L’efectivitat d’Ikechukwu Uche contra la maledicció del Nuevo Arcángel

Els granes busquen la segona victòria consecutiva a la lliga

0
Uche celebra un dels gols en el darrer partit contra el Granada. | Foto: Gimnàstic de Tarragona

El partit que el Nàstic va realitzar contra el Granada va deixar algunes notes importants en favor dels seus interessos; segona victòria de la temporada, primer partit amb la porteria a zero, el bon estat físic dels futbolistes, l’ambició  i les intencions de Rodri, la comunió entre equip i afició i la recuperació futbolística d’Ikechukwu Uche. No descobrirem ara la qualitat individual d’un jugador que s’ha llaurat una gran carrera professional a la lliga espanyola. Ha format part d’algunes de les millors plantilles d’alguns equips modestos que en el seu dia van tocar sostre. Parlem del Recreativo de Huelva que va ser 8è (2006-07), l’Euro Getafe que va arribar als quarts de final de la UEFA plantant cara a tot un Bayern de Múnich i que també va disputar la seva segona final de Copa del Rei Consecutiva (2007-08), el Villarreal que va ascendir a Primera Divisió i que posteriorment va aconseguir tornar a Europa. (2012-13/2013-14).

La seva efectivitat golejadora l’hi ha brindat l’oportunitat de poder formar part de tots aquests equips que d’alguna manera han marcat un abans i un després a tots aquells que ens agrada això del futbol. Sense anar més lluny, fa uns dies la Lliga de Futbol Professional recordava la gesta que va aconseguir el Recreativo de Huelva de Marcelino García Toral en aquella nit en la qual es va imposar per 0 a 3 al Santiago Bernabéu. Ikechukwu Uche va ser un dels golejadors d’aquell partit amb un golàs que defineix a la perfecció el tipus de davanter que és. Per cert, Emilio Viqueira va, actual director esportiu del club grana, va ser l’encarregat de tancar el marcador amb un gran gol de lliure directe.

Onze anys després, en el duel d’aquest dimecres contra el Granada, Uche va posar de manifestat el nivell futbolístic que encara atresora en les seves botes. Malgrat els seus 33 anys i la falta de preparació física en la pretemporada, està demostrant que encara pot ser important i marcar la diferència en un Nàstic que necessita els seus gols com aigua de maig per trencar la maledicció al Nuevo Arcángel.

La garra ha de ser la senya d’identitat

Un dels factors que han fet possible la recuperació futbolística de l’exinternacional nigerià és la proposta ofensiva ben marcada i decidida que Rodri va decidir utilitzar contra el Granada. No abans, però, de consultar-ho amb els seus jugadors en la xerrada prèvia al partit. Ells es van veure amb les forces necessàries per executar el pla del seu entrenador i el resultat final ja és història. Això no deixa de ser una evidència de l’estil de joc que necessita aquesta plantilla. En particular un Ikechukwu Uche que amb la pèrdua de la velocitat punta que va exhibir en la seva joventut, necessita rebre la pilota ben a prop de la porteria contraria.

Ell i la resta dels seus companys es troben més còmodes si són protagonistes i tenen la iniciativa del joc. Si pressionen ben amunt i recuperen la pilota a prop de l’àrea rival. Les errades defensives que ha demostrat l’equip en aquest inici de temporada també són un motiu de pes perquè el nou inquilí de la banqueta del Nou Estadi continuí apostant per aquest plantejament ofensiu tant en els partits a casa com a domicili.

La inoportuna lesió de Maikel Mesa, que pateix una sobrecàrrega a l’isquiotibial, li obligarà a fer un canvi de peces al centre del camp. Eddy Silvestre i Juan Muñiz són els jugadors que tenen més números per ocupar la seva absència i acompanyar a Jon Gaztañaga i Sergio Tejera. Per contra, Bernabé Barragán i Daisuke Suzuki són les novetats en la convocatòria. Amb tot, la càrrega de partits farà variar algunes cares en l’onze inicial que salti al terreny de joc del Nuevo Arcángel.

La nova realitat del Córdoba

El Córdoba tampoc està tenint l’inici de temporada que esperava. Després de nou jornades, suma la mateixa xifra de punts amb tres victòries i sis derrotes. És dissetè amb només un punt de marge sobre les places de descens –i del Nàstic-. El curs anterior, a aquestes alçades era tercer, amb 16 punts de 27 possibles, i un dels candidats més ferms per lluitar per l’ascens de categoria. Amb el pas de les jornades va anar desinflant-se i tot va acabar amb la destitució de José Luis Oltra i l’arribada de l’actual tècnic, Luis Carrión.

El català va aconseguir que el conjunt andalús assolís la permanència amb certa solvència, la necessària com perquè la direcció esportiva confies en ell per la següent campanya. Enguany, però, sembla que li està costant aplicant la seva filosofia als jugadors que han aterrat durant el mercat estival. No en va, l’equip ha perdut la columna vertebral de les últimes temporades amb la sortida d’homes com Brimah Razak (Sundowns), Deivid (Real Valladolid), Héctor Rodas (Cercle Brugge), Pedro Ríos (San Fernando), Luso (Huesca), Guillermo Donoso (Lugo), Rodri Ríos (Cultural Leonesa) i Federico Piovaccari (ZJ Yiteng).

En el seu lloc han arribat alguns jugadors amb experiència a la categoria com Álex Vallejo (Mallorca), José Manuel Fernández (Oviedo), Jaime Romero (Osasuna) o Jona (Albacete), que de moment està sent incapaç de treure a relluir la versió que va oferir a l’UCAM Murcia amb 15 gols. De moment, els encarregats d’aportar el gol en aquest equip són Saša Marković (4 gols) i Sergi Guardiola (6 gols), que la temporada passada va militar al Real Murcia en el Grup IV de Segona B.

Comentaris

avatar