Un Nàstic en construcció

Fa temps a internet hi havia una imatge que personalment em posava molt nerviós. Era aquella que quan entraves a una pàgina, sortia un obrer picant el terra amb la llegenda “pàgina en construcció”. Això era especialment frustrant quan volies trobar alguna cosa que t’interessava. Ara, aquest ninotet, gairebé en desús, ha estat canviat per un “Bad Gateway” o “the domain has expired”. I encara frustra més.

Doncs bé, l’afició del Nàstic es va trobar el ninotet constructor quan, aquest dissabte, va veure el partit davant el Zaragoza. Un equip minvat per moltes baixes, amb jugadors que podrien tenir les hores comptades a Tarragona i d’altres que la temporada passada jugaven a Tercera amb La Pobla de Mafumet. Perquè el Nàstic, companys, està en construcció.

És evident que ens falten moltes peces perquè la màquina grana comenci a funcionar. Ja hi ha els primers engranatges, com Rocha o Luis Suárez. A un ja el coneixíem, i l’altre va deixar detalls interessants en un davanter tan jove com ell. Retall i actitud podrien ser les paraules que definirien la participació del colombià abans d’abandonar el terreny de joc després de ser objectiu d’incomptables faltes.

Caldria destacar les actuacions de jugadors del filial i categories inferiors, com Pol Prats o Ivan de Nova. El primer va jugar els primers 30 minuts d’extrem, i el segon es va fer amb el lateral esquerre, mostrant una polivalència que pot ser molt útil en segons quines parts del campionat. El defensa va complir amb nota. Menció a banda a la participació d’un Pol Valentín que serà un recanvi de luxe per suplir absències d’Otar Kakabadze.

Tot i les bones notícies, es va notar un Nàstic encara molt verd. Massa. Falten peces, especialment a la defensa i als extrems. Qui sap si també a la porteria o al mig del camp en funció de les baixes. Fali va actuar com a central, tal com ja havia fet en alguna ocasió al Barça B, i es va mostrar força segur en l’eix de la defensa. Si la idea de Gordillo és tenir jugadors polivalents, això podria significar que aquesta temporada tindrem una plantilla més curta adaptada a tot tipus de situacions. Alhora, també voldria dir que si la percepció és que falten 6 o 7 fitxatges, n’acabin arribant la meitat.

La cosa va tan lenta que arriba a frustrar. També és cert que estàvem acostumats a temporades on cada estiu fitxàvem catorze jugadors, i de moment no en portem més de cinc. Entenc que Arnal Llibert està cuinant la plantilla a foc lent en uns fogons que més d’un cop s’han descontrolat a les oficines en campanyes prèvies. El nom de Luis Suárez m’il·lusiona més que el de Rharsalla, i tret de l’edat dels fitxatges, ningú pot dir que no estem signant jugadors contrastats en la categoria.

A tots ens agradaria que el pròxim jugador fos un ‘top’ de 27 anys, però és més complicat del que sembla en una categoria amb els ‘cocos’ que tenim pel davant. De moment, la direcció esportiva té un xec en blanc. Però queda un mes i un dia per tancar el mercat, i que els jugadors facin la pretemporada junts és molt important. Suposo que el brou encara ha de bullir. O parlant en plata: vull creure que el fitxatge il·lusionant encara ha d’arribar.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

Sense pressió

El Gimnàstic de Tarragona, ja pràcticament descendit rep a un Sporting de Gijón que buscarà els tres punts a Tarragona per agafar l’impuls necessari...

Hi ha ‘cas Barrada’: el club expedienta al jugador i l’aparta dels entrenaments

Les relacions entre el Nàstic i Abdelaziz Barrada no es troben en el seu millor moment. El davanter marroquí, a qui el club li...

L’Extremadura visitarà el Nou Estadi el dissabte 4 de maig

La Lliga de Futbol Professional va fer públics aquest passat dissabte els horaris de disputa de la 37ª jornada de lliga. En aquesta nova data...

L’Albacete torna a l’ascens directe, l’Sporting s’acosta al play-off i l’Extremadura assalta La Rosaleda

La jornada 34 de LaLiga1|2|3 acabaria novament amb l'Osasuna d'Arrasate com a líder de la categoria i amb l'entrada novament de l'Albacete a la...

Així han titulat els mitjans la derrota davant l’Almería

Descobreix com han titulat els mitjans de comunicació locals i nacionals la derrota davant l’Almería. Diari Més: El Nàstic fa aigües per totes bandes Tarragona Ràdio /...