Cercant la regularitat a Pucela

El Nàstic es presenta a Valladolid amb el repte d’aconseguir la quarta victòria de la temporada i seguir allunyant-se del descens

0
Manu Barreiro, va ser l'heroi de la darrera visita al Nuevo José Zorrilla. Foto: Nàstic de Tarragona

El Nuevo José Zorrilla de Valladolid és un dels escenaris més importants de la categoria i per conseqüència, un dels estadis on la victòria val més que tres punts. En el cas del Nàstic, el triomf suposaria reafirmar el bon paper contra el Barça B i donar un cop d’autoritat com el que va donar a Còrdova, tot i que després va tornar al mal camí amb els resultats  contra Alcorcón i Lugo. Per això, a Pucela té una nova oportunitat per demostrar que té arguments suficients per assolir la permanència sense patir en excés com la passada temporada, exhibint totes les virtuts que es van poder veure dimecres al Nou Estadi.

Ikechukwu Uche is back

Antonio Rodríguez Saravia recupera a Ikechukwu Uche per afrontar el repte d’assaltar el Nuevo José Zorrilla. La seva presència va ser capital per aconseguir les dues últimes victòries, mentre que en la seva absència l’equip no ha estat capaç de guanyar amb dues derrotes i un empat. Per tant, la recuperació de l’atacant nigerià suposa la millor de les notícies. La seva titularitat, però, no està del tot assegurada. Tant podria ser la primera opció per acompanyar Manu Barreiro o un recanvi de luxe per substituir Juan Delgado, l’alternativa més clara si no pogués començar d’inici.

L’atacant gallec, per cert, va ser l’heroi grana en aquest mateix escenari en l’enfrontament del curs anterior amb aquell gran gol de cullera superant Isaac Becerra. En aquella ocasió el va acompanyar en la punta d’atac Stèphane Emana, que aquesta vegada és baixa per decisió tècnica de la mateixa manera que Carlos Blanco i Sandro Toscano. Els tres es perdran el duel juntament amb els lesionats Mohamed Djetei, Sergio Tejera, Eddy Silvestre, Omar Perdomo i Jean-Marie Dongou.

El repte de neutralitzar al gran artiller de la categoria

Pel que fa a la resta de l’equip, no s’esperen més canvis més enllà de la hipotètica titularitat d’Uche. Si és així, el doble pivot Jon GaztañagaWilfried Zahíbo tindrà una nova oportunitat per seguir consolidant-se donant un cop de mà a la línia defensiva per neutralitzar l’arsenal ofensiu amb el qual compta el Valladolid amb Pablo Hervías, Óscar Plano, Asier Villalibre, Toni Villa –jove del planter que ha estat titular en les últimes jornades i molts el veuen com el nou José Arnáiz- i Jaime Mata, màxim golejador de la categoria amb onze gols en  dotze partits. Se’ns dubte, Xavi Molina i Bruno Perone tindran una duríssima batalla amb l’ex davanter del Girona i el Lleida Esportiu.

L’altre focus amb el qual haurà d’anar amb alerta el conjunt grana estarà a la banda dreta amb el mencionat Pablo Hervías. L’extrem cedit per la Real Sociedad ja va destrossar la defensa tarragonina la temporada passada quan l’Elche va visitar el Nou Estadi. En aquesta ocasió, la presència d’Abraham Minero en el carril esquerre permetrà que Javi Jiménez tingui les ajudes necessàries per frenar la velocitat i capacitat de desequilibri del ’11’ blanc-i-violeta.

La victòria també se li resisteix al Valladolid de Luis César i Luismi

El Real Valladolid també encadena tres jornades sense guanyar. A diferència del Nàstic, però, tampoc ha perdut. En les darreres setmanes ha firmat tres empats contra Almería (1-1), Lugo (2-2) i Reus Deportiu (2-2), que l’han fet abandonar les posicions de play-off, tot i que la diferència amb la sisena posició és només d’un punt. Per això, el conjunt dirigit per l’exentrenador grana, Luis César Sampedro, espera aprofitar el factor camp per retrobar-se amb el triomf. No en va, com a local només ha cedit quatre punts amb la derrota contra el Barça B (1-2) en la jornada inaugural i l’empat davant el Lugo en un partit on va igualar un 0 a 2 en contra. Els quatre partits restants els ha resolt amb una victòria.

Amb tot, a Pucela preocupa la facilitat amb la qual l’equip encaixa gols. Si donem un cop d’ull a la classificació, observarem que el Valladolid és el segon equip que més gols ha rebut amb un total de 19, xifra que només supera el Córdoba amb 25. Evidentment, no són els millors números per un equip que aspira a l’ascens, tot i que de moment la seva efectivitat golejadora el manté ben viu dins del grup de candidats. No en va, també és el que més gols ha marcat en les dotze jornades disputades amb 25 gols a favor.

“ | Luis César Sampedro: El nostre error coincideix amb la punteria del rival. A nosaltres els detalls ens fan mal. Altres es confonen i no reben gols. Tracto de concedir el mínim possible, sé que no podem encaixar tant. Ens costa deixar la porteria a zero […] Estic preocupat perquè no m’agrada estar en el lloc més alt d’aquesta classificació, però crec que estem en el camí correcte per doblar i triplicar al rival en arribades. No crec que siguem un equip vulnerable i penso que tot això és casual i arribarà el moment en el qual mereixerem encaixar i no ens marcaran”.

Una de les solucions a la fragilitat defensiva que pateix el conjunt val·lisoletà la pot atorgar Luismi Sánchez. L’andalús va reaparèixer al camp del Reus després de complir quatre partits de sanció, i tot i que amb ell també havia encaixat força gols, ara pot ser un element clau per revertir la situació. En clau grana, el migcampista va ser una peça clau en la salvació del Nàstic en el curs 2016-17 i enguany ha gaudit de l’oportunitat per triomfar al Nuevo José Zorrilla.

Real Valladolid vs Club Gimnastic - Football tactics and formations

Comentaris

avatar