Frenada en sec a la recuperació grana

0
Jon Gaztañaga controla una pilota en el partit davant l'Alcorcón. | Foto: Gimnàstic de Tarragona

Hi ha derrotes i derrotes. Derrotes ajustades, derrotes voluminoses, derrotes merescudes, derrotes injustes… La d’aquest diumenge, però, no sabem ben bé com catalogar-la. El Nàstic no va jugar tant malament com per acabar el partit amb un 0 a 3 en contra, tot i que sí va cometre errors importants que cal corregir de cara als pròxims compromisos. El pitjor, però, va ser els diversos contratemps que va patir al llarg dels 90 minuts, a cadascun més greu.

El conjunt grana és com aquell pacient que s’està recuperant a l’habitació de l’hospital. Ho fa a poc a poc, amb lleugeres millories però amb la certesa que encara queda un llarg camí que recórrer per completar la seva recuperació. Durant el procés, però, no pot lliurar-se de d’encaixar diversos cops que el tornen a debilitar com va succeir contra l’Alcorcón.

Tots coneixem el problema psicològic que ve arrastrant aquest equip des de l’eliminatòria d’ara fa dues temporades contra Osasuna. Aquell doble enfrontament va suposar un abans i un després en el Nàstic de Vicente Moreno que havia tornat per la porta gran al futbol professional. Des de llavors, la solidesa defensiva es va anar perdent i els errors van començar a aparèixer dia si dia també. Per no parlar de la pèrdua d’aquella garra que li permetia capgirar un resultat en contra. Ja des de la 2016.17 resulta pràcticament impossible veure com s’aixeca després d’haver encaixat primer.

En aquesta ocasió, però, no només va ser el 0 a 1 d’Álvaro Peña, sinó també la lesió d’Ikechukwu Uche. El nigerià, que estava començant a convertir-se en el jugador que marcava la diferència en aquest equip, va patir una punxada a l’isquiotibial de la cama esquerra i va ser substituït per Juan Delgado. Sense ell, Manu Barreiro es va quedar sense el seu millor soci. Sense la connexió galegonigeriana, el Nàstic es va quedar sense gol. Per l’Alcorcón, l’absència de l’ex davanter del Villarreal i el Recreativo de Huelva va suposar un alliberament perquè és evident que Juan Delgado no és un “matador” ni té la mateixa química amb Barreiro.

Els grana van intentar reaccionar, com així li demanava un Nou Estadi que somiava amb la tercera victòria consecutiva, però l’Alcorcón va preparar el partit a consciència per incomodar la sortida de pilota de Xavi Molina i Bruno Perone i ofegar el centre del camp on Sergio Tejera i Jon Gaztañaga van trobar a faltar un company més per imposar-se als tres migcampistes visitants. En línies generals, al Nàstic li va costar errors connectar amb els atacants i només va trobar opcions aprofitant l’amplitud de Tete Morente i les aparicions de Javi Jiménez.

“ | Julio Velázquez:  Hem minimitzat les virtuts del Nàstic actual. Sabem que és un equip que es troba còmode en el joc directe. Per nosaltres era fonamental neutralitzar la relació entre Manu i Uche, trobar els costats oposats quan el bloc de vuit basculava i sotmetre a la seva línia defensiva”.

El lateral malagueny va ser el protagonista de la jugada que va deixar encarrilat el partit amb una jugada en la qual li va mancar l’experiència suficient com per evitar perdre la pilota en un córner a favor tot just abans del descans. L’Alcorcón ho va aprofitar per realitzar un contraatac de manual que Albert Dorca va convertir en el 0 a 2.

El pas pel túnel de vestidors es va cobrar una nova víctima. Sergio Tejera, amb problemes musculars, va quedar-se a la banqueta. Per substituir-lo, Rodri va apostar per Eddy Silvestre com a enllaç entre la defensa i la davantera. Abans de que pogués intervenir per donar un cop de mà als seus company, l’ex del Càdis es va trencar i va deixar l’equip amb deu jugadors. Corria el minut 53 i el tècnic ja havia esgotat tots els canvis amb la reaparició de Jean-Luc Assoubre. L’ivorià, per cert, va arribar als 100 partits amb la samarreta grana malgrat tot els problemes físics que ha patit al llarg de la seva estància a Tarragona.

A partir d’aquí, el Nàstic va perdre les poques forces que li quedaven per intentar capgirar la situació. Dos gols de desavantatge, la pèrdua de dos puntals i la inferioritat numèrica van ser tres cops duríssims dels quals no es va poder recuperar. Nicolao Dumitru Cardoso va esvair qualsevol tipus d’esperança amb el 0 a 3. L’italià nascut a Suècia de pare romanès i mare brasilera va culminar un nou contracop davant la sortida en fals de Stole Dimitrievski.

Per si això no fos suficient, Abraham Minero va ser expulsat per doble amonestació minuts abans d’arribar al temps reglamentari. Per tant, el lateral reconvertit en extrem es perdrà el pròxim partit en el qual el Nàstic visitarà al Lugo. Sense ell i amb les incògnites d’Ikechukwu Uche, Sergio Tejera i Eddy Silvestre, haurà d’enfrontar-se a un dels equips més en forma de la competició.

Comentaris

avatar