Reinventar-se per assaltar l’Anxo Carro

0

Antonio Rodríguez Saravia haurà de sobreposar-se a la gran quantitat de baixes que té per afrontar el partit contra el Lugo i canviar el guió d’un equip que s’estava consolidant amb bones ratxes de joc i millors resultats. Des del partit contra el Granada, on l’equip va realitzar un dels millors partits de la temporada, han anat caient un per un jugadors que són capitals pels seus esquemes i la seva filosofia de joc.

Primer va ser Maikel Mesa el que va caure trencant el triumvirat que formava amb Sergio Tejera i Jon Gaztañaga, tot i partir des de la banda esquerra. En segon lloc, Omar Perdomo, un jugador en el qual hi havia dipositades moltes esperances per nodrir de pilotes al duo “sacapuntos”. Per últim, el duel contra l’Alcorcón es va cobrar tres víctimes més. Cada una més important: el killer Ikechukwu Uche, el termòmetre Sergio Tejera i Eddy Silvestre, natural substituït del barceloní.  Per si fos poc, Abraham Minero no va poder controlar el seu temperament i va ser expulsat per doble amonestació. A excepció de Mesa, ja recuperat, tots els altres es perdran la cita d’aquest dissabte juntament amb Mohamed Djetei i Jean Marie-Dongou.

És evident que el Nàstic no està en les millors condicions possibles, però la segona unitat, que ha generat tants dubtes en les últimes setmanes, haurà d’estar a l’altura de les circumstàncies per poder aconseguir un bon resultat al fortí en el qual s’ha convertit l’Anxo Carro.

“ | Antonio Rodríguez: Tenim més plantilla. Gent que té ganes d’entrar, que estava entrenant bé i que ara tenen l’oportunitat. Ens tindran que ajudar, demostrar que som una plantilla llarga i que en aquestes circumstàncies ajuden a que aquests moments de dificultat no tinguin tanta repercussió dins de l’equip”.

Home per home o canvi de sistema

Davant aquest panorama, Rodri té dues opcions sobre la taula: mantenir el 4-4-2 i fer només un intercanvi de cromos en les posicions que s’han quedat orfes o utilitzar un sistema de joc diferent que s’adapti als futbolistes que té a disposició. Francament, però, sembla complicat que un entrenador com ell, que té les idees tan clares, modifiqui el seu esquema quan el que necessita l’equip és adaptar-se plenament a una idea i treballar a partir d’aquesta.

Per tant, si el tècnic barceloní aposta per la continuïtat, hi haurà novetats al doble pivot, als dos extrems i la davantera. El dubte està en quina posició jugarà Maikel Mesa, si ho farà acompanyant Jon Gaztañaga a la sala de màquines o partint des de la banda esquerra. A partir d’aquí, les altres peces encaixen soles. Amb la primera variant, és molt probable que les bandes estiguin ocupades per Tete Morente i Jean-Luc Assoube. Amb la segona, Juan Muñiz o Wilfried Zahíbo serien els candidats més lògics per acompanyar al “5”.

En la punta d’atac hi ha menys  dubtes. Des de la consolidació de la parella Barreiro-Uche, Juan Delgado ha quedat relegat a la banqueta per ser la principal alternativa. Per tant, té tots els números per acompanyar al davanter de Santiago de Compostel·la. Tot el que no sigui això, serà una sorpresa.

Les nombroses baixes, per cert, ha provocat que aquells jugadors que s’estaven quedant fora de les convocatòries setmana rere setmana en aquest cas sí hagin viatjat a Galicia. Parlem d’homes com Sandro Toscano o Álvaro Bustos, que dimecres van gaudir de minuts en el partit de Copa Catalunya contra el FC Vilafranca. A més, un dels joves valors de la Pobla de Mafumet, Roger Brugue, també s’ha afegit a l’expedició grana.

“ | Antonio Rodríguez: Tenim clar que fins que no vegem un futbolista que puguem posar i que tingui opcions reals de poder jugar, no perjudicarem a la Pobla per quedar bé o per dir que s’està creient amb la cantera. Està fent una molt bona temporada, l’objectiu és estar entre els quatre primers i ells tenen que lluitar amb el seu equipi veure que quan hi ha lesions poden estar amb nosaltres, però sempre i quan creiem que tingui possibilitats reals de jugar d’inici o durant el partit. No els portarem per completar”.

El Lugo, a l’assalt del liderat

El Lugo està sent una de les sorpreses més positives de l’inici de temporada a la Liga123. Podem dir que juntament amb el Huesca, és l’equip revelació. Això, però, no es garantia de res en una categoria com aquesta en la qual passes molt ràpidament de tocar el cel a cremar-te a l’infern. En qualsevol cas, el conjunt gallec ja té 20 dels 30 punts que necessita per firmar la permanència i allargar la seva estança en el futbol professional des que aconseguís l’ascens en el curs 2011-12.

Francisco Rodríguez, que la temporada va descendir amb l’UCAM Murcia al Nou Estadi, ha agafat el relleu de Luis César Sampedro per capitanejar el cinquè projecte del club a Segona Divisió després de les etapes de Quique Setién, Luis Milla, José Durán i l’exentrenador del Club Gimnàstic. De moment, les conclusions més clares que es poden extreure és que ha fet del Lugo un equip que sap administrar molt bé els pocs gols que marca -onze en el mateix nombre de partits- gràcies a la seva solidesa defensiva. No en va, només ha encaixat nou gols i això el converteix en el segon equip menys golejat per darrere d’Osasuna, Sporting i Huesca, que n’han rebut vuit.

Cal destacar, que en les primeres jornades els lucenses només van sumar un punt de nou possibles. Els dubtes que havien generat aquests resultats van quedar diluïts amb quatre victòries consecutives davant alguns rivals d’alçada com el FC Barcelona B, el Real Zaragoza o el Tenerife. La derrota en el següent compromís al camp del Granada no va fer desaparèixer la bona predisposició d’un equip que després es va tornar a refer superant al Córdoba i a l’Alcorcón. En total, sis victòries en set jornades. L’empat al Nuevo José Zorrilla, on va deixar escapar un 0 a 2 a favor, és el seu darrer resultat abans de rebre al Nàstic en un Anxo Carro on no s’ha escapat cap més punt des de la derrota contra el Cádiz en la tercera jornada. En la primera, va empatar davant el Reus.

El Lugo té entre els seus jugadors més destacats el canari Iriome González, baixa per lesió, i l’uruguaià Nicolás Albarracín. El primer és el màxim golejador de l’equip amb tres gols i el segon el màxim assistent amb tres passades de gol. L’exjugador de Peñarol és un dels jugadors que aporten el talent sud-americà al planter juntament amb el mitja punta paraguaià Sergio Díaz (Real Madrid) i l’atacant argentí Francisco Fydriszewsk (Newell’s Old Boys). L’exgrana i capità de l’equip, Fernando Seoane, i Edu Campabadal són els dos noms d’aquest equip que més poden cridar l’atenció de l’afició nastiquera. El tarragoní, per cert, també es perdrà el xoc. Per contra, Luís Ruiz i Bernardo Cruz sí que estan a disposició de Francisco després que el Comitè de Competició hagi decidit deixar sense efecte les amonestacions que van rebre contra el Valladolid.

 

CD Lugo vs Club Gimnastic - Football tactics and formations

Comentaris

avatar