El Nàstic ha començat a reforçar-se per davant però, tret de Rocha, sense incorporar cap jugador contrastat a la categoria

Un mercat de fitxatges amb pocs noms i molts ‘melons’ per obrir

Les primeres setmanes d’Arnal Llibert al capdavant de la planificació esportiva han enviat dos missatges clars a l’afició: aquest és el seu projecte i, com Viqueria, aposta per portar talent jove al Nou Estadi.

El Nàstic ha fet oficial tres noves incorporacions. Rocha, Rodrigo Cuenca i Luis Suárez. Per altra banda, ha ensenyat el camí de sortida a diversos jugadors, alguns per no renovar-los i altres per rescissió de contracte. En aquest últim cas, Carlos Blanco, Varo i Dongou han estat els últims a abandonar la disciplina grana. El porter i el davanter han posat rumb a Lugo. Tete Morente podria ser el següent en sortir i jugar a l’equip albivermello la temporada que ve.

Amb tot el reguitzell de noms, entre els que han sonat i els que han arribat definitivament, cada dia que passa es fa més evident que l’afició del Nàstic necessita un fitxatge reconeixible per il·lusionar-se amb el projecte. Aquell jugador que aporti el punt de qualitat i, sobretot, la tranquil·litat de saber que s’ha signat un futbolista contrastat a la Segona Divisió.

Entre les posicions del camp que estan més debilitades (que son gairebé totes) la defensa és possiblement la més necessitada. Sense comptar els jugadors de La Pobla de Mafumet que realitzen la pretemporada amb el primer equip, ara mateix el Nàstic només compta amb dos centrals purs: César Arzo i Djetei. El de Vila-real va demostrar ser un central amb experiència i perfectament qualificat per liderar la defensa grana, mentre que el camerunès es va trencar el lligament creuat del genoll esquerre la pretemporada anterior i fa un any que no juga.

Tornant al capítol d’arribades. Els últims que podrien afegir-se a la disciplina grana, segons publica el Diari Més, són Álex LópezIgnacio Abeledo. López és un centrecampista que vindria cedit per l’Espanyol procedent del seu filial. Abeledo, per la seva banda, també vindria com a préstec del Málaga, després de jugar la temporada passada a l’Atlético Malagueño. Són dos futbolistes de qualitat, que venen amb el qualificatiu de “perla”, però no deixen de ser joves i inexperts a la categoria.


Un altre jugador que hauria interessat al Nàstic és Hugo Rodríguez, del FC Cartagena. L’extrem esquerre de Jerez de la Frontera ha jugat 34 partits amb el conjunt murcià i ha marcat quatre gols al grup 4 de la Segona Divisió B. Rodríguez encara té un any més de contracte amb l’Efesé, però Per altra banda, segons el diari La Verdad, Cultural y Deportiva Leonesa hauria apostat fort pel jugador, que només marxarà de Cartagena si el club albinegre veu diners.

Rocha i quatre jugadors sense experiència a Segona Divisió (si es confirmessin les dues últimes incorporacions) és el bagatge de fitxatges del Nàstic en aquestes primeres setmanes. Molts clubs de la categoria esperen que els equips de Primera acabin de configurar les seves plantilles per poder enxampar els jugadors que quedin lliures de l’elit del futbol. Si el Nàstic treballa per aquesta via, els fitxatges il·lusionants -sorpreses d’última hora a banda-, podrien trigar.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here