El Nàstic inicia el camí cap a la quarta Copa Catalunya

0
Sandro Toscano té una bona oportunitat per mostrar-se a Rodri. Foto: Gimnàstic de Tarragona

El Nàstic enceta la seva trajectòria a la Copa Catalunya 2017, competició que va conquistar la temporada passada després d’imposar-se al Girona en la tanda de penals d’una final que es va disputar a Olot. El títol del 2016 és el tercer que hi ha a les seves vitrines. Anteriorment va adjudicar-se els dos primers contra el FC Barcelona (2008) i el Manlleu (2012).

El conjunt grana és el tercer equip que ha guanyat més vegades aquesta competició juntament amb el CE Europa. L’equip escapulat, però, va quedar eliminat en els setzens de final davant el Vilafranca del Penedès. Per tant, aquesta temporada té l’oportunitat d’aconseguir el quart trofeu del torneig coper català, la qual cosa el situaria com l’únic equip per darrera d’Espanyol i el mateix Barça, que s’han proclamat campions en sis i set ocasions respectivament.

Precisament, el conjunt dirigit per Antonio Rodríguez Saravia s’ha d’enfrontar als vilafranquins en el partit corresponent als quarts de final del torneig. El conjunt de l’Alt Penedès va ser l’últim que el va eliminar en l’edició del 2015 i en el mateix escenari en el qual es disputarà aquest nou enfrontament entre ambdues entitats.

Els menys habituals i els joves del planter entren en escena

El recorregut del Nàstic a la Copa Catalunya estarà protagonitzat pels jugadors que menys oportunitats estan gaudint en aquest primer tram de temporada. També per alguns dels jugadors que més estan destacant a la Pobla de Mafumet, que està quallant una bona campanya en el GV de Tercera Divisió. El conjunt pobletà travessa per un bon estat de forma i ha encadenat vuit partit sense perdre amb cinc victòries i tres empats que l’han conduit fins a la sisena posició i a situar-se a tres punts de la zona de promoció.

Els jugadors del primer equip que tenen tots els números per entrar dins de l’onze inicial són Bernabé Barragan, Carlos Blanco, Wilfried Zahíbo, Álvaro Bustos, Juan Muñiz, Jean-Luc Assoubre i Sandro Toscano. L’ex futbolista del Badalona encara no ha debutat en partit oficial i serà un dels principals reclams dels aficionats nastiquers que es donin cita al feu vilafranquí.

Per tant, el conjunt tarragoní comptarà amb diversos arguments de pes com per avançar a les semifinals, a diferència del darrer partit que va disputar contra el degà penedesenc. En aquella ocasió, els dos únics membres del primer equip que va prendre part del duel van ser Stèphane Emana, Luismi Gracia i Marc Martínez. Els dos últims van abandonar el club pocs dies després per posar rumb a l’Alcoyano i el Lleida Esportiu respectivament.

La resta de l’equip ha de quedar completat per jugadors del filial. Els noms que més il·lusió generen entre la parròquia grana són els del recuperat Pol Valentín (LD), Iván de Nova (LI), Roger Figueras (DFC), Roger Brugue (EX), Rayco Rodríguez (MP) i Iván Vidal (DLC). El davanter és el màxim golejador de l’equip amb cinc gols en vuit partits.

El Vilafranca s’il·lusiona amb la Copa Catalunya

Vilafranca somia amb fer coses importants en una competició a la qual li dóna molta més importància que el rival. És evident que la lliga és el més prioritari, però les circumstàncies són ben diferents a les de un Nàstic que no es pot permetre el descens de categoria. El degà penedesenc mai ha guanyat el torneig coper i enguany es troba a dos passos d’arribar a la final. En el camí ha deixat en la cuneta a l’Hospitalet, l’Europa, i el Terrassa.

El conjunt vilafranquí està dirigit per Iván Moreno per tercer any consecutiu. El tarragoní, que abans havia dirigit a la Pobla de Mafumet, l’ha conduït al següent nivell. Ja no és un equip que ha de mirar exclusivament a les places de descens, sinó que pot lluitar per un lloc a la promoció d’ascens. De fet, en les dues últimes temporades ha arribat a disputar els play-off . En la primera va quedar eliminat per l’Atlético Malageño i en la segona per la Unión Adarve.

Enguany, al Vilafranca li ha costat agafar el ritme de competició. No ha estat fins el darrer mes quan ha aconseguit encadenar tres victòries que l’han fet abandonar la zona baixa per situar-se en la vuitena posició, a només quatre punts de la quarta plaça. Un dels artífex del bon moment pel que travessa és l’atacant Víctor Oribe. El tarragoní, format a la pedrera del Nàstic, és el líder indiscutible d’aquest equip. Un jugador molt ràpid i vertical que parteix des de la banda esquerra per jugar a cama canviada i fer conduccions en diagonal per associar-se amb els seus companys o finalitzar la jugada. En el present curs ha marcat cinc gols, pels tres de Josep Ramon Sardà i els dos d’Alexandre Pla. Si algú aixeca els aplaudiments de l’afició local és ell.

El capità vilafranquí, que porta el dorsal ‘8’ a l’esquena, no és l’únic exjugador grana que fa les delícies del Municipal de Vilafranca. Èric Via, Abel Rita i Kike Tortosa també van passar per l’entitat tarragonina o la Pobla de Mafumet. Un extra de motivació per tots quatre i una bona oportunitat de comprovar el nivell d’aquests futbolistes que no van trobar el seu lloc a Tarragona.

 

Comentaris

avatar