El central ha protagonitzat un partit molt bo, amb gol de falta inclós. Els dos nous fitxatges han convençut a l'afició grana

FALIç any nou! (1-0)

No hi ha millor manera de començar un any que amb victòria. Com si res hagués passat i com si això fos una nova temporada. Els grana han començat una mica insegurs, amb uns primers 45 minuts una mica fluixos. La segona part ha estat molt millor, amb diverses ocasions que podrien haver fet més gran la diferencia. Fali s’ha encarregat de marcar la diferència amb una falta directa perfecta que s’ha col·lat per l’escaire. Els grana han tingut moltes més ocasions, però no han sabut finalitzar-les. Els nou vinguts han mostrat molt bones sensacions fent el que en tot moment se’ls hi demanava.

Foto: LaLiga.es

El sistema ha deixat una mica desubicats als aficionats. Molts no es podien explicar com Javi Jiménez, lateral esquerra, i Abraham, qui també ho és, podien estar en el mateix onze. Aquesta no ha estat l’única sorpresa. També hi havia dos jugadors per la mateixa posició: Salva i Pipa. Finalment han estat Jiménez i Pipa els qui han avançat la seva posició, ocupant la d’interior.

La primera ocasió del Nàstic ha estat al cap de 14 segons de partit. Una pilota llarga que ha lluitat Luis Suárez, qui ha rematat una mica escorat i el seu xut l’ha aturat fàcilment Abad. El Córdoba ha posat el joc i el Nàstic les ocasions, que en sis minuts ja n’havia tingut dues clares. De nou Suárez i de nou fallant. Una passada mil·limètrica de Salva l’ha deixat sol davant el porter, però ha rematat molt desviat.

El partit ha continuat amb el domini dels visitants. Ells tenien la possessió de la pilota i el Nàstic només generava una mica de perill amb arribades puntals. Quan la pilota arribava a la frontal, les decisions en l’última passada sempre eren les equivocades. El Córdoba ha anat creant més perill, amb una rematada fluixa a la sortida d’un córner com la primera ocasió perillosa. L’extrem dret, Jaime, ha portat de corcoll als defenses granes, movent-se constantment i generant perill pels seus.

Poc més ha passat en els primers 45 minuts. El Córdoba seguia portant el pes del partit i només es podien veure petites espurnes de joc grana. Les arribades no acabaven en bones passades, i quan ho feien, els davanters, o Luis Suárez per especificar més, no eren capaços de marcar. Pel que fa als nous fitxatges, bons minuts per ells. Un Pipa incisiu per banda i Thioune jugant segur, sense arriscar excessivament en les seves passades. És el que ha de fer en la seva posició, ja que una mala passada podia deixar venuda a la defensa.

Els primers a avisar a la represa han estat els visitants. Piovaccari ha protagonitzat una jugada espectacular, marxant de fins a tres jugadors del Nàstic menys Barragán. El porter ha sortit molt bé i ha tapat tots els espais. La rematada del davanter s’ha estavellat al cos de Bernabé, evitant un gol que hagués estat dels millors de la temporada.

Foto: LaLiga.es

Gir favorable als grana i avantatge

Al minut 57 de partit, De las Cuevas no ha tingut més remei que parar a Luis Suárez, qui es plantava completament sol davant d’Abad. La targeta vermella directa ha estat clara i el Nàstic tenia una oportunitat d’or amb una falta just a la frontal de l’àrea. Alguns aficionats han lamentat que Suárez, que podia seguir endavant, no acabés la jugada, però Fali s’ha encarregat de fer-los saber que estaven equivocats. Que aquella falta era una ocasió per marcar.  El central ha col·locat la pilota fora de l’abast d’Abad, just a l’escaire dret del porter, que no ha pogut fer res més que veure com entrava.

Quedava molt de partit per endavant i el Nàstic estava amb un jugador més. El Nou Estadi ha animat a més no poder. Els grana havien de rematar el partit en aquells moments. Han estat minuts d’eufòria, però el partit s’ha tornat a tranquil·litzar.

