Els granes ha aconseguit endur-se els tres punts d’El Sadar amb un gran treball defensiu i una efectivitat perfecta de cara a porta, amb gols de Barreiro i Álvaro Vázquez

Un Nàstic a l’alça (0-2)

El Nàstic ha començat pletòric el 2018. Fins al moment ha jugat tres partits i ha aconseguit dues victòries i un empat, set punts obtinguts com a visitants.

El calendari d’aquest gener no era gens senzill i de ben segur cap equip el voldria tenir, però els tarragonins l’han afrontat de la millor manera i tan sols els queda un partit per posar la cirereta al pastís.

El primer partit del Nàstic era a Vallecas, camp complicat i rival que lluita per pujar a Primera; tot i això, els granes van aconseguir guanyar per dos gols a tres. La següent jornada va tocar jugar a Almería i els tarragonins van aconseguir un treballat empat, i avui ha tocat Pamplona. Rodri tenia clar que el partit seria molt complicat i que l’Osasuna els exigiria molt, i així ha estat.

Juan Muñiz assistint a Tete Morente. |Foto: La liga

Tan sols començar el partit els locals ja han estat a punt d’avançar-se en el marcador impactant la pilota al pal de la porteria defensada per Dimitrievski.

Amb el pas dels minuts els tarragonins han anat agafant més control del partit amb un estel·lar Muñiz que continua fent palès el seu bon estat futbolístic.
L’asturià ha estat, per tercer partit consecutiu, l’organitzador del Nàstic, ajudant a treure la pilota de la defensa i distribuint l’esfèric cap a els bandes.

Precisament, en una de les bandes trobem un altre jugador en plena forma, Tete Morente. L’extrem grana ho ha tornat a deixar tot sobre el terreny de joc i ha tingut la primera oportunitat per avançar el Nàstic en el marcador. Juan Muñiz ha assistit a Tete, que dins l’àrea no ha pogut controlar bé la pilota davant la presència de Sergio Herrera i l’esfèric s’ha acabat perdent per línia de fons.

Pocs minuts després ha arribat el primer gol del Nàstic en el primer xut a porta que ha realitzat. Kakabadze ha interceptat una passada a la frontal del Nàstic i tot i ser agafat per un jugador de l’Osasuna, el georgià ha aconseguit fer una passada en llarg cap a Manu Barreiro que, davant d’una sortida precipitada de Sergio Herrera per tallar la pilota, s’ha desfet del porter amb un control orientat cap a la porteria.
El davanter gallec ha controlat la pilota pràcticament a la línia de fons i des d’allà ha aconseguit foradar la porteria amb un xut al segon pal.

Amb aquesta única ocasió el Nàstic ha aconseguit posar-se per davant i ha pogut jugar amb més tranquil·litat. Però aquesta tranquil·litat s’ha pogut esvaïr en tan sols un minut. L’Osasuna no s’ha desanimat i ha intentat empatar el partit el més aviat possible. Roberto Torres ha estat a punt de batre a Dimitrievski però el xut ha acabat fora fregant el pal dret de la porteria.

Abans d’acabar la primera meitat Rodri s’ha vist obligat a fer el primer canvi. Eddy Silvestre ha caigut malament i s’ha fet mal a l’espatlla. El jugador no ha pogut continuar i el tècnic català ha donat entrada a Matilla.

Els jugadors del Nàstic fent una pinya en la celebració del primer gol. |Foto: La liga

La segona meitat ha estat un monòleg d’Osasuna. El Nàstic ha endarrerit les línies i s’ha limitat a defensar per intentar no rebre cap gol.

Els locals han aconseguit disparar fins a 24 cops a porteria, però en cap d’elles han aconseguit batre a Dimitrievski. La majoria de xuts eren des de fora l’àrea perquè la defensa tarragonina impedia que els davanters rivals poguessin entrar a l’àrea i les poques vegades que ho aconseguien apareixia Dimitrievski.

El Nàstic no aconseguia, o no volia, sortir del seu propi camp perquè cada cop que recuperava la pilota, la rebutjaven enviant-la al camp de l’Osasuna. Aquest estil de joc encara s’ha fet més evident quan Rodri ha substituït a Juan Muñiz i Maikel Mesa per Jean Luc i Álvaro Vázquez.

Amb un davanter més i un extrem ràpid es feia palesa la idea que tenia Rodri, intentar matar el partit sortint al contraatac. En la majoria de partits, quan cedeixes la pilota al rival, sempre t’acaben superant però avui no ha estat així. La lectura li ha sortit a la perfecció a Rodri que, posant pràcticament defensa de sis ha aconseguit neutralitzar i desesperar a l’Osasuna.

Dimitrievski aturant una centrada de l’Osasuna. |Foto: La liga

El més precipitats de tots ha estat el porter que, veient que els tarragonins no sortien del seu camp, ha jugat gairebé tota la segona meitat fora de l’àrea.

Els locals no paraven d’intentar sorprendre a Dimitrievski i han estat a punt de fer-ho. L’ocasió més clara de la segona meitat l’ha tingut Kike quan després d’una passada a l’interior de l’àrea la defensa tarragonina no ha aconseguit desviar la pilota i el davanter ha aconseguit fer-se amb la pilota per disparar a pocs metres del porter tarragoní.
El macedoni ha ensenyat els bons reflexos que té desviant la pilota a córner.

Amb l’Osasuna bolcat a l’atac ha arribat la sentència del Nàstic, ja en els darrers minuts de partit. Just abans del temps afegit, la defensa grana ha recuperat la pilota i ha obert a banda, on es trobava Álvaro Vàzquez. Encara estava al mig del camp i des d’allà ha driblat al porter Sergio Herrera i a un altre defensor local per, des de la frontal acabar anotant el definitiu 0-2 en el marcador.

Amb aquesta treballada victòria, els grana aconsegueixen ascendir fins a la dotzena posició, distanciant-se del descens en set punts i arriben de la millor manera possible al derbi d’aquest diumenge.

Fitxa tècnica

Osasuna (0): Herrera, Clerc, Unai García, Lillo, Oier, Fran Mérida, Roberto Torres (Borja Lasso 52’), Kike Barja (Quique 74’), Lucas Torró, David Rodríguez (Ibañez 64’) i Xisco.

Gimnàstic de Tarragona (2): Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, Molina, Abraham, Gaztañaga, Eddy Silvestre (Matilla 41’), Muñiz (Jean Luc 58’), Tete, Mesa (Álvaro Vázquez 61’) i Barreiro.

Gols: 0-1 Barreiro (29’) i 0-2 Álvaro Vázquez (90’).

Àrbitre: Luis Mario Milla Alvendiz (col·legi andalús). Ha amonestat amb targeta groga a Lillo (26’) per part de l’Osasuna i a Abraham (20’), Tete (44’) i Matilla (88’) per part del Nàstic.

Estadi: El Sadar, 12.254 espectadors.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here