Portada Actualitat Prèvies Buscant a fora el que no aconsegueixes a casa

Buscant a fora el que no aconsegueixes a casa

Obligats a tornar a guanyar a domicili

0
COMPARTIR

Una nova setmana, una nova final. El Nàstic té aquest cap de setmana l’oportunitat d’esmenar la dolorosa derrota del passat cap de setmana amb la seva visita a l’estadi de Son Moix, on li espera un dels molts rivals que estan immersos en la lluita per la permanència a la categoria de plata i davant el qual està obligat a sumar un bon resultat per complir amb la llei de compensació i subsanar el 0-1 del passat cap de setmana, que l’ha deixat novament a les portes d’un descens del que no s’ha pogut desenganxar per culpa dels últims mals resultats que ha collit al Nou Estadi.

Després de perdre contra l’Elche, els de Juan Merino van reaccionar en un escenari de màxima exigència com és el Nuevo José Zorrilla de Valladolid (1-2) i ara, després d’haver ensopegat novament a casa contra l’Almería, han d’intentar repetir la gesta aconseguida a Pucela i anteriorment a La Romareda per evitar caure novament a la zona de descens. La fita no serà fàcil, doncs a les illes els espera un Mallorca que és penúltim i que ha dipositat totes les seves esperançes en el nou entrenador Sergi Barjuan, que debuta aquest dissabte amb l’objectiu d’impulsar a un equip que tampoc es pot permetre cap més resultat que no sigui el de la victòria.

Escenari ideal pel ‘Merino Team’

El del camp del Mallorca sembla, a priori, un escenari ideal on el Nàstic pot practicar el futbol resultadista i conservador del seu entrenador, un escenari en el que també tindrà el deure de guanyar però sense acusar aquell rum-rum de la graderia que li exigeix assumir el control dels partits i buscar el gol ràpid, a arriscar-se i a precipitar-se.

No s’equivoquin, aquestes consignes no casen amb la nova versió de l’equip, si bé en aquesta ocasió les pot utilitzar al seu favor si és capaç de provocar que el seu rival les compleixi com sembla que farà si tenim en compte les paraules de Sergi Barjuan en la roda de premsa de la seva presentació, que en la seva estrena recuperarà a Juan Domínguez, Sasa Zjdelar i al tarragoní Edu Campabadal, mentre que Culio serà l’única baixa perquè ha de complir sanció.

“ | EL RIVAL: RCD Mallorca «L’amenaça del descens és més real que mai» http://bit.ly/2nfzxD8”.

Els granes hauran de ser més sòlids que mai perquè els locals sortiran a per ells des del primer minut, motivats per la necessitat de sumar, pel fervor d’una afició crispada que es manifestarà abans del partit i per l’extra de motivació que sempre suposa estrenar un nou cap a la banqueta.

La intensitat i la pressió en camp contrari poden ser les armes d’un Mallorca que buscarà dificultar la sortida de la pilota, la qual cosa obligarà molt probablement al conjunt visitant a emplear el joc directe en busca de Manu Barreiro, o el recuperat Álex López, i Stèphane Emana, que seran claus per originar segones jugades que hauran d’aprofitar els jugadors de segona línia per tal d’explotar els espais que és possible que deixi l’avançada defensa mallorquinista.

Desesperar i destruir

Si el Nàstic es capaç de contrarrestar l’empenta i la intimidació inicial del quadre bermellón, i sobretot si és capaç de no encaixar cap gol en la primera mitja hora de lloc o inclús de colpejar primer, els tres punts estaran més a prop de marxar cap a Tarragona que no pas de quedar-se a les illes, perquè els cinc punts de diferència que separen al seu rival de la permanència començaran a influenciar tant dins com fora del terreny de joc.

Si això succeeix i els tarragonins són capaços d’aprofitar-ho mostrant-se contundents i ràpids per guanyar totes les disputes i aprofitar els espais que es puguin generar, el mal que facin no serà poc.

Tindria sentit, doncs, que Juan Merino repetís el mateix esquema del partit contra l’Almería en el que va fer jugar a Wilfried Zahibo com a pivot per darrere dels dos interiors, Lévy Madinda i un Sergio Tejera que haurà de seguir liderant la sala de màquines grana.

En aquesta ocasió, però, el tècnic gadità podria alinear de titular al bentornat Xavi Molina en detriment del migcampista francès, tot i que ha complert amb escreix en els dos últims partits en els que ha completat el total dels 90 minuts.

En qualsevol cas, jugui qui jugui tindrà la responsabilitat de destruir el joc ofensiu del Mallorca sempre i quan l’andalús no decideixi tornar a apostar per un doble pivot amb un mitja punta (Juan Delgado o Achille Emana) que porti de corcoll a una defensa que no ha aconseguit deixar la porteria a zero en els darrers nou partits en els que, tot i millorar les seves prestacions respecte a l’etapa de Fernando Vázquez, ha comès diversos errors puntuals i no ha estat a l’alçada en les accions a pilota aturada.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar