El conjunt tarragoní és el sisè equip de Segona que menys ingressos va rebre

El Nàstic, un dels equips que menys va ingressar la temporada passada en drets televisius amb un total de 5.600.000€

La Lliga de Futbol Professional ha donat a conèixer els ingressos per drets audiovisuals dels equips de LaLiga1|2|3 i la Liga Santander de la temporada passada (2017/18), sent el Nàstic un dels equips de la Segona Divisió més perjudicats cobrant únicament 5’6 milions d’euros i deixant en evidència el pèssim sistema d’ingressos audiovisuals del futbol professional espanyol.

D’altra banda, la diferència no es únicament entre equips de Segona i Primera. El Nàstic, per exemple, ingressa 37 milions d’euros menys que l’equip de Primera que menys ingressa (Girona i Leganés) i, també, 148’4 milions menys que l’equip que més ingressa (Barça).

Taula d’ingressos de drets televisius de la temporada 2017/18. | Foto: laliga.es

Aquesta diferència no es fa notar únicament comparant la categoria de plata i la Primera Divisió, ja que la lliga també premia als equips que baixen de Primera a Segona. En aquest cas, LaLiga va proporcionar una mitjana de 20 milions d’euros a Sporting i Osasuna, un total de 15 milions d’euros més de diferència respecte a equips com el Nàstic, el Reus i l’Almería, que van patir fins al darrer instant per salvar-se.

Aquest procediment de premiar als equips que baixen de categoria també s’ha produït aquesta temporada i ha pogut ajudar a equips com Las Palmas, fitxant a jugadors de superior categoria com Timor i De la Bella; al Deportivo reforçant-se amb jugadors com Quique González (el qual va rebutjar a última hora la renovació d’Osasuna per aterrar a terres gallegues) i el Málaga, el qual es va reforçar de luxe amb grans jugadors com Blanco Leschuk, Pacheco i N’Diaye.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here