Instants abans que s'anul·lés el partit entre el Nàstic i l'Alcorcón. |Foto: Gimnàstic de Tarragona

En el futbol és molt important saber jugar i tenir la qualitat suficient com per poder estar en un equip professional, però en els darrers anys cada vegada són més els entrenadors que creuen en el factor psicològic, és a dir, en la capacitat mental de cada jugador per afrontar diverses situacions.

Recentment, Enrique Martín va dir en la roda de premsa de presentació que volia que els seus jugadors no pensessin, que fos tot automàtic. Aquesta és una bona manera de treballar aquest factor. Els jugadors granes han demostrat que han de treballar molt aquesta faceta. Parlant només de la temporada actual, els tarragonins no han aconseguit remuntar ni un sol partit, fet que es pot atribuir a la baixa forma de molts jugadors, a les lesions, a l’entrenador o a moltes hipòtesis més però el cert és que quan el Nàstic encaixa un gol els jugadors s’enfonsen.

Posant números, el Nàstic només ha guanyat aquells partits en els que s’ha posat per davant en el marcador. És el cas d’Osasuna (1-0) i Real Oviedo (2-1). En el cas de l’Oviedo, el Nàstic va haver de posar-se per davant en el marcador en dues ocasions però en cap moment va anar per darrere, com si va passar en tota la resta de partits, excepte en el primer contra el Tenerife que els grana van encaixar el gol de l’empat a l’últim minut partit.

En un dels partits on es va veure més la fluixesa psicològica dels jugadors va ser contra el Rayo Majadahonda. Tot i ser la jornada 3 ja agafava color de final i els madrilenys van ser capaços de posar-se per davant en el marcador. Mentre durava el 0-0 el Nàstic no va fer un excel·lent partit però va disposar d’ocasions per avançar-se en el marcador, no va tenir sort. En quan el Rayo Majadahonda va fer el primer, els jugadors van ser incapaços d’intentar empatar el partit com a mínim, el joc va baixar considerablement. Això pot estar provocat perquè el rival es tanqués o perquè baixés físicament l’equip però només calia veure la cara de molts dels jugadors. Exactament el mateix va passar contra el Lugo, el partit estava molt igualat però els locals van aconseguir posar-se per davant amb poc esforç i el Nàstic va desaparèixer. Finalment, amb el derbi va passar quelcom semblant. Els tarragonins van fer una gran primera meitat però a la segona van encaixar el gol i això, sumat a la baixa forma, va provocar que el partit acabés sent del Reus, tot i l’empat a 1 final.

Menció especial per al partit del Cádiz on el Nàstic va estar a punt d’aconseguir la primera remuntada de la temporada. Els gaditans es van avançar en el marcador i Luis Suárez va aconseguir empatar el partit, però el Nàstic no va aconseguir fer el segon gol, per tant, remuntada incomplerta. És per aquests motius que en el futbol també s’ha de tenir en compte el factor psicològic que pot fer decantar la balança en enfrontaments tan igualats com el que, presumiblement, es podrà viure el proper dilluns al Nou Estadi en el partit contra el Real Zaragoza.

avatar