Un any més

El Gimnàstic de Tarragona acaricia la permanència. Els granes han tornat a guanyar in extremis els compromisos de les darreres jornades del campionat. El nou tècnic dels tarragonins, José Antonio Gordillo, ha aconseguit enlairar la moral de la plantilla. Podríem dir sense cap gènere de dubte que la seva aposta ha resultat tot un èxit. Només resta un partit per disputar, davant un Rayo Vallecano ja ascendit. Els futbolistes afronten aquest duel amb la confiança generada gràcies als darrers èxits. Ara sembla que l’equip sap afrontar amb solvència i rectificar dels seus propis errors. La gran incògnita però és el model a seguir durant la següent campanya. Sempre acceptant la premisa d’una hipotètica salvació la direcció esportiva s’hauria de plantejar quin camí recórrer durant els pròxims anys. 

La passada campanya Nano Rivas va salvar l’equip, però el temps ha demostrat que porser encara no està capacitat per portar a bon port una plantilla durant moltes jornades. Vicente Moreno, Juan Merino, Nano Rivas, Lluís Carreras, Rodri, novament Nano Rivas i José Antonio Gordillo són els darrers en ocupar la banqueta grana. Sis tècnics diferents en dues temporades són un clar indicador que quelcom no rutlla a la Budallera. 

El Nàstic ha de tenir la valentia i sobretot la tossuderia necessària per apostar fermament en un projecte i no abandonar-lo. El club no para de prendre nous rumbs, els jugadors afronten els partits sense saber què esperar exactament. L’entitat s’ha tornat un mer peatge o lloc de pas per on desfilen jugadors amb altres aspiracions. Hem de recuperar l’estabilitat perduda, l’estabilitat i la tranquilitat que el projecte de Vicente Moreno va aportar. La desfeta a Llagostera va significar en aquella època pas un simple reajustament de files, una germanor d’un vestuari que va aconseguir l’ascens l’any següent. El poc múscul financer del club no ajuda en les aspiracions del Nàstic, però si ja ho hem fet en un passat, per què no ho podem fer ara? Cal que l’equip només rendeixi davant situacions desesperades? N’és conscient la directiva d’aquestes circumstàncies? Potser m’estic avançant en el temps i estic fent cavil·lacions que actualment no pertoquen. De totes maneres, dissabte l’equip necessita novament del suport de l’afició si vol tornar a competir un any més a la lliga de futbol professional. 

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here