Pipa amb ganes de protagonisme

Pipa ha tingut la sentència en les seves botes. Una pilota llarga de Djetei i lluitada per Manu Barreiro, qui ha marxat lesionat en la jugada, ha arribat al debutant avui, que de primeres ha rematat molt desviat i alt. Pipa ha continuat amb el seu show particular, sent un verdader mal de cap de la defensa i generant perill pels seus companys. Primer ha estat Uche qui ha fallat el seu remat, i després Suárez tampoc ha sabut finalitzar una passada de la mort del nou fitxatge grana. Molts bons minuts del jove Pipa que ha estat, juntament amb Fali, el millor del partit.

Foto: LaLiga.es

El Córdoba no s’ha quedat enrere. Ni estant amb inferioritat numèrica han abaixat els braços. En els últims 10 minuts han tingut l’empat amb una xilena espectacular de Piovaccari que Bernabé ha volat per evitar l’empat. Un gran remat que ha fet despertar per un instant als visitants.

L’àrbitre ha volgut ser protagonista

En els últims instants, els dos equips s’han queixat de dues jugades polèmiques. Els primers han estat els visitants, quan Piovaccari es plantava dins l’àrea i Salva Ferrer es llançava per evitar el remat. En aquesta jugada, el davanter ha caigut i tot el Córdoba ha demanat penal. Ho ha semblat, però l’àrbitre s’ha fet el suec. Per la llei de la compensació, el col·legiat no ha volgut xiular un clamorós  penal a Pol Valentín, qui ha entrat per l’ovacionat Pipa. El lateral es plantava sol davant d’Abad, però un defensa l’hi ha fet la traveta. Tot el Nou Estadi ha vist com allò era penal, fins i tot els jugadors del Córdoba. Tots menys Pérez Planas.

Els grana han pogut sentenciar el matx en dues ocasions. Primer Valentín amb una pilota al pal i després un xut de Suárez que el porter del Córdoba ha aturat. El no acabar amb el partit ha fet que tant afició com jugadors demanessin l’hora. El Nàstic necessitava com l’aigua aquesta victòria. Per començar un nou any amb millor peu, de millor manera. Ho han fet i ara la màquina no pot parar. El Nàstic de la segona meitat pot salvar la categoria, però s’ha de mantenir. Falten dues peces més per acabar de tancar un planter que somia en el que es plantejava impossible.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic: Barragán; Salva, Fali, Djetei, Jiménez (Brugui, min. 67); Thioune, Pipa (Valentín, min. 82), Imanol, Abraham; Barreiro (Uche, min. 73), Suárez.

Córdoba: Carlos Abad; Loureiro, Luis Muñoz, Quintanilla, Quezada (Valentín, min. 78); De las Cuevas, Alex Vallejo (Araujo, min. 67), Aguado; Piovaccari, Sebas (Andrés, min. 63), Jaime.

Àrbitre: Pérez Planas Amonestats Pels locals: Barragán (min. 31), Thioune (min. 51) Pels visitants: Jaime (min. 31), Aguado (min. 40), De las Cuevas vermella directa (min. 57).

Gols: 1-0 Fali (57′).

Incidències: Partit corresponent a la jornada 20 de LaLiga 123 disputat al Nou Estadi davant 5.211 espectadors.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

El Nàstic és l’equip que menys possessió de pilota té en el que va de lliga

Els problemes del conjunt tarragoní per mantenir el control dels partits són evidents. Segons informa la compta Vintage Stats de Twitter, l'equip d'Enrique Martín és...

Isaac Becerra, convocat amb la selecció catalana pel partit de dilluns a Montilivi

La selecció catalana tindrà un jugador grana en el partit que enfrontarà aquest proper dilluns contra Venezuela a l'estadi de Montilivi (21h). Es tracta d'Isaac...

El Málaga arribarà a Tarragona amb tres baixes importants

El Málaga de Juan Ramón López Muñiz visitarà aquest proper diumenge (16h) el Nou Estadi per enfrontar-se al Nàstic. El conjunt andalús, cinquè classificat amb...

Linares s’estrena a La Romareda, l’Osasuna camina directe cap a Primera i el Mallorca entra al play-off

Tancada la jornada 30 de LaLiga1|2|3 trobem que tant Granada com Osasuna es consoliden una jornada més a la zona d'ascens directe, perseguits per...

La permanència es torna a allunyar a 8 punts a falta de 12 partits per acabar la lliga

El Nàstic tancarà la jornada 30 de Segona Divisió un punt més lluny respecte la salvació del que la va començar. Els granes, que van...