El Club Gimnàstic vol donar la sorpresa en un estadi on només un equip ha puntuat

El fènix vol tornar a ressorgir

El Nuevo Estadio de los Pajaritos s’està convertint aquesta temporada 2017/2018 en un fortí inexpugnable. Només el Granada ha pogut doblegar a un conjunt sorià construït amb cautela i humilitat que a priori lluitava per la permanència.

El Club Gimnàstic el podríem definir com un au fènix. Aquest ésser mitològic tenia la capacitat de ressorgir de les seves cendres una vegada rere l’altra i en aquest marc trobem al conjunt tarragoní.

Els resultats a casa no acompanyen, en canvi lluny de Tarragona els homes de Rodri muten la cara i ofereixen una versió més pragmàtica però efectiva en quant a resultats. L’últim desplaçament acabà amb un contundent 0-3 davant un Real Valladolid posseïdor de l’esfèric però totalment abatut en veure com el seu rival percudia la xarxa en pràcticament cada arribada a l’àrea.

Per aquest encontre Antonio Rodriguez Saravia “Rodri” no podrà comptar amb Djetei, Eddy Silvestre, Omar Perdomo i Álvaro Bustos per lesió, a Jean Luc i a Carlos Blanco per decisió tècnica i a Jon Gaztañaga per acumulació de targetes. El migcampista txuri-urdin guarda un grat record del seu paisà ja que sota les seves ordres va debutar a Primera Divisió amb la Reial Societat la temporada 2013-2014 i només dos anys més tard el gran tècnic basc demanà expressament la incorporació de Jon a les files del Numància. Desig concedit i mestre i deixeble coincidiren novament a la freda Sòria.

D’altra banda l’entrenador del Nàstic torna a comptar amb Ottar Kakabadze un cop tornat dels compromisos amb la seva selecció. En roda de premsa Rodri destacava la importància d’obtenir una victòria que compensaria la decepció que suposà la derrota de diumenge passat davant el Real Oviedo. A més, l’entrenador grana posava èmfasi en l’actuació del Nàstic a Valladolid i desitjà repetir-ho novament en una plaça difícil com és l’estadi de los Pajaritos.

Un possible onze del tècnic barceloní seria el format per Stole Dimitrievksi, Abraham Minero, Ottar Kakabadze, Bruno Perone, Xavi Molina, Wilfried Zahibo, Sergio Tejera, Maikel Mesa, Juan Delgado, Ikechukwu Uche i Manu Barreiro.

El millor local no vol deixar de ser-ho

Pel que fa al Numància, el conjunt sorià arriba al matx en un gran estat de forma sent el millor equip de la categoria jugant com a local. Els homes d’Arrasate no perden un partit de lliga des del 21 d’octubre precisament a casa davant el Granada. La temporada està sorprenent a propis i estranys. Els de Sòria estan situats a la tercera posició, amb 25 punts i només a un punt del líder, el sorprenent Huesca. El Numància no havia realitzat cap fitxatge de renom i basant-se en la plantilla de la passada campanya està quallant una temporada amb projecció d’ascens.

El conjunt sorià és un conjunt compacte i treballat, amb un clar plantejament posicional, un 4-2-3-1 on el doble pivot dota l’equip d’una solvència i una seguretat que permet que la parcel·la ofensiva treballi amb més tranquil·litat. Destaca el mitjapunta Pere Milla, incorporat aquesta temporada procedent del descendit UCAM Múrcia, amb tendència de rebre entre línies i arribar des de segones posicions sorprenent sovint la defensa rival. A les bandes destaquen Pablo Valcárcel, baixa per aquest partit, i Marc Mateu. Ambdós jugadors aporten a l’equip profunditat i sobretot amplitud de joc. A més tant Valcárcel com Mateu posseeixen bona tècnica, factor que els permet centrar més la seva posició i ajudar així en la creació i fluïdesa del joc sorià. Per aquest motiu el Nàstic es trobarà diumenge a un dels rivals amb un ventall més ampli de registres ofensius. A la punta d’atac destaca el veterà Manu del Moral, absolutament en ratxa després d’anotar tres gols en els darrers tres partits. El joc d’esquenes i les segones jugades que del Moral genera són una arma temible per a un Club Gimnàstic que pateix excessivament en la faceta defensiva.

Per aquest encontre el tècnic basc no podrà comptar amb Pablo Valcárcel sancionat per acumulació de targetes i Julio Álvarez per lesió.

Així doncs un possible onze dels homes d’Arrasate podria ser el format per Aitor Fernández, Markel Etxeberria, Dani Calvo, Unai Elgezabal, Ripa, Diamanka, Iñigo Pérez, Nacho, Marc Mateu, Pere Milla i Manu del Moral.

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here