El conjunt grana afronta una difícil setmana abans del desplaçament a Pamplona

Les cendres granes: Ivo Bligh i la seva promesa

El 29 d’agost de 1882 Anglaterra i Austràlia s’enfrontaven al Kensington Oval de la capital britànica en un apassionant partit de criquet que contra tot pronòstic guanyaren els oceànics. Aquest fet commocionà  la metròpoli anglesa, poc acostumada en aquella època a patir correccionals d’aquella magnitud. Tal es així que el periodista Reginald Shirley Brooks escriví un obituari al setmanal Sporting Times:

“En memòria afectuosa del criquet anglès que morí a l’Oval el 29 d’agost de 1882. Molt lamentat per un gran cercle d’amics i coneguts. Descansi en Pau. Nota: El cos serà incinerat i les cendres traslladades a Austràlia.”

Aquell mateix any l’equip anglès havia de viatjar a Austràlia per disputar una sèrie de partits contra l’equip aussie. Abans de pujar a bord del vaixell el capità anglès, Ivo Bligh, prometé portar de tornada “les cendres del criquet anglès”.

La gira britànica fou victoriosa, al imposar-se els homes capitanejats per Ivo Bligh en dos partits en una sèrie de tres. Al finalitzar aquell encontre els australians entregaren una petita urna amb les cendres d’una pilota de criquet on reposaven “les cendres del criquet australià”.

D’aquesta manera va néixer el trofeu “The Ashes”, competició que cada dos anys enfronta anglesos i australians en una rivalitat centenària.

Xavi Molina ha de ser l’Ivo Bligh del Nàstic. Ha de ser ell qui en temps complicats tregui pit i prometi a l’afició que divendres que ve el Nàstic anirà al Sadar de Pamplona a recuperar “les cendres del futbol tarragoní”.

Xavi Molina ha d’erigir-se com a líder d’aquest equip. | FOTO: LaLiga

No són temps fàcils a la Budellera, l’equip es mostra fràgil en defensa i pla en atac jugant com a local. Homes com Juan Delgado, Sergio Tejera, Maikel Mesa, Manu Barreiro s’empetiteixen davant una afició assedegada de victòries. Davant el Lorca l’equip de Rodri ha perdut una gran oportunitat per establir-se a la classe mitja de la categoria. Els murcians per la seva banda treuen cap i de pas enfonsen a un rival directe. Quelcom s’ha fet malament aquest últim any i mig. La venda de puntals com Naranjo, Aburjania o fins i tot de promeses com Dani Ojeda han posat en entredit la parcel·la administrativa del club. Cinc entrenadors en any i mig no fan sinó que confirmar el que s’ha dit anteriorment.

Sense rumb i amb un futur incert només cal esperar que a Pamplona Xavi Molina i els seus portin de tornada les cendres d’un equip que no es mereix ser incinerat.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here