Miratge o realitat

El Nàstic afronta una cita crucial davant el Barça B per mostrar que és capaç de competir per mantenir la categoria i no passar les dificultats del curs anterior

0
Ikechukwu Uche podria reaparèixer davant el Barça B. Foto: Nàstic de Tarragona

El partit d’aquest dimecres contra el FC Barcelona B ha pres una rellevància francament important a Can Nàstic. El que fa dues setmanes era una boníssima oportunitat per fugir de les places de descens i apropar-se als play-off s’ha convertit en l’única alternativa per demostrar que les grans actuacions contra Granada i Córdoba no van ser fruit de la casualitat i que les derrotes posteriors  davant Alcorcón i Lugo tenen més a veure amb els contratemps en forma de lesions o al procés d’adaptació a la filosofia de joc del nou entrenador.

Hem vist com l’equip pot competir davant qualsevol rival, tant si és un equip de la zona baixa de la taula com si és l’equip amb la millor plantilla de tota la categoria. La realitat que ens porta l’inici de lliga i les darreres actuacions, però, ens ha descobert que el Nàstic encara no està psicològicament preparat per seguir encaixant cops en forma de gols i en conseqüència, de derrotes. Per tant, aprofitant el retorn al Nou Estadi, Antonio Rodríguez Saravia ha de convèncer als jugadors perquè mosseguin, siguin agressius i vagin per la victòria des del primer minut. Si pel contrari decideixen recular  i cedir la iniciativa del joc al rival, el partit serà un monòleg del filial blaugrana.

Jean-Marie Dongou i Ikechukwu Uche tenen opcions

El Nàstic afrontarà el duel corresponent a la cinquena jornada de la Liga123 amb l’absència d’alguns jugadors que ja es van perdre la visita a l’Anxo Carro. És el cas de Mohamed Djetei, Eddy Silvestre, Sergio Tejera, Omar Perdomo i Stèphane Emana. Per contra, Abraham Minero tornarà a la convocatòria després d’haver complert el partit de sanció que li va imposar el Comitè de Competició per la seva expulsió davant l’Alcorcón.

Les bones notícies podrien no acabar aquí, ja que Rodri ha explicat en la roda de premsa prèvia al partit que Jean-Marie Dongou i Ikechukwu Uche compten amb opcions de poder entrar a la llista. Evidentment, és poc probable que cap dels dos pugui formar part de l’onze inicial si finalment estan a disposició del tècnic. El primer surt d’una greu lesió que l’ha tingut apartat els darrers dos anys dels terrenys de joc mentre que el segon fa ben poc que va patir l’elongació a l’isquiotibial de la cama esquerra.

Independentment de la presència dels dos atacants africans en la convocatòria, l’equip titular podria ser molt similar al que va jugar contra el Lugo. Això si, si s’ha de veure un missatge més ambiciós i ofensiu sobre la gespa és obligatori que hi hagi alguna modificació. El doble pivot defensiu format per Jon Gaztañaga i Wilfried Zahíbo va naufragar a terres gallegues i seria lògic que el francès deixés una bacant per donar cabuda un migcampista de perfil més ofensiu com Juan Muñiz o Maikel Mesa, que a la vegada deixaria lliure la banda esquerra per Abraham Minero.

El Barça B, amb tot

Més enllà del canvi de peces, el Nàstic ha de sortir al coliseu grana amb l’objectiu d’incomodar al segon equip del Barça. No en va, compta amb elements suficients per controlar el ritme del joc amb la distribució d’Oriol Busquets –no té cap vincle familiar amb Sergio– i l’organització de Carles Aleñà. El de Mataró, que ha marcat cinc gols, és una de les perles de la Masia blaugrana i té un perfil de futbolista molt similar al de Xavi Hernández. Aporta pausa, serenitat, criteri i clarividència al joc del seu equip. Un jugador pel qual, malgrat les seves 19 primaveres, val la pena pagar una entrada.

El ‘10’ és un soci fantàstic pel trident que formen David Concha, José Arnáiz i el “Chuky” Lozano, tres jugadors que van arribar el passat estiu a canvi d’un bon grapat de diners. Coneixent la manca de contundència de la defensa grana, la seva presència suposa un perill imminent i no se’ls pot cedir ni el més mínim mil·límetre. Dels tres, Arnáiz és el jugador que travessa per un millor estat de forma. En nou partits ha anotat quatre gols i ha donat tres assistències gràcies al seu talent i determinació davant la porteria contrària. Un fenomen extraordinari amb la projecció per arribar on vulgui. No és d’estranyar que en els darrers dies hagi sigut portada dels diaris més importants de la premsa barcelonina, més després d’haver debutat amb el primer equip marcant-li un gol al Real Murcia.

El bon moment de l’atacant de Talavera de la Reina i la qualitat dels seus companys, però, no s’està traduint en bons resultats. Tampoc en dolents, perquè si  és cert que no guanya també ho és que no perd. En els darrers cinc partits ha sumat un triomf, una derrota i tres empats. Aquesta dinàmica el manté en la quinzena posició amb 14 punts. Per tant, si cau a Tarragona veuria com el Nàstic el supera a la taula classificatòria.

Club Gimnastic vs FC Barcelona B - Liga123 - 1st November 2017 - Football tactics and formations

Comentaris

avatar