Si bé es pot tenir la sensació de que el Club Gimnàstic porta jugant-se la vida des del primer dia que va caure en descens, és a dir, pràcticament des de l’inici de temporada, el cert és que després de tota la feina i l’esforç que ha realitzat per revertir la situació les autèntiques finals arriben a partir d’aquest diumenge amb el primer d’una sèrie de tres partits totalment transcendentals davant tres dels rivals més directes que té en la lluita per mantenir la categoria, que són precisament tres dels quatre equips que es troben dins de la zona vermella de la classificació.

Per tant, els resultats que els grana obtinguin en aquest inici del mes d’abril seran claus per determinar si acaben allunyant-se del perill o, si pel contrari, hi tornen a caure de ple.

El primer pas per esbrinar-ho és la visita de la UD Almería, que sota la direcció tècnica del tarragoní Luis Miguel Ramis vol reafirmar la seva recuperació donant un cop sobre la taula que inclús el podria fer sortir de les places de descens, aprofitant l’altre duel directe entre el Mallorca i l’Alcorcón i la visita més que complicada que té el Rayo Vallecano al camp del Girona, circumstància que lògicament també volen aprofitar els locals per distanciar-se de tots ells. La batalla està servida.

Un XI similar al del José Zorrilla

Per a l’important partit contra el quadre almerienc, el tècnic Juan Merino no podrà repetir el mateix equip titular que li va donar la victòria al camp del Real Valladolid, escenari en el que Xavi Molina va veure la cinquena targeta groga que l’impedirà estar a disposició per diumenge.

Amb l’absència del capità, les dues alternatives que té el preparador andalús són la de donar la titularitat a Mohammed Djetei o la de tornar a Daisuke Suzuki a l’eix de la defensa, cedint la posició de carriler dret al ja recuperat Gerard Valentín.
D’altra banda, si el tècnic decideix no realitzar cap més canvi això suposaria de nou la suplència d’alguns dels futbolistes que més pes havien agafat en les darreres setmanes, com poden ser Cristian Lobato o Achille Emana, si bé davant la importància del duel aquest últim podria ser de la partida en detriment del seu germà Stéphane, que la passada jornada va formar una dobleta ofensiva més que interessant al costat de Manu Barreiro.

Els que no participaran amb total seguretat són els lesionats Miguel Ángel Cordero i Álex López, que segueixen cremant etapes en la seva recuperació. Pel contrari, Luismi Sánchez ha sofert una recaiguda i està pràcticament descartat per entrar en una convocatòria que sí que podria comptar amb Stole Dimitrievski i el ja mencionat Mohammed Djetei, que ja han tornat dels compromisos internacionals que tenien amb les seleccions de Macedònia i Camerun respectivament.

A banda de tot això, Merino haurà de descartar sis jugadors tenint en compte el desgast que van patir alguns dels menys habituals el passat dimarts en la final de la Copa Catalunya davant el Girona, tot i que Jean-Luc Assoubre és el que més mèrits va fer per tornar a tenir protagonisme a la competició domèstica.

La segona gran final per l’Almería

Si abans dèiem que el Nàstic afrontaria la primera gran cita d’aquest tram final de campanya, pel conjunt andalús aquest és el segon dels quatre compromisos que poden marcar el futur de l’entitat, ja que després de derrotar a l’Alcorcón i d’efectuar la seva visita a Tarragona haurà de veure’s les cares amb el Real Zaragoza (a casa) i el Córdoba (fora).
Per tant, per seguir amb l’inèrcia positiva de les darreres setmanes (7 punts de 12 possibles) els de Luis Ramis hauran de combatre l’efecte Nou Estadi per poder extreure un resultat positiu de Tarragona.

“ | EL RIVAL: UD Almería «Luis Ramis, l’última carta per obrar el miracle» http://bit.ly/2okP5lL “.

De cara al xoc, l’entrenador tarragoní solament haurà de descartar un jugador de la convocatòria, sempre i quan no en convoqui a cap del filial, ja que té cinc jugadors que causaran baixa per diferents problemes físics: Javi Álamo, que tornarà al grup la propera setmana, l’ex grana Fran Vélez (2-3 setmanes), Jonathan Zongo (‘out’ tota la temporada) i el “niño” del Colacao José Ángel Pozo, que aquesta setmana ha patit una lesió al braç esquerre que l’impedirà competir com a mínim aquesta jornada.

Cas apart és el de Karim Yoda, que després dels problemes que ha patit al genoll de la cama dreta ha decidit tornar al seu club d’origen (Getafe) sense treure un bitllet de tornada a Almería.

Possibles alineacions.àstic,

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here