COMPARTIR
Adrián Luna celebra el seu gol contra Cruz Azul. | Foto: referi.uy

En aquest apartat repassarem les actuacions més destacades del cap de setmana dels jugadors que algun dia van defensar la samarreta del Club Gimnàstic i que ara es troben militant en un altre club. Els fitxatges, els comiats i les notícies més importants relacionades amb tots ells també tindran cabuda en aquest espai.

El primer hat-trick del samurai

La gran temporada que està realitzant Marcos de la Espada a la segona divisió de Hong Kong és per tenir-la molt en compte. L’atacant balear, que ja va aparèixer en el text inaugural d’aquesta secció després de marcar els seus dos primers gols amb el Southern, s’ha guanyat una segona aparició després d’anotar el seu primer hat-trick en la victòria del passat cap de setmana davant el Guangzhou R&F Sub-19 i ja suma set gols en solament vuit partits. L’ex grana va perforar la porteria de Wenhao Long al 7’, al 67’ i al 75’ mentre que James Gee-Ha i Paul Olivier van completar la golejada al 85’ i al 90’. Amb aquest triomf, l’equip de Marcos es consolida a la tercera posició que dóna dret a disputar els play-off classificatoris per a la Copa AFC –segona competició continental del futbol asiàtic- i es situa a set punts de la segona plaça que defensa el Kitchee.

Amb deu minuts en té prou

José Naranjo va ser partícip de la golejada que el Racing Genk li va infligir al KSC Lokeren en la primera jornada dels play-off per la UEFA Europa League que disputen els equips classificats entre el 7è i el 14è lloc de la fase regular a més a més dels primers tres classificats de la segona divisió. L’andalús va jugar els darrers deu minuts d’un matx ja sentenciat després dels gols d’Alejandro Pozuelo, Mbwana Samatta i Jean-Paul Boëtius i per tant va ser l’encarregat de tancar el marcador amb el 4-0 definitiu que situa al conjunt dirigit per Albert Stuivenberg al capdavant del Grup B, situació que li permetria jugar la final contra el vencedor del Grup A per després jugar contra el quart o el cinquè classificat –depenent del campió de Copa– de la promoció que disputen els sis primers classificats pel títol de lliga.

Adrián Luna veu porteria contra l’equip de Paco Jémez

Alguns recordaran a aquest menut extrem uruguaià que va jugar al Nàstic en la temporada del descens a la Segona B (2011/12) gràcies a l’acord de cessió que la direcció esportiva va firmar amb el RCD Espanyol. El de Tacuarembó va participar en 18 partits i va anotar dos gols, un en la golejada contra el CE Sabadell (5-0) en el que era l’estrena de Jorge D’Alessandro i l’altre en la derrota per 3-2 al camp del Girona. Al mes de gener, però, el tècnic argentí va decidir prescindir d’ell després de l’arribada de les noves incorporacions i va acabar cedit precisament al Sabadell, amb el que va completar la segona volta del campionat. A dia d’avui, l’ex internacional sub-20 es troba jugant a la lliga mexicana a les files de los Tiburones Rojos de Veracruz, que aquesta setmana van derrotar al Cruz Azul que dirigeix l’espanyol Paco Jémez després de remuntar la diana inicial de Jorge Benítez (36’) amb els gols d’Eduardo Herrera (55’), Edgar Andrade (81’) i el propi Adrián Luna (86’), que s’estrena en el present curs.

Dos ex granes participen en la victòria de l’Extremadura UD

Durant el passat mercat d’hivern, Walter Fernández (2009/11) i Cristóbal Gil (2014/15) van aterrar a Almendralejo per incorporar-se a l’Extremadura UD, l’hereu del mític, entranyable i desaparegut CF Extremadura que va jugar dues temporades a la lliga de les estrelles. Els blaugrana, que enguany han retornat a la categoria de bronze, es troben dins del nombrós grup d’equips que lluiten per la permanència al GIV de la Segona Divisió B i aquest passat cap de setmana van obtenir un triomf vital al camp del Granada B (2-3) en un partit en el que Walter va ser titular i va disputar els primers 45 minuts mentre que Cristóbal va sortir des de la banqueta per jugar els darrers 25’. Cap dels dos ni van marcar ni van assistir, però d’alguna manera van contribuir al triomf que fa escalar al conjunt extremeny fins al play-off de descens situant-se solament a dos punts de la salvació.

Juan Domínguez li dóna la victòria al Real Unión

El conjunt basc torna a ser protagonista d’aquesta secció per segona setmana consecutiva després de que l’altre ex grana que té en nòmina decidís el xoc del passat diumenge contra el Bilbao Athletic. Si fa set dies era Joseba Arriaga qui feia embogir al Stadium Gal amb dos gols a la recta final, en aquesta ocasió ha sigut Juan Domínguez el que ha marcat el gol de la victòria que serveix perquè el Real Unión es situí a tres punts de la promoció d’ascens aprofitant  l’ensopegada de la SD Leoia de Kike Tortosa. El migcampista, que va vestir l’elàstica del Nàstic durant la temporada 2010/11, va culminar la remuntada dels visitants després de que Jorge Galán neutralitzés el gol inicial de Iker Undabarrena.

Comentaris

avatar