El Reus s’emporta els tres punts del derbi en un mal partit del Nàstic

Continuen negats a casa (1-2)

El Nàstic segueix sense saber que és guanyar al Reus a Segona Divisió i els del Baix Camp han aconseguit guanyar els dos partits que s’han disputat al Nou Estadi.

El derbi d’avui era molt important per tots dos conjunts ja que la victòria suposava distanciar-se del descens. Finalment, els que ho han aconseguit han estat els roig-i-negres, per un gol a dos.

El partit ha començat amb els nervis habituals dels derbis, sense cap dels dos equips capaços de fer-se amb el control de la possessió. A mesura que anaven passant els minuts semblava que el Nàstic tenia més temps la pilota però no arribaven les ocasions per part de cap dels dos conjunts.

La primera oportunitat d’anotar l’ha tingut el Nàstic. La jugada l’ha iniciat Xavi Molina amb una passada en llarg cap a Tete que ha pentinat per deixar sol a Mesa contra Edgar Badia però el canari ha enviat la pilota al lateral de la xarxa.

Tete Morente conduint la pilota abans de rebre una falta. |Foto: La Liga

El Reus també intentava intimidar a Dimitrievski però no guadien d’ocasions clares, en canvi, el Nàstic ha disposat d’una segona oportunitat per avançar-se en el marcador després d’una falta comesa sobre Tete. L’extrem grana ha estat dels més actius en aquesta primera meitat i ha provocat una falta a la frontal de l’àrea. L’encarregat d’executar el llançament ha estat Muñiz, que ha intentat sorprendre a Badia però el xut, amb molta potència, ha marxat lleugerament desviat. Quan faltava poc per finalitzar la primera meitat, el Reus ha aconseguit avançar-se en el marcador amb un gol que ni tan sols ells s’esperaven.

Els del Baix Camp han posat la pilota en joc des de la banda amb una passada llarga dins l’àrea, Gaztañaga, el millor posicionat, no ha calculat bé a l’hora de desviar la pilota i l’esfèric ha acabat caient dins l’àrea on ni Molina ni Suzuki han aconseguit rebutjar-la i Juan Domínguez, més viu que ningú, ha posat la punta del peu per enviar la pilota al fons de la xarxa. Amb aquesta acció el Reus ha aprofitat a la perfecció l’errada defensiva del Nàstic i ha aconseguit anar als vestidors guanyant per zero gols a un.

Els jugadors del Reus celebrant el primer gol del partit. |Foto: La Liga

A la segona meitat els grana no s’han trobat còmodes en cap moment del partit i el Reus deixava que el temps anés corrent sense patir. En vista de la poca actitud grana, Rodri ha començat a moure banqueta i ha donat entrada a Álvaro Vázquez i, més endavant, a Dumitru, que avui ha debutat amb el Nàstic. Precisament, la primera ocasió clara de gol d’aquesta segona meitat l’ha tingut Dumitru. L’extrem grana ha rebut una bona passada de Kakabadze dins l’àrea però Dumitru ha xutat malament, tot i això, Barreiro ha estat a punt de desviar la trajectòria de la pilota per intentar enviar la pilota al fons de la xarxa però aquesta s’ha acabat perdent per línia de fons.

El Nou Estadi es començava a desesperar, ja que els locals no estaven fent un bon joc i quan menys s’ho esperaven han aconseguit empatar el partit. Álvaro Vázquez ha rematat excel·lentment una centrada al segon pal de Javi Jiménez i amb aquest gol la moral de tot l’estadi ha pujat per complet. Semblava que el Nàstic reaccionava i aconseguiria donar la volta al partit però el Reus s’estava mostrant molt sòlid defensivament.

Álvaro Vázquez celebrant el seu gol |Foto: La Liga

Dumitru ha tornat a ser protagonista en el partit. L’extrem grana ha caigut dins l’àrea però el col·legiat del partit no ha assenyalat res tot i les protestes de tot el camp. En l’acció següent el Reus ha aconseguit emmudir el Nou Estadi amb un gran gol de Vítor Silva. Els del Baix Camp han sortit a la contra i han aconseguit culminar la jugada amb un xut potent i ben col·locat del portuguès que ha donat els tres punts als visitants.

Moment en què Vítor Silva anota el segon gol roig-i-negre. |Foto: La Liga

Amb aquesta derrota els grana han vist trencada la bona dinàmica dels darrers tres partits i segueixen acumulant derrotes al Nou Estadi. De fet, els granes passen de ser els millors visitants (empatats amb Osasuna) a ser els segons pitjors locals (per sota tan sols està el Sevilla Atlético). Ara el Nàstic torna a estar per sota del Reus, amb un punt de diferència, i quatre punts per sobre del descens.

Fitxa tècnica

Gimnàstic de Tarragona (1): Dimitrievski, Kakabadze, Molina, Suzuki, Javi Jiménez, Gaztañaga, Matilla, Muñiz (Dumitru 64’), Mesa (Perdomo 75’), Tete (Álvaro Vázquez 56’) i Barreiro.

Reus Deportiu (2): Edgar Badia, Campins, Atienza, Olmo, Menéndez, Juan Domínguez, Vítor Silva (Íñiguez 87’), Carbonell (Tito 82’), Yoda (Haro 67’), Carbia i Máyor.

Gols: 0-1 Juan Domínguez (39’), 1-1 Álvaro Vázquez (73’) i 1-2 Vítor Silva (84’)

Àrbitre: Oliver de la Fuente Ramos (col·legi castellà-lleonès). Ha amonestat a Molina (62’), Javi Jiménez (68’) per part dels locals i a Atienza (29’), Carbonell (57’), Haro (68’) i Máyor (85’) per part dels visitants.

Estadi: Nou Estadi, 11.266 espectadors.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here