L’impuls definitiu

0

El Nàstic encara no ha fet el més difícil. Recuperar-se del pèssim inici de lliga i sortir del descens és un pas important, però no el definitiu. Els bons resultats obtinguts des de l’arribada d’Antonio Rodríguez Saravia, sobretot les autoritàries victòries contra el Granada i el Córdoba, són arguments de pes que conviden a l’optimisme, però cal reafirmar-los amb un tercer triomf davant un rival que ara mateix  ocupa una de les quatre places de descens.

El fet d’enfrontar-se a un rival pitjor classificat no ha de ser el motiu principal pel qual el conjunt grana s’exigeixi guanyar el partit. No hi ha cap causa més important que augmentar l’avantatge davant un rival que es postula com un dels candidats per lluitar per la permanència i de pas fer el mateix amb els altres equips que l’acompanyen en la zona vermella de la taula. Així almenys ens ho mostraria la mítica classificació del teletext, si és que algú decidís tornar a la prehistòria.

Els dubtes de Rodri passen per la banda dreta  

La lesió d’Omar Perdomo ha suposat un contratemps important a Can Nàstic. La seva absència pels pròxims dos o tres mesos, obliga a Rodri a pensar en relleu per ocupar la banda dreta. En principi, la primera alternativa és Maikel Mesa, però el migcampista canari no sembla que pugui arribar al matx. Amb tot, caldrà esperar fins a l’entrenament de dissabte per saber si finalment entra en la convocatòria o ha d’esperar una setmana més per acabar de recuperar-se dels problemes a l’isquiotibial de la seva cama esquerra. En cas de no arribar, serà baixa juntament amb Mohamed Djetei, Jean Marie-Dongou i el mateix Omar.

Per tant, amb aquest panorama, el tècnic català pot apostar per alguna de les alternatives que s’han assegut a la banqueta en els darrers partits. Les opcions més clares són Juan Delgado i Tete Morente, que van fer un partit molt correcte al Nuevo Arcángel. El xilè pot aportar diagonals cap a la zona interior per crear superioritat en el centre del camp i deixar el carril dret totalment lliure a Otar Kakabadze. Per la seva part, l’extrem andalús pot oferir amplitud, profunditat i velocitat, la qual cosa el converteix en un soci ideal pels centímetres de Manu Barreiro i l’oportunisme d’Ikechukwu Uche. El nigerià travessa per un estat de forma excepcional amb quatre gols en els dos últims partits i necessita que els seus companys el continuïn buscant des de qualsevol part del camp.

Les altres opcions de Rodri són Juan Muñiz o Jean-Luc Assoubre, que encara no ha debutat en la present temporada. De l’ivorià, ha dit que “està físicament bé de la lesió i que porta tres-quatre setmanes entrenant a bon ritme”. També ha reconegut que la seva participació en el partit, ja sigui de titular o per entrar en la segona part, “no depèn d’una qüestió física o perquè veiem que no està preparat mentalment”.

Julio Velázquez se la juga al Nou Estadi

El futur de Julio Velázquez a la banqueta de l’Alcorcón està en el aire. Una derrota a Tarragona podria provocar la seva destitució per la pèssima dinàmica de resultats per la que travessa el conjunt madrileny. Si es produís, seria la segona que provocaria el conjunt grana en una setmana després que Luís Carrión fos acomiadat com a màxim responsable tècnic del Córdoba. El seu relleu, per cert, és Juan Merino. Per tant, qui sap si en  pocs dies veurem a Nano o César Ferrando sent presentats a l’Estadio de Santo Domingo.

“ |Rodri: L’Alcorcón és un equip que fica molta intensitat als seus partits. No fuig de l’intercanvi de cops. És valent i agosarat, tot i que sí és veritat que a vegades hi ha hagut partits en els quals s’ha tirat enrere”.  

Parlar de la ratxa de l’Alcorcón és parlar de cinc derrotes consecutives. O el que és el mateix, 0 punts de 15 possibles. També, de números horrorosos. No en va en aquesta sèrie de partits només ha marcat 2 gols i ha encaixat 14. Les xifres són sorprenents si tenim en compte el bon inici de campanya realitzat en les cinc primeres jornades de lliga en les quals es mostrà un equip pràcticament infranquejable. Només va rebre un gol i va aconseguir alguns resultats rellevants com els empats contra l’Sporting i el Cádiz o la victòria davant el Real Zaragoza.

Julio Velázquez compta amb l’absència d’alguns jugadors capitals en els seus esquemes. El darrer en caure lesionat ha estat Borja Lázaro. L’ex davanter del Leganés pateix una ruptura del lligament lateral intern del seu genoll esquerre i estarà de baixa els pròxims tres mesos. L’altre jugador que no està apte pel partit és el migcampista Kadir, que fa dos mesos que està  lluny dels terrenys de joc. Per contra, Nono acaba de sortir de la infermeria i la seva presència dependrà de la decisió del seu entrenador. Menys dubtes hi ha amb Marco Sangalli. L’extrem es va perdre l’últim compromís contra el Lugo per una contusió a la cresta ilíaca però sí arribarà a la batalla de Tàrraco.

 

Nastic vs AD Alcorcon - Liga123 - 22nd October 2017 - Football tactics and formations

Foto: Nàstic

Comentaris

avatar