més lluny respecte la salvació del que la va començar. Els granes, que van...