El Nuevo José Zorrilla és un dels estadis que històricament pitjor se li han donat al Club Gimnàstic, i és precisament aquí on haurà de refer-se de la dura i contundent derrota de la passada jornada contra l’Elche, que va descobrir les carències tàctiques d’un equip que sobreviu més per la casta i el coratge dels seus jugadors que no pas per la influència futbolística del seu entrenador.

Davant el Real Valladolid, els grana han de demostrar que el que va succeir divendres passat va ser un accident i que estan preparats per aixecar-se i combatre davant un rival que lluita per un lloc als play-off d’ascens a Primera Divisió; un repte diferent i bonic però al final, un repte més com pot ser el de la permanència.

A més de buscar la redempció, els de Tarragona necessiten realitzar una actuació ferma i convincent que esvaeixi els dubtes defensius generats en les darreres setmanes, en les que tot i aconseguir tres grans resultats no ha deixat de ser un equip que concedeix moltíssimes ocasions al rival que té enfront. En aquesta ocasió, l’escenari i el contrincant així ho requereixen.

Les baixes condicionen els plans de Merino

Per sort, feia bastant de temps que el Nàstic no comptava amb una llarga llista de baixes com la que ha d’afrontar aquest cap de setmana per visitar el feu vallisoletà, una llarga llista que afectarà de forma directa a l’onze inicial que pugui treure el preparador gadità tenint en compte que algunes de les absències havien sigut recentment titulars, com és el cas de Mohammed Djetei, Gerard Valentín i Miguel Ángel Cordero, que s’han quedat fora de la convocatòria juntament amb Stole Dimitrievski, Luismi Sánchez i Álex López. Els tres van ser titulars en el duel contra l’Elche i, per tant, se’ls haurà de trobar un relleu de garanties que ajudi a l’equip a comportar-se com un autèntic bloc i a competir.

Davant aquest panorama i tenint molt present l’experiment fallit de Mossa com a central, és molt probable que Iago Bouzón i Daisuke Suzuki tornin a la titularitat per acompanyar a Bruno Perone a l’eix de la defensa, mentre que el valencià tornarà al carril esquerre.

Sense Gerard Valentín, Cristian Lobato té molts números per tornar a la banda dreta tot i ser un dels jugadors que van quedar pitjor parats del xoc del passat divendres al Nou Estadi. D’altra banda, sense Cordero al vèrtex superior del triangle que forma des de la mitja punta amb el doble pivot (Tejera+Molina), Lévy Madinda ha de tenir l’oportunitat de ser a l’onze inicial.

Paco Herrera i els tres centrals

El Nàstic es podria trobar davant a un rival predisposat amb el mateix sistema tàctic que utilitza Juan Merino, tal i com va deixar entreveure el seu homòleg a la banqueta local, que ja va emprar la defensa de tres centrals en el darrer compromís al camp de l’Alcorcón (1-2).

Paco Herrera, que creu que aquesta variant “no és un sistema de joc defensiu”, també va confirmar la titularitat del central xilè amb nacionalitat austríaca Igor Lichnovsky i la del lateral esquerre Ángel García, que substituirà l’argentí Luciano Balbi, que causa baixa per acumulació de targetes.

“ | EL RIVAL: Real Valladolid «Matèria prima per optar a la glòria» bit.ly/2mvFAmt”.

La baixa més important amb la que haurà de lluitar el tècnic extremeny és, se’ns dubte, la del mitjapunta Míchel Herrero, que a part de marcar gols (4), és el millor passador de l’equip amb 6 assistències.

El relleu del valencià sortirà de la terna entre el ja recuperat Sergio Marcos i l’experimentat Álex López, dos futbolistes que estan cedits per part del Villarreal i el Celta de Vigo.
El primer és un migcampista que contribueix a una millor circulació de la pilota, mentre que el segon és un jugador amb més arribada a l’àrea contrària.

A la punta d’atac, Juan Villar i José Arnáiz tenen tots els números de formar la dobleta ofensiva, tot i que no seria descabellat pensar en la possibilitat de Jaime Mata perque es baralli amb els tres centrals del conjunt tarragoní.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar