COMPARTIR
Bruno Saltor, capità i emblema del Brighton.

El 17 d’abril del 2017 serà recordat com el dia en el que el Brighton & Hove Albion va assolir l’ascens a la Premier League, categoria que no ha trepitjat des de que va ser substituïda per l’antiga Firts Division. El capità de l’equip de la costa sud d’Anglaterra és el veterà Bruno Saltor, que amb 36 primaveres podrà debutar a la màxima categoria del futbol anglès en la que probablement sigui la seva darrera experiència com a futbolista professional.

L’equip de Chris Hughton (ex Norwich i Newcastle) s’ha assegurat una de les dues places d’ascens directe després de guanyar per 2-1 al Wigan Athletic gràcies als gols de Glenn Murray i Solomon March. L’ex seagull Nick Powel ha posat suspens al triomf dels locals amb la diana que aconseguia retallar distàncies però finalment els tres punts s’han quedat al Falmer Stadium, on pocs minuts després s’ha començat a festejar l’ascens gràcies a l’empat del Derby County davant el Huddersfield (1-1).

Tornant al nostre protagonista, el de Mora d’Ebre va jugar cedit al Nàstic durant la temporada 2001/02 per part del RCD Espanyol i va defensar la samarreta grana en 14 ocasions. L’equip va descendir a la Segona Divisió B i ell va tornar a la disciplina del conjunt de Montjuic per jugar amb el filial a la categoria de bronze. Després d’aquella campanya en la que va jugar 31 partits i va marcar tres gols, va fitxar per la UE Lleida i va aconseguir ascendir a la Segona A. La seva aventura al Camp d’Esports va durar tres temporades i després va donar un pas més en la seva carrera fitxant per la UD Almería d’Unai Emery, que aquella mateixa campanya (2006/07) va assolir l’ascens a la Primera Divisió. El català va jugar dues temporades més a l’elit defensar la samarra del quadre almerienc abans de donar el salt al Valencia, on es va retrobar amb l’actual entrenador del PSG.

Després de militar les quatre següents campanyes en el club de Mestalla, amb el que va aconseguir jugar la Champions League, el lateral  va decidir provar fortuna al futbol anglès enrolant-se en les files del Brighton que per aquell aquells temps dirigia Gustavo Poyet. Des de llavors ha defensat l’escut dels seagulls pels camps de la Championship –segona categoria- disputant gairebé 188 partits en els que ha marcat sis gols, ha repartit disset assistències i ha jugat tres play-off. En tot aquest temps, l’ex grana s’ha guanyat la capitania de l’equip i l’estima de tota l’afició del Falmer Stadium, que el proper curs serà un dels nous destins dels grans d’Anglaterra.

Comentaris

avatar