El duo “sacapuntos” treu al Nàstic del descens

2

El Nàstic ha sortit del descens per la porta grana, golejant a un rival directe com el Córdoba i trencant el malefici del Nuevo Arcángel, on mai havia guanyat en competició de lliga. La pèssima dinàmica del rival deixava una ocasió immillorable per assolir el triomf en un escenari en el qual havia caigut en nou ocasions i havia empatat en quatre més. Ara bé, ningú hauria pensat que ho aconseguiria amb l’autoritat que demostra l’1 a 5 amb el que s’ha resolt el partit. L’aportació de l’associació il·limitada que formen Manu BarreiroIkechukwu Uche ha estat clau per complir l’objectiu i consolidar el bon moment pel qual travessa l’equip.

És una evidència que l’atacant gallec i l’exinternacional nigerià s’entenen divinament dins del terreny de joc. De fet, podem dir que són dos futbolistes que es necessiten mútuament per treure a relluir la seva millor versió. El primer compleix amb la tasca de fixar als centrals mentre el segon aprofita els espais que genera per aparèixer per dins i destrossar la defensa contrària. El millor exemple és la jugada del 0 a 1 en el primer minut de partit, la jugada que ha obert el camí de la victòria. Pocs minuts després, ambdós han estat protagonistes del segon gol grana. Barreiro ha efectuat un xut des de la frontal de l’àrea que Pawel Kieszek no ha pogut atrapar, deixant la pilota morta perquè Uche definís amb un toc subtil per sobre del porter polonès.

La química que hi ha entre ambdós jugadors recorda a la que en el seu dia van exhibir Nikola Zigic i Pedro Munitis al Camp d’Esports del Nuevo SardineroRodri ho sap i per això ha apostat perquè siguin ells els que s’encarreguin d’aportar el gol a un equip que ja podem considerar d’autor. El tècnic català ha apostat en els darrers dos partits pel 4-4-2 com esquema principal, atorgant l’equilibri entre línies que havia mancat en l’etapa Lluís Carreras. La pressió en camp contrari i el control de la pilota són les altres consignes que s’han apreciat en el xoc contra el conjunt andalús, tot i que encara hi ha feina per fer.

La comoditat del resultat no ha d’amagar que el Nàstic ho ha passat malament en alguns trams del partit en els quals no ha estat capaç de mantenir la possessió de la pilota i ha estat el Córdoba qui ha manat sobre la gespa. En això ha tingut molt a veure el gol de Sergi Guardiola amb el qual els cordovesos han entrat novament dins del partit quan encara quedaven 70 minuts ben llargs per arribar al final.

En una categoria com la Liga123, els equips pateixen en el 90% dels partits. Gestionar aquest patiment amb total eficiència, és a dir, sense encaixar cap gol, és tan important com estar encertat de cara a la porteria contrària. Aquí els grana han estat excel·lents, oferint poques ocasions clares al rival i estant molt atents a les accions a pilota aturada. No en va, el Córdoba ha llançat més de quinze serveis de cantonada al llarg dels 90 minuts i cap d’ells ha acabat dins de la xarxa de Stole Dimitrievski.

El suplici del darrer tram de la primera part, tot i la bona resposta de l’equip, no ha convençut a un Rodri que haurà de seguir treballant perquè el bon joc dels seus futbolistes sigui constant. Per això, els hi ha ordenat que tornessin a pressionar en camp contrari per incomodar a un rival que tenia el rellotge en contra i a una afició totalment crispada pel que estava veient del seu equip. Amb això han aconseguit tornar a crear perill a l’àrea contrària amb un lliure directe de Sergio Tejera i un u contra u de Tete Morente amb Pawel Kieszek.

L’extrem andalús ha ingressat al terreny de joc pel lesionat Omar Perdomo i ha donat a l’equip l’amplitud necessària per obrir el joc i atacar per la banda dreta. El segon canvi de Rodri ha estat Juan Delgado, qui substituït a Ikechukwu Uche per formar la dobleta ofensiva amb Manu Barreiro. El xilè ha estat un dels protagonistes del darrer tram del partit en el qual el Nàstic ha fet més gran la ferida del Córdoba i el marcador. En una bona passada a l’espai de Tete Morente, ha estat derrocat pel porter local dins de l’àrea i l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal. L’exjugador de ColoColo ha errat el llançament però no el refús i ha marcat el gol que ha portat la tranquil·litat en el bàndol visitant.

Manu Barreiro també ha aparegut per afegir-se a la festa. En un contraatac, Sergio Tejera ha fet una passada interior perquè el gallec pogués encarar i superar la sortida de Kieszek. Finalment, Juan Delgado ha tornat a forçar una pena màxima que Barreiro  ha transformat a la primera per marcar el definitiu 1 a 5. Més enllà de l’opció de sortir del descens, la victòria i el resultat permetran que els futbolistes assimilin amb més facilitat la idea de joc de Rodri.

Fotolaliga.es

Comentaris

avatar
+ Nous + Antics + Votats
since1886

👏👏👏👏👏

nastiker86

BUENOS 3 PUNTOS PERO RESULTADO ENGAÑOSO