Arriaga celebrant el gol de la victòria del Real Unión. | Foto: Luis Eizaguirre.

En aquest apartat repassarem les actuacions més destacades del cap de setmana dels jugadors que algun dia van defensar la samarreta del Club Gimnàstic i que ara es troben militant en un altre club. En aquesta ocasió però, també tenim en compte la presència d’alguns ex granes en els compromisos internacionals que ens està brindant la nova data FIFA. Els fitxatges, els comiats i les notícies més importants relacionades amb tots ells també tindran cabuda en aquest espai.

Jordi Alba, titular i protagonista amb Espanya

El lateral del FC Barcelona, que va defensar l’elàstica grana durant el curs 2008/09 després de que el Valencia decidís enviar-lo a Tarragona perquè pogués foguejar-se, va sortir d’inici en l’equip que Julen Lopetegui va presentar davant el combinat d’Israel en el partit corresponent a la cinquena jornada del Grup G de la Fase de Classificació per al Mundial de Rússia 2018. El de l’Hospitalet de Llobregat, que va causar baixa  per lesió en l’anterior convocatòria, va completar els 90 minuts del matx i va assistir a David Silva en el primer gol de la nit que va celebrar El Molinón. Vitolo, Diego Costa i Isco Alarcón van completar la golejada del triple campió d’Europa amb el que Jordi Alba aspira a disputar el seu segon Mundial després d’haver participat en el de fa tres anys a Brasil.

Otar Kakabadze cau amb Georgia

El futbolista del Nàstic cedit a l’Esbjerg fB també va tenir la seva oportunitat en el primer dels dos compromisos internacional que té la selecció de Geòrgia en aquesta nova data de la FIFA i va partir de titular en el compromís contra Sèrbia, el colíder del Grup D juntament amb la República d’Irlanda. El lateral grana va disputar 70 minuts i va ser el primer jugador en ser substituït per part del seleccionador Vladimir Weiss a causa de la necessitat d’efectius que reclamava l’atac per poder igualar l’1-2 que marcava el marcador després de que Dusan Tadic i Aleksandar Mitrovic remuntessin el gol inicial de Nika Kacharava. Finalment, Mijat Gacinovic va acabar amb les esperances de Kakabadze i els seus compatriotes establint l’1-3 definitiu que deixa a Geòrgia com a penúltim classificat amb dos punts.

Joseba Arriaga li dóna la victòria al Real Unión

Arriaga mai ha sigut un gran golejador, com així es va encarregar de demostrar en els onze partits que va defensar els colors del Nàstic durant la segona part de la temporada 2012/13 (1 gol), però aquest cap de setmana va ser l’heroi inesperat del duel contra la SD Zamudio, cuer del GII de la Segona Divisió B, i va marcar els dos gols que li van servir al Real Unión per remuntar la diana inicial del visitant Arman Imaz. Amb 34 primaveres, el jugador nascut a Ermua (Vizcaya) encara està capacitat per marcar la diferència i en aquesta ocasió ho va fer per marcar el seu tercer i quart gol de la temporada i mantenir viu al conjunt d’Asier Santana en la lluita per la promoció d’ascens.

Primera dobleta de Xisco Hernández

Encara no sabem perquè Xisco Hernández no va encaixar al Nou Estadi, però enguany estem descobrint perquè Emilio Viqueira es va fixar en ell per convertir-lo en el primer reforç del Nàstic 2015/16. L’extrem balear continua marcant la diferència a l’Atlético Baleares i aquest passat cap de setmana va arribar a la xifra de 12 gols convertint la seva primera dobleta del curs per completar la golejada que el seu equip li va infringir al CE Hospitalet gràcies a la seva aparició i als dos primers gols de Julio Delgado i Rubén Jurado. Sembla complicat que l’equip dirigit per l’ex futbolista Josico pugui arribar als play-off d’ascens, però amb aquesta victòria es col·loca a solament sis punts de la quarta plaça que ocupa el Badalona quan solament resten set jornades perquè conclogui la fase regular.

El segon gol de Carlos García val tres punts d’or

El migcampista andalús, que està cedit a l’Atlético Sanluqueño, va contribuir directament en la victòria del conjunt gadità en el derbi provincial contra el filial del Granada anotant el primer gol d’un partit en el que el seu company José Antonio Parada va dictar sentencia per desfer l’empat que havia aconseguit el davanter colombià dels visitants Luis Suárez. Gràcies a aquest triomf, l’equip de Carlos García es pot permetre somiar amb la permanència ja que es situa a solament dos punts del play-out i a quatre de la salvació que marca el Cordóba B.

Fotorealunionclub.com

Comentaris

avatar