GI_N_STIC i les entrades regalades

Heu hagut de mirar dos o tres partits del Nàstic a casa per la televisió? Per desgràcia em toca treballar de caps de setmana i els meus horaris acostumen a coincidir amb els partits al Nou Estadi. “Gràcies” a això he estat testimoni d’un fet curiós que he pogut veure per la televisió. De veure una part del nom del club a les localitats de Preferent he passat a llegir G__N_S_IC. Ara anem per GI_N_STIC, i és qüestió de temps que es pugui veure el GIMNASTIC complet a la graderia. La imatge que donem és de club sense aficionats i sense base social. I el club reacciona.

Cada cop que el Nàstic de Tarragona regala entrades per assistir al camp, hi ha gent que s’enfada com si s’hagués d’acabar el món. La frase més llegida és la de “jo pago el meu carnet cada any i ara ve gent que no paga mai i entra gratis”. És comprensible, a ningú li agrada haver de gastar els seus diners i que la resta entri sense afluixar la mosca.

Però la cosa va més enllà. El compte de twitter @Vintage_Stats ha publicat una dada preocupant. El Nàstic és el sisè equip per la cua en assistència al camp. La mitjana d’aquesta temporada és de 4.597 espectadors. Si ho comparem amb la mitjana d’assistència global de la temporada passada, la baixada és de més de 1.400 nastiquers que han deixat de venir al Nou Estadi. (Recordem que parlem de mitjanes i que a finals de temporada passada l’assistència al camp va augmentar lleugerament coincidint amb la lluita per la permanència).

El Gimnàstic NO ENGRESCA. Ho poso en majúscules, en negreta i en cursiva per a remarcar-ho. Les campanyes per aconseguir nous socis no semblen funcionar, i és que fa tres temporades seguides que l’equip no aixeca el cap. Vivim més en zona de descens que respirant tranquils. En aquest context la gent no vol anar al Nou Estadi. No els digueu traïdors o mals nastiquers. Per desgràcia també em sembla comprensible. Perdre una tarda per passar-ho malament no és il·lusionant, i els horaris vergonyosos que ens regala la lliga són també un dels principals instigadors de tot plegat.

No ens enganyem. Que no hi hagi assistència al camp és culpa dels jugadors i per extensió del club. Malgrat tot el fet de regalar entrades respon a molts factors, però un dels principals és que equip i afició no es desconnectin per complet. Veure un camp de més de 14.000 localitats amb quasi 10.000 de buides fa mal, i més al futbol professional.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Així han titulat els mitjans l’empat davant l’Sporting

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals l’empat davant l’Sporting. Ràdio Ciutat de Tarragona: La processó continua Diari Més: Al Nou Estadi tampoc Tarragona...

Empat que val molt poc (0-0)

La pel·lícula es repeteix: una bona defensa, de les millors en els partits d’aquesta temporada, no s’ajusta amb un bon atac. La imatge torna...

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...