Un far que a tothom il·lumina

Que Manu Barreiro és un expert en el joc aeri no és cap secret. El gallec, sempre complidor resulta una peça fonamental pel tècnic navarrès Enrique Martín. Sobre el cap del davanter grana passen les esperances del Club Gimnàstic.

El treball, el sacrifici i sobretot els esforços en la pressió generats pel gallec permeten a l’equip tarragoní agafar oxigen en molts trams de partit. La carència d’un mig del camp capaç d’aglutinar l’esfèrica un temps considerable de partit fa que la figura de Barreiro agafi més importància. Tot i no tenir fortuna de cara a porta, el rol de Manu Barreiro és a hores d’ara inassolible per la resta d’integrants de la plantilla.

Buscar-lo a ell és la primera i sovint l’única opció pels integrants del primer equip. Ja sigui de rebot o en un control aprofitant el seu físic, l’opció Barreiro és una mina que caldria explotar amb més destresa.

El Nàstic d’Enrique Martín està acostumat a passar la major part dels encontres corrent darrere la pilota, intentant ser un bloc compacte, minimitzar els espais que puguin ferir la pell d’un equip amb escassa capacitat de curació.

Davant el RCD Mallorca vam poder observar novament un Nàstic patidor cedint la pilota a l’adversari. El pla d’Enrique Martín és clar: concedir poc i sortir directes buscant el far del gallec. Luis Suárez és presumiblement l’altra arma de la que disposa el tècnic navarrès. La seva velocitat a l’espai és ideal per aprofitar les segones accions generades pels seus companys.

Llàstima que una vegada més, el dibuix s’esmicolés fruit dels errors puntuals dels seus futbolistes. El mercat d’hivern ja és a prop i amb ell les esperances per reafirmar les virtuts i les necessitats dels esquemes tàctics de l’entrenador del Gimnàstic de Tarragona. L’encert o desencert en l’elecció de fitxatges marcarà el destí del conjunt tarragoní.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here