COMPARTIR

Guanyar al Coliseum Alfonso Pérez és pel Nàstic un objectiu tant ambiciós com difícil perquè és el segon camp de la categoria, juntament amb el del Tenerife i el Sevilla Atlético, que està més ben fortificat per part dels seus inquilins.

El Getafe solament ha cedit una derrota com a local, la que va aconseguir el Girona de Pablo Machín en el partit corresponent a la sètena jornada del campionat. Per tant, el conjunt madrileny acumula tretze partits consecutius sense perdre davant la seva gent amb un balanç de nou victòries i quatre empats, el pilar fonamental pel que se sostenen les seves opcions de disputar els play-off i de lluitar per l’últim bitllet que dóna accés a la millor lliga del món.

Davant l’envergadura d’aquest nou repte, els tarragonins compten amb la fiabilitat dels seus resultats a domicili, ja que des de l’arribada de Juan Merino solament han perdut un partit de set possibles havent aconseguit algunes victòries d’autèntic mèrit com les que va assolir a l’Anxo Carro (2-3), a La Romareda (1-2) i al Nuevo José Zorilla (1-2), a més de treure un empat del Ramón Sánchez Pizjuán on només hi ha vençut el Reus.

Si els granes són capaços de mantenir el mateix nivell de solidesa i d’encert que han mostrat lluny de casa, afegint-li l’ambició i les ganes de manar que van exhibir en el darrer compromís a casa, se’ns dubte estaran molt més a prop de poder sumar un bon resultat davant el ‘Bordalás team’.

L’actuació huracanada i ofensiva del partit davant el Mirandés fa aparèixer l’incògnita de saber quina versió del Nàstic és la que veurem a Getafe, una incògnita que pot provocar molts dubtes en la preparació prèvia al xoc del rival.
No obstant això, el fet de jugar de visitant convida a pensar en que Juan Merino tornarà a apostar pel 3-5-2 conservador al que ens tenia acostumats per poder frenar l’arsenal ofensiu amb el que compta el quadre madrileny i que té en Jorge Molina el seu màxim referent, no tan sols pels 15 gols que porta a la competició, sinó també perquè és el jugador que dóna sentit a tot el seu pla d’atac aprofitant el seu bon joc d’esquenes i les constants desmarcades de ruptura que produeix entre l’eix de la defensa rival.

A priori ens espera, doncs, un guió de partit en el que el Nàstic li cedirà per complet la possessió de la pilota al conjunt de José Bordalás, que tampoc és que sigui un equip al que li agradi assumir aquest paper, entre d’altres coses perquè no està dissenyat per fer-ho.

Malgrat això, si els granes compleixen amb el que s’espera, el Getafe necessitarà alguna cosa més que els quatre atacants (tres mitges punta i el punta) per poder desfer la teranyina que teixiran els visitants sobrepoblant la zona central, on intentaran aprofitar la falta de creativitat del doble pivot de contenció que formaran Sergio Mora i Medhi Lacen o Paul Anton, que és l’únic dubte que té el preparador alacantí per suplir l’absència per sanció d’Alejandro Faurlín, per poder robar i sortir al contracop per mitjà d’un Sergio Tejera que s’ha convertit en el nexe d’unió entre el mig del camp i la davantera, i un Achille Emana que ja va demostrar que necessita jugar per darrere d’un punta per poder explotar la infinitat de recursos que pot oferir sobre un terreny de joc i que el fan ser un dels jugadors més diferencials de la categoria.

“ | EL RIVAL: Getafe CF «Encert en l’elecció» http://bit.ly/2oSBEdw”.

Tenint en compte que els tarragonins no cediran cap centímetre per l’interior, és probable que Bordalás doni entrada a Álvaro Giménez en detriment de Chuli per poder obrir el camp i atacar des de les bandes.

L’ex del Real Madrid Castilla es trobarà davant a un jugador gens fàcil de superar com Mossa, que torna després de complir sanció de la mateixa manera que un Juan Muñiz que molt probablement començarà el duel des de la banca si és que acaba entrant en la convocatòria.

Si el rival acaba optant pels centres laterals, l’eix de la defensa que formaran presumiblement Daisuke Suzuki –si Molina juga al mig-, Bruno Perone i Iago Bouzón haurà d’estar ben atent per refusar totes les pilotes que vinguin des dels laterals. En aquest sentit, la baixa també per sanció de Damián Suárez, tot un perill pel guant que té al peu dret, és tot un alleujament. El seu lloc el passarà a ocupar Francisco Molinero, mentre que Carlos Peña tornarà a l’onze per complir al lateral esquerre.

Si bé ens aventurem a pensar en la possibilitat del joc exterior, no podem obviar la presència de dos jugadors que poden fer molt mal per dintre com són Francisco Portillo i Dani Pacheco, amb aquest últim tirant diagonals cap a l’interior per associar-se amb el futbolista format al planter del Málaga, l’únic capaç de proposar alguna cosa diferent en l’onze inicial azulón.

Davant la seva presència, l’intervenció i les ajudes de Xavi Molina, l’opció natural per reemplaçar a Wilfried Zahibo (sanció), poden resultar claus.
El de La Canonja haurà de realitzar un desplegament físic a l’alçada del partit per poder desactivar als dos futbolistes més desequilibrants que té el rival en la zona de tres quarts i que són els subministradors oficials de pilotes de Jorge Molina.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar