Victòria per manca d’alternatives

La victòria del Gimnàstic de Tarragona davant el Sevilla Atlético no posa res més que una careta a un equip i a un entrenador mancats de caràcter i alternatives sobre la gespa.

El plantejament del tècnic Rodri posa especial èmfasi a aquesta afirmació. El futbol modern s’articula en plantejaments plàstics on la varietat de posicions i rols durant el transcurs del partit són essencials per recollir el fruit de la victòria. La manca d’alternatives plasmades sobre la gespa del Nou Estadi posa al descobert les costures d’un tècnic faltat d’idees i capacitat d’autocorrecció.

Davant el filial sevillista el Club Gimnàstic guanyà com a últim recurs, perquè no tingué cap més alternativa davant una afició en ple èxode d’afluència. El sistema emprat per Rodri cau pel seu propi pes, els jugadors no s’acaben d’emmotllar a les exigències d’un tècnic que ha d’entendre que certs integrants de la plantilla no poden assumir uns rols i un pes al joc que són inaccessibles per les seves característiques tècniques.

El cas més paradigmàtic és el de Maikel Mesa. El jugador canari és capaç de guanyar la segona jugada, enllaçar amb la punta d’atac i arribar en segona instància. Aquestes característiques fan que Mesa s’adeqüi més en posicions centrades, com un clàssic ‘box-to-box’ del futbol britànic. La insistència de Rodri per ubicar-lo en un dels costats fa que el Nàstic perdi un migcampista resolutiu a la categoria.

Només la fortuna i l’encert, aquest cop si, dels homes més avançats del conjunt grana van evitar un nou drama sobre el cel del Nou Estadi. El tècnic disposa de fonaments i recursos suficients a la plantilla per aspirar a quotes més altes de les ja mostrades anteriorment.

L’excés de patiment de l’equip davant rivals atrevits posa en dubte un projecte que és possible que no estigui en bones mans. La directiva fa un esforç plausible per adquirir nous peons que ajudin a aconseguir aquesta fita, però a voltes la peça sobrant i reemplaçable és la del comandant. El treball, el talent i l’obertura de mires dictaran sentència per a un club sense un capità vàlid al timó.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here