Portada Actualitat Cròniques Els petits i els grans detalls marquen la diferència (0-1)

Els petits i els grans detalls marquen la diferència (0-1)

El Nàstic cau a casa contra un rival directe i torna a tenir el descens a tocar

3
COMPARTIR

A Juan Merino no li ha faltat raó en la roda de premsa posterior al duel d’aquest diumenge, quan ha dit que molts dels partits d’aquesta categoria es decideixen per petits detalls, doncs el públic és conscient de la igualtat, la competitivitat i la dificultat de la Liga123.

Ara bé, el futbol és un esport en el que si no proposes sempre estaràs més a prop de la derrota que no pas de la victòria, i això és el que li ha succeït avui a un Nàstic que ha perdut el pitjor dia i davant del pitjor rival possible, davant un Almería que encoratjat per la seva situació classificatòria ha jugat com un equip atrevit i valent que ha treballat durant tot el partit com un autèntic bloc per poder fer que el duel es decidís en una jugada aïllada, corroborant així la teoria dels petits detalls del tècnic dels grana.

Que Merino hagi sortit amb un sistema tàctic de tres centrals i dos carrilers és una cosa que ja no pot sorprendre a ningú, ni quan el seu equip juga de visitant ni quan ho fa com a local. Independentment de l’escenari, la idea del 3-5-2 (o 3-4-1-2) es manté ben ferma i no té massa pinta que vagi a canviar d’aquí al que resta de temporada.
Al final, el més important recau en el sentit que li dóna a la seva proposta i és aquí on menys arguments demostra.

Stéphane Emana no va tenir el seu millor dia de cara porteria. | Foto: laliga.es

Normalment, el preparador gadità sempre disposa un mig del camp en el que Sergio Tejera actua com el termòmetre de l’equip al costat d’un jugador de tall defensiu (Luismi-Xavi Molina), tenint per davant un element que assumeix la responsabilitat d’enllaçar la sala de màquines amb la davantera (Cordero-Juan Delgado).

En aquesta ocasió, però, ha decidit dotar de més múscul al centre del camp amb Wilfried Zahíbo, que no jugava un partit de lliga com a titular des del passat 20 de novembre en el derbi contra el Reus. El francès, que ja va disputar els 90 minuts de la final de la Copa Catalunya, ha tornat a quallar un bon partit mostrant molt de criteri amb la pilota als peus i permeten que Lévy i el ‘23’ poguessin avançar la seva posició i actuar com a interiors.

Zahibo va tornar a ser titular en lliga. | Foto: laliga.es

El fet de jugar d’inici amb l’ex del Valencia Mestalla ja ha demostrat que, si bé la victòria era l’únic resultat vàlid en el dia d’avui, el protegir la porteria de Manolo Reina havia de ser la tasca més important que dur a terme.

Així doncs, sense la figura del mitja punta, els tarragonins sí han sigut capaços de blindar el seu arc, excepte en un remat a boca de canó de Kalu Uche que ha obligat a la intervenció miraculosa del porter malagueny, però a la vegada han sigut incapaços de generar cap xut a porteria durant tot el primer temps i gairebé en el total dels 90 minuts.

De fet, les millors ocasions de la primera part han estat dues aparicions de Gerard Valentín i un remat fallit d’Stéphane Emana després d’una bona deixada de cap de Sergio Tejera, que ha sigut el millor jugadors dels grana amb molta diferència. El barceloní ha disposat d’un lliure directe que ell mateix havia forçat però el seu llançament ha marxat per sobre de la porteria de Casto.

Amb el 0-0 reflectit al marcador del Nou Estadi, Juan Merino semblava estar satisfet amb el partit dels seus futbolistes i ha deixat passar els primers compassos de la segona part en els que l’equip ha continuat sense ser capaç ni d’apropar-se a la porteria contrària ni de transmetre cap sensació positiva a un afició a la que li ha faltat arguments futbolístics que l’enganxessin al xoc.

Sergio Tejera controlant una pilota. | Foto: laliga.es

Passats els 60 minuts, l’andalús ha donat entrada a Juan Delgado i Juan Muñiz per reemplaçar a S.Emana i Lévy Madinda, dos canvis home per home que no li han donat l’empenta ofensiva necessària per poder anar a pel partit.

La sort del Nàstic depenia única i exclusivament del joc aeri de Manu Barreiro, al bon moment golejador pel que travessa el xilè i al perill a pilota aturada que sempre comporta el menut asturià.

De fet, aquests dos últims han tingut les dues oportunitats més clares per igualar el 0-1 de Kalu Uche amb un remat des de dins de l’àrea que ha marxat a la graderia del Gol de Muntanya i amb una falta escorada en la que Casto ha evitat que la pilota acabés introduint-se per l’esquadra més llunyana.

Abans, l’atacant nigerià del conjunt almerienc ha aprofitat una segona jugada derivada d’un servei de cantonada en la que Fidel ha centrat la pilota al segon pal perquè Joaquin Fernández pogués assistir de cap al germà major d’Ikechukwu, que ha sigut el darrer canvi d’un Nàstic que finalment no ha pogut evitar una derrota que el deixa novament molt a prop de les places de descens.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar
Ordenar:   + nous | + antics | + votats
NasticCAT
Guest

A casa hauríem d’intentar alguna cosa més, per molt resultadista que vulguis jugar. Amb aquest sistema l’afició marxa amb la sensació que no has anat a per el partit.

pere carter
Guest

lamentable plantejament. aquest partit lha perdut merino ell solet. treient a madinda (de lo millor q tenim al mig del camp) i lo demana clama al cel.

jugant aixi pinten bastos, a jugarsho tot a mallorca. estic molt emprenyat