Poques coses haurem sentit tantes vegades en la història del futbol com el titular que hem decidit utilitzar per presentar-vos la prèvia del Nàstic-Elche que es disputa aquest divendres i que serveix per encetar una nova jornada de la Liga123.

Efectivament, no hi ha dos sense tres i això és el que busca constatar el conjunt grana amb la tercera victòria consecutiva a Tarragona, una circumstància que encara no s’ha produït en tot el que portem de temporada.
El màxim que ha aconseguit va ser encadenar els dos triomfs davant el Getafe i el Cádiz, dos triomfs que malauradament no van servir per revertir la situació d’un equip que, després de vèncer al quadre andalús, va sumar cinc derrotes seguides entre el campionat domèstic i la Copa del Rei que li van costar el càrrec a Vicente Moreno.

Aquelles dues victòries aconseguides únicament per l’encert de Juan Muñiz en els lliures directes van ser tot un miratge que ens va fer perdre de vista la realitat d’un planter que solament era capaç de guanyar en accions a pilota aturada, en jugades aïllades. Ara però, des de l’arribada de Juan Merino les coses han canviat tant que és inevitable pensar que aquest Nàstic sí és capaç de jugar de tu a tu contra qualsevol rival de la categoria, que és capaç d’allargar la bona dinàmica de resultats que arrastra des de la derrota al Ciutat de València i que està capacitat per tombar a l’Elche i donar-li una tercera alegria consecutiva a la seva afició per tal de seguir escalant posicions a la taula classificatòria, mentres segueix distanciant-se de les places de descens.

“ | Juan Merino: El Sevilla Atlético va ser superior a nosaltres en moltes fases del partit i en les ocasions propiciades nosaltres vam tenir part de culpa. Hem de millor, i es millora amb treball individual, grupal o amb canvis de jugadors quan veus que la cosa pot anar a més o tendeixen a encadenar errors. Durant una temporada o durant els partits que jo porto hi ha d’altabaixos de diferents jugadors en moments concrets però per això està l’entrenador, per prendre decisions de quan canviar o no canviar per donar un toc d’atenció i per fer veure que es genera competència en tots els llocs”.

Sorpreses a la defensa

Que el Nàstic ha millorat notablement respecte al nivell que va oferir durant tota la primera volta és una evidència tant clara com que en defensa continua cometent errors majúsculs que, per sort, no han influït en els resultats de les últimes setmanes, excepte en el darrer partit contra el Sevilla Atlético, on Daisuke Suzuki va cometre dos errors impropis d’un jugador d’aquesta categoria que van facilitar la feina a l’autor dels dos gols del conjunt andalús.

Tenint en compte això i les paraules de Juan Merino a la roda de premsa prèvia al partit, és possible que el japonès arranqui el duel contra l’Elche des de la banqueta, donant l’alternativa a Xavi Molina o Mohammed Djetei, que bé podrien formar el mateix eix de la defensa perquè Iago Bouzón s’ha quedat fora de la llista per decisió tècnica, la qual cosa no deixa de ser una sorpresa si tenim en compte la confiança que Merino ha dipositat en ell des del primer dia.

Més enllà de la titularitat o no del de La Canonja, qui té molts números per sortir d’inici és Lévy Madinda per completar un centre del camp en el que s’espera la presència de Cordero, que finalment podrà jugar gràcies a la màscara que recentment han lluït altres futbolistes com Rafinha o Pablo Piatti.

Qui no podrà competir és Luismi Sánchez, que segueix lesionat, juntament amb Wilfried Zahibo, Juan Muñiz, José Carlos, Jean-Luc i Ikechukwu Uche. Pel contrari, Ferran Giner és la gran novetat a la convocatòria.

D’altra banda, és possible que Gerard Valentín pugui tornar a l’onze inicial després dels minuts de qualitat que va oferir al Ramón Sánchez Pizjuán, protagonitzant diverses jugades de perill des del carril dret. El damnificat d’aquesta decisió seria Cristian Lobato, que tot i no ser un lateral a l’ús s’ha guanyat la confiança de Merino per l’equilibri que aporta i per la seva participació a l’hora de fer circular la pilota.
Davant l’amenaça que pot suposar un talent individual com Borja Valle, és probable que el tècnic andalús prefereixi posar-li davant un jugador amb més recorregut i que sigui capaç de defensar un u contra u amb plenes garanties.

L’Elche, obligat a sumar a Tarragona

Mentre que el Nàstic travessa pel moment més dolç de la temporada, el seu rival viu en un status quo permanent des de l’inici de curs que, amb el pas de les jornades i a mesura que s’acosta el final de la fase regular, l’ha portat a una situació gens còmode.

La seva distància respecte a les places de descens és de solament sis punts, i davant la reacció que estan tenint els equips de la part baixa aquesta és una diferència pràcticament insuficient. Que al Martínez Valero puguin afrontar les últimes setmanes del campionat amb certa tranquil·litat depèn única i exclusivament del resultats dels següents compromisos, començant pel d’aquest divendres al Nou Estadi.

Els empats a casa contra el Huesca i l’Alcorcón, la derrota al camp del Levante i el fet de no haver guanyat més que dos partits en el que portem del nou any l’obliguen a fer-ho.

“ | EL RIVAL: Elche CF «Assentant les bases d’un futur prometedor» http://bit.ly/2mvIzGU”.

L’entrenador del conjunt valencià, Alberto Toril, recupera per a la causa al veterà lateral esquerre Edu Albàcar i al migcampista Albert Dorca, que han deixat fora de la convocatòria als atacants Hugo Fraile i Dominique Malonga.

La llista d’absències es completa amb la baixa dels lesionats Mandi Sosa, Eldin Hadžić i Javier Matilla i amb la de Roberto Correa, Josete Malagón i Armando Lozano, que no han entrat a la llista per decisió tècnica.

Possibles alineacions.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here