Iván Vidal i José Perales condueixen el Nàstic a les semifinals (1-1)

Els granes es planten a les semifinals de la competició

0
L'onze inicial del partit contra el FC Vilafranca. Foto: Gimnàstic de Tarragona

El Nàstic s’ha classificat per a les semifinals de la Copa Catalunya després de derrotar al FC Vilafranca a la tanda de penals. Els 90 minuts reglamentaris han acabat en empat a u gràcies a l’encert d’un Iván Vidal que segueix en estat de gràcia. L’atacant pobletà ha igualat el gol inicial de Ton Ripoll, forçant així que el guanyador s’hagi hagut de decidir des del punt fatídic.

En aquestes instàncies ha estat José Perales qui ha marcat la diferència aturant dos dels quatre llançaments del conjunt local. La història es repeteix, i els grana accedeixen a la penúltima eliminatòria de la competició guanyant de la mateixa manera que ho va fer en els tres partits que va jugar en l’edició del 2016.

El Vilafranca sotmet al Nàstic en la primera part

El domini del Nàstic en els segons 45 minuts ha estat el que li ha permès empatar el marcador i conduir el partit als penals. Si parlem d’ocasions, però, el Vilafranca és qui ha generat més oportunitats de gol per endur-se el partit. La seva primera part ha estat notable. Només la manca d’encert de cara a la porteria de Bernabé Barragán l’ha privat de l’excel·lent.

Els tarragonins s’han topat amb un rival que ha demostrat perquè en les darreres dues temporades s’ha convertit en un aspirant a l’ascens amb les seves primeres experiències en el play-off.  Motivat per la possibilitat de jugar contra un rival de Segona Divisió i de fer quelcom important en la competició, l’equip d’Iván Moreno ha donat tota una lliçó de futbol al conjunt de Rodri, format avui per una barreja de jugadors del primer equip i de la Pobla de Mafumet.

La pressió asfixiant i la intensitat han estat les dues consignes d’un equip que ha sapigut moure la pilota de banda a banda, amb verticalitat i velocitat per explotar, sobretot, la banda esquerra de la defensa visitant. Aquesta zona ha fet aigües per la manca de contundència del central Jesús López i el lateral Dani Hernández. No obstant això, l’1 a 0 ha arribat per la banda contrària. Un bon centre d’Abel Rita ha trobat a Ton Ripoll en el punt de penal, i aquest ha rematat de forma inapel·lable per enviar la pilota al fons de la xarxa.

El gol ha fet créixer el Vilafranca i ha minimitzat a un Nàstic incapaç de moure la pilota amb bon criteri i velocitat. La major part d’aquesta responsabilitat la tenen els jugadors que han format al mig del camp: Wilfried Zahíbo –de menys a més durant el partit- Èric Vilanova, Juan Muñiz i Sandro Toscano. Especialment, aquests dos últims han estat molt espessos davant la falta d’espais i la bona tasca defensiva del rival. Malgrat això, l’asturià ha estat protagonista d’una de les quatre úniques ocasions que ha tingut el conjunt tarragoní en la primera part. Les altres tres han estat protagonitzades per Pol Valentín, la millor notícia del duel amb les seves incursions per la banda dreta al més pur estil del seu germà gran, i Stèphane Emana en dues ocasions. Per contra, el degà penedesenc ha gaudit de sis ocasions claríssimes per encarrilar el duel.

Per al·lusions, cal destacar la bona actuació del carriler dret. Sempre que ha rebut la pilota als peus ha generat perill desfent-se dels seus marcadors amb una velocitat endimoniada que ha recordat a les cavalcades a les quals ens tenia acostumats el seu germà gran.

Per contra, el degà penedesenc ha gaudit de diverses ocasions molt clares per encarrilar el duel. La falta d’encert, però, els ha privat de poder arribar al temps de descans amb un avantatge més gran que se’ns dubte hagués fet justícia al futbol que han ofert als seus aficionats.

Els canvis modifiquen el guió del partit

En la segona part, el Vilafranca ha acusat l’esforç físic realitzat en la primera i ha deixat de pressionar tant ferotgement la sortida de pilota visitant. Gràcies a això, el Nàstic ha començat a gaudir d’un major percentatge de la possessió, la qual cosa li ha permès viure més tranquil i buscar amb més opcions la porteria contrària. L’impuls definitiu ha vingut des de la banqueta. Rodri ha fet un carrusel de canvis que ha retirat del terreny de joc als sis jugadors de camp del primer equip que hi havia sobre la gespa. En el seu lloc han entrat dos dels seus companys, Carlos Blanco i Jean-Luc Assoubre, i quatre dels futbolistes més destacats de la Pobla: Adrián Gimeno, Roger Brugue, Rayco Rodríguez i Iván Vidal.

El màxim golejador del filial grana, amb cinc gols en vuit partits, ha estat l’encarregat d’igualar el partit aprofitant una bona jugada individual de Jean-Luc per rematar des de dins de l’àrea amb un xut creuat que ha superat Gonzo. El tarragoní ha tingut el gol de la victòria en una rematada de cap que ha sortit fregant el pal dret del porter vilafranquí. Acte seguit, Adrián Gimeno ha perdut una pilota molt a prop del centre del camp que ha permès Aday Benítez gaudir de l’ocasió més clara del partit. Afortunadament, el seu xut ha marxat massa creuat davant la sortida de José Perales.

En la tanda de penals, el porter andalús ha estat clau perquè el Nàstic hagi accedit a les semifinals aturant dos penals a Gerard Boira i Sergi Pérez, mentre que Joan Vives ha estavellat el seu llançament al pal. Per contra, Rayco, Jean-Luc i Roger Brugue sí han encertat des dels onze metres per contribuir a la victòria grana.

Comentaris

avatar