El Nàstic es deixa prendre els tres punts (1-2)

L’Oviedo ha remuntat el partit a un Nàstic que ha anat de més a menys.

0
Tejera conduint la pilota. |Foto: Laliga

Els grana tenien l’oportunitat de trencar la mala ratxa com a local i posicionar-se a mitja taula guanyant al Real Oviedo. Un rival molt complicat però a qui no li estaven sortint bé les coses com a visitant.

Els primers compassos han estat força igualats, amb alguna ocasió més pel Nàstic que no pas pels asturians, però sense un domini clar.
El primer en provar sort ha estat Tejera de falta directe, però el llançament ha sortit lleugerament desviat. La resposta de l’Oviedo no ha tardat en arribar i Aarón ha obligat a Dimitrievski a esforçar-se al màxim per aturar el xut. Finalment, el macedoni ha pogut arribar a temps al partit i ha estat el porter titular. Poc després, Manu Barreiro a impressionat al Nou Estadi amb una gran jugada personal però el seu xut ha acabat desviat.

Poc a poc, els tarragonins s’anaven sentint més còmodes però en un atac rival ha arribat el primer penal del partit. Aquest ha estat comès per Bruno Perone sobre Carlos Hernández. Les coses no pintaven bé pels locals amb aquest penal en contra, però Saúl Berjón ha enviat la pilota per sobre del travesser.

Penal fallat per Saúl Berjón. | Foto: laliga.es

Amb aquesta errada, l’afició tarragonina ha respirat tranquil·la i pocs minuts després els tarragonins han aconseguit un penal a favor. Un penal fet per un ex-grana. Mossa ha derribat dins l’àrea a Uche, que avui ha recuperat la titularitat a la punta d’atac acompanyat de Barreiro. Precisament, el gallec ha estat l’encarregat d’executar-lo i ho ha fet sense posar-se gens nerviós. Barreiro ha enganyat completament al porter i ha endinsat la pilota al fons de la xarxa posant l’1 a 0 al marcador.

Amb aquest resultat s’ha arribat a la mitja part i el Nàstic començava a respirar més tranquil, ja que gràcies a aquest gol estaven trencant la ratxa negativa com a local i es situaven a mitja taula. Però a la segona meitat tot ha canviat.

Els jugadors grana celebrant el gol de Barreiro. | Foto: laliga.es

Els tarragonins han reculat, conscient o inconscientment, però el fet és que amb el resultat a favor el Nàstic no aconseguia sortir del seu camp. L’Oviedo era amo i senyor de la pilota i, en conseqüència, de les ocasions de gol.

Dimitrievski estava sotmès a un autèntic assetjament per part dels asturians, tot i així, l’Oviedo no afinava punteria i les poques que agafaven bona direcció les aturava Dimitrievski sense problemes.

El Nàstic intentava sortir amb pilotes en llarg buscant la pentinada de Barreiro cap a Uche. En una d’aquestes sortides ha pogut arribar la sentència dels tarragonins. Uche amb una gran jugada individual ha estat a punt de fer el segon gol però el seu xut ha sortit llepant el pal de la porteria de Juan Carlos.

Uche driblant el seu defensor. |Foto: Laliga

Per intentar de frenar els atacs asturians, Rodri ha donat a entrada a Javi Jiménez per Delgado i a Zahibo per Tejera. Amb aquesta darrera substitució el Nàstic ja ha perdut tota la poca possessió que li quedava i s’ha dedicat exclusivament a defensar i intentar sortir al contraatac.

Des de fora, es veia un Nàstic molt incòmode amb aquesta tasca i un Suzuki totalment desbordat. Una vegada més l’equip rival ha tret a la llum les carències del japonès com a lateral dret.

Corria el minut 72 quan l’Oviedo ha aconseguit empatar el partit gràcies a una jugada d’estratègia culminada per Carlos Hernández. Amb l’empat, Rodri ha intentat refrescar l’atac grana donant entrada a Jean Luc al lloc de Maikel Mesa.
L’ivorià ha posat a prova en tot moment a Mossa i per poc no aconsegueix marcar. Ha buscat l’escaire de la porteria de Juan Carlos des de la banda dreta però el xut ha marxat fregant el travesser.

Jean Luc ha estat un mal de cap pels defensors asturians però no ha estat suficient per poder tornar a avançar al Nàstic en el marcador. Poc ha faltat, però, ja que Uche ha caigut dins l’àrea, estirat clarament per la defensa asturiana. Tot i això, l’àrbitre ha mirat cap a una altra banda i ha deixat seguir el joc.

Jugadors de l’Oviedo celebrant el gol de l’empat. | Foto: laliga.es

En els darrers minuts del partit el Nàstic ha tornat a sortir a l’atac i Barreiro ha forçat unes mans de Carlos Hernández a la frontal de l’àrea rival. L’àrbitre ho ha vist i ha assenyalat falta, acompanyada de l’expulsió de Carlos per segona targeta groga.

Només quedava el temps afegit però el Nàstic gaudia de superioritat sobre el terreny de joc. Barreiro, amb confiança ha estat l’encarregat d’executar la falta. El tir ha anat al pal del porter, ben col·locat però massa fluix i Juan Carlos ha aconseguit aturar la pilota sense problemes. Poc després d’aquesta ocasió, l’Oviedo ha sortit a l’atac per banda esquerra.

Mossa s’ha internat a l’àrea i s’ha deixat caure en notar el contacte amb Suzuki. L’àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal, el tercer del partit, segon per l’Oviedo. Aarón ha estat l’encarregat de xutar-lo i Dimitrievski ha encertat el costat. Fins i tot, ha arribat a tocar la pilota amb la mà però finalment, l’esfèric ha acabat entrant al fons de la porteria, deixant el marcador amb un 1 a 2.

L’execució del penal ha estat molt discutida pels jugadors tarragonins que han protestat a l’àrbitre que la pilota ha tocat les dues cames d’Aarón quan aquest ha xutat el cuir. Tot i les queixes, el col·legiat ha donat per vàlid el gol que ha servit per donar la victòria a l’Oviedo.

Amb aquest resultat el Nàstic es manté fora del descens amb 15 punts, dos més que el Lorca que és el primer en caure a la zona vermella de la classificació. El proper partit dels tarragonins serà diumenge a les 12 a Soria.

Fitxa tècnica

Nàstic (1): Dimitrievski, Suzuki, Perone, Abraham, Gaztañaga, Tejera (Zahibo 70′), Maikel Mesa (Jean-Luc 83′), Delgado (Javi Jiménez 68′), Uche i Barreiro.

Oviedo (2): Juan Carlos, Carlos Hernández, Forlín (Pucko 65′), Christian, Cotugno, Mossa, Mariga, Ramon Folch, Saúl, Aarón Ñíguez (Valentini 89′).

Gols: 1-0 Manu Barreiro (40′), 1-1 Hernández (71′), 1-2 Aarón Ñíguez (92′).

Àrbitre: Pizarro Gómez (col·legi madrileny). Ha amonestat amb targeta groga a Gaztañaga i Suzuki per part del Nàstic i a Berjón, Hernández i Mossa per part de l’Oviedo.
Ha expulsat per doble groga a Hernández per part de l’Oviedo.

Estadi: Nou Estadi, 5.927 espectadors.

Comentaris

avatar