Maneta per confirmar la recuperació (1-5)

Golejada dels granes amb un paper destacat del nigerià Uche

0
Els jugadors granes celebren el gol transformat per Manu Barreiro. | Foto: laliga.es

Imponent golejada del Nàstic al Nuevo Arcángel de Córdoba. Els granes, que s’han avançat al minut 1 gràcies a un imperial Uche, han aconseguit tres valuosos punts que els serveix per abandonar la zona de descens.

Sense pràcticament temps per a res, una gran passada a l’espai de Manu Barreiro ha permès a Uche encarar sol el porter del Córdoba i superar-lo amb un xut ras a l’alçada del pal dret. Era el quart gol del nigerià en lliga, que està en estat de gràcia i que avançava als tarragonins encara no havent-se jugat ni el primer minut de partit.

Omar Perdomo ha hagut de ser substituit al caure lesionat. | Foto: laliga.es

Els granes mostraven bons símptomes en els primers compassos del partit, amb un inspirat Uche en les posicions atacants. De fet, una passada a l’espai del nigerià al minut 12 cap a Omar Perdomo ha obligat al porter local a intervenir després d’un potent xut del canari.

La tarda ha brindat una nova alegria als granes quan, al minut 15, el mateix Uche ha anotat el segon amb un toc magistral per sobre del porter. Feia temps que el Nàstic no s’avançava tant ràpidament i d’una manera tant contundent en un partit.

Potser degut a la relaxació amb un marcador de 0-2 al quart d’hora, el Córdoba ha aconseguit retallar distàncies al 19 per mitjà de Sergi Guardiola, que s’ha plantat sol davant de Dimitrievski i ha resolt amb un xut ras al pal dret del porter macedoni.

Sergio Tejera ha estat una peça clau a la medul·lar grana. | Foto: laliga.es

El partit mostrava un ritme frenètic i el Nàstic s’ha vist afectat pel gol encaixat; els granes han deixat de tenir el control de la pilota i les jugades de perill començaven a aproximar-se a l’àrea tarragonina.

De fet, l’empat pel Córdoba podria haver estat una realitat si l’àrbitre no hagués anul·lat un gol per fora de joc al minut 24, després d’una rematada de Markovic, que ha aprofitat el refús de Dimitrievski per emputjar la pilota al fons de la xarxa.

El domini del Córdoba, que no s’ha concretat en ocasions de gol, ha anat a més durant la resta de la primera meitat. La possessió ha estat clarament dominada pels andalusos i el Nàstic s’ha dedicat a defensar.

A falta de dos minuts pel final de la primera meitat, Uche ha tingut el ‘hat-trick’ a les seves botes engaltant de primeres una passada aèria de Sergio Tejera. El línier, però, ha assenyalat un més que dubtós fora de joc del nigerià.

Eddy Silvestre ha disputat els darrers minuts de partit. | Foto: laliga.es

A la represa, Tejera ha disposat al primer minut de joc d’una falta a la frontal dreta de l’àrea que ha acabat marxant fora.

Les males notícies pels de Rodri han arribat al minut 49, quan Omar Perdomo s’ha lesionat tot sol i ha hagut d’abandonar el terreny de joc en llitera. L’extrem grana no ha pogut contenir les llàgrimes, conscient de la possible gravetat de la lesió. Tete Morente ha estat l’encarregat de substituïr-lo.

El Córdoba ha disposat d’una inmillorable opció per empatar al 54, quan una centrada de Jaime Romero per la banda esquerra ha trobat a Jovanovic, que arribava sol a l’àrea petita i ha rematat fora per ben poc.

La mala notícia l’ha deixat Omar Perdomo, que ha marxat lesionat. | Foto: laliga.es

A mesura que avançaven els minuts han anat apareixent els nervis a la parròquia local, que ha xiulat al seu equip en diverses ocasions. Els granes, per la seva banda, es dedicaven a tocar i a fer córrer el cronòmetre.

Podrien haver sentenciat els de Rodri al 75 després d’una internada per la banda dreta de Tete Morente, que s’ha acabat plantant sol davant del porter X. Aquest ha aconseguit refusar el xut, en l’acció de perill més clara dels granes a la segona part.

El partit s’ha acabat decantant de manera definitiva del bàndol dels catalans quan l’àrbitre ha senyalat penal sobre Juan Delgado al minut 77. El col·legiat ha interpretat joc perillós del porter local sobre el xilè.
El mateix Delgado ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima des dels onze metres. El porter local ha encertat i ha aturat el xut del xilè, però aquest ha aprofitat el refús per acabar anotant l’1-3.

La festa grana continuaria amb un quart gol de Manu Barreiro només dos minuts després, al rebre una passada en profunditat de Sergio Tejera. El gallec ha deixat assegut al porter i ha convertit el quart gol d’un Nàstic que feia minuts que ja es veia vencedor. El gol de Barreiro ha acabat d’encendre els ànims dels aficionats cordovesos, que han començat a abandonar resignats les butaques del Nuevo Arcángel.

Manu Barreiro celebra el seu gol amb la resta de companys. | Foto: laliga.es

Encara faltava la cirereta del pastis; el mateix Manu Barreiro ha transformat el cinquè pel Nàstic en un nou llançament des dels onze metres, enganyant al porter i col·locant un xut suau i ras al pal dret.

Amb aquesta golejada, el Nàstic suma la segona victòria consecutiva de la temporada. Els granes confirmen el seu bon estat de forma i ja esperen la visita al Nou Estadi d’un altre rival directe a la classificació com ho és l’Alcorcón, diumenge vinent a partir de ls 18h.

Comentaris

avatar