No ha pogut ser. El Nàstic no ha sigut capaç d’aconseguir la quarta victòria consecutiva i ha perdut una molt bona oportunitat per agafar distància respecte a les places de descens, tot i que tal i com s’ha desenvolupat el partit es pot dir que l’empat a dos té un sabor més positiu que no pas negatiu, ja que si el futbol es decidís als cops (com així succeeix a la boxa), el Sevilla Atlético s’hagués fet amb la victòria perquè els grana han sigut un equip poc fiable en diferents moments del matx i han concedit diverses ocasions molt clares al seu rival, tot i que per sort només ha pogut aprofitar les dues que ha concedit Daisuke Suzuki, la baula més dèbil de la cadena en el dia d’avui, i que els ha servit per remuntar el gol inicial de Juan Delgado, que s’està especialitzant a l’hora de veure porteria. Finalment ha sigut Achille Emana però, el que ha permès al conjunt tarragoní sumar un punt que com hem dit té un sabor a victòria.

Aprofitar el joc aeri, la carta de Merino

Com era d’esperar, el tècnic grana ha repetit l’onze titular de les darreres jornades amb una única novetat, la de Xavi Molina, que ha entrat al lloc de Lévy Madinda per formar el doble pivot amb un Sergio Tejera que, tot i que no apareix per marcar la diferència, dóna la sensació que cada vegada és més imprescindible en aquest equip per l’equilibri i l’ajuda en les tasques defensives que aporta en cada compromís.

El motiu pel que el de La Canonja ha sortit d’inici ha sigut probablement perquè Merino tenia en ment obligar al Sevilla Atlético a jugar en llarg i basar els seus atacs en centres laterals per poder aprofitar l’alçada dels seus futbolistes, la qual cosa ha aconseguit per mitjà d’una pressió ben alta sobre la seva sortida de pilota i a un rigor defensiu molt concret per tapar les zones interiors.
L’objectiu final era que el conjunt andalús no pogués imprimir velocitat i verticalitat al seu joc, ja que tècnicament són dels equips més potents de la categoria.

Els grana tenien molt clar com havien de desenvolupar la idea del seu entrenador, si bé això no vol dir que ho hagin fet amb l’eficiència que demanava el duel, perquè han concedit tres ocasions molt clares de gol; les dues primeres que Manolo Reina li ha negat a Ivi López i Curro i una tercera de Matos que s’ha estavellat contra el travesser.

Les grans virtut del Nàstic en el primer temps han sigut el saber patir en els moments més complicats, cosa que ha recuperat des de l’arribada de Juan Merino, i la d’estar encertat en l’única oportunitat que ha tingut, una falta lateral des de la banda esquerra que Tejera ha servit en curt perquè Juan Delgado s’acomodés la pilota i amb tota la intenció del món engaltés un remat amb l’interior del seu peu dret que ha deixat sense resposta a José Caro.

Els canvis i Suzuki revifen al Sevilla

Amb el marcador a favor, semblava que el pla que havia de seguir el quadre visitant durant els segons 45 minuts era el de solidificar-se en defensa, contrarestar els intents del rival, aprofitar el joc d’esquenes d’Achille Emana i la velocitat als espais de Juan Delgado per poder matar el partit al contraatac.

Tot s’ha torçat, però, quan Cordero ha hagut de ser substituït per Lévy Madinda a causa d’un cop fortuït que li ha produït una hemorràgia nassal que no s’ha aturat i que l’ha obligat a abandonar abans d’hora el terreny de joc en favor de l’internacional gabonès.

El canvi de l’andalús ha coincidit amb l’entrada d’Alejandro Pozo, que ha refrescat l’atac dels locals. L’aparició del menut extrem per tota la zona de tres quarts ha desajustat la defensa visitant, i això ho ha aprofitat el català Marc Gual per assistir en dues ocasions a Ivi López, que en tres minuts ha capgirat el marcador, penalitzant la falta de contundència i decisió de Daisuke Suzuki, que no s’ha atrevit a entrar al jugador madrileny en cap de les dues accions. Al japonès li haurien d’ensenyar a buscar la pilota aprofitant els segons que concedeix sempre un mal control, tal i com ha succeït en la jugada de l’1-1.

Les errades de Suzuki haguéssin provocat la derrota dels tarragonins si no hagués estat perquè Achille Emana s’ha inventat una jugada individual que ha finalitzat amb un remat des de la frontal que ha tocat un defensa local i un dels pals abans de superar la línia de gol.

Amb el 2-2 i l’entrada de Gerard Valentín per Cristian Lobato, els grana han gaudit d’una gran ocasió de Sergio Tejera que s’hagués convertit en el gol de la victòria de no ser per l’aparició de José Antonio, que ha enviat la pilota a córner.

El filial sevillista també ha tingut les seves opcions en un remat llunyà de Marc Gual i que a punt ha estat de sorprendre a Manolo Reina.

Finalment, ambdós equips s’han hagut de conformar amb un punt i en el cas del Nàstic, aquest s’haurà de fer bo el proper divendres amb la visita de l’Elche al Nou Estadi de Tarragona per poder seguir mantenint a ratlla les places de descens.

Foto: laliga.es

2
Comentaris

avatar
+ Nous + Antics + Votats
NasticCAT
NasticCAT

Em vaig perdre la última mitja hora de partit, però pel vist a la primera meitat i començament de la segona, valoro positivament l’empat, i més en un camp tan complicat com aquest. Quan ho vaig deixar pensava que tornarien escaldats cap a TGN i al final van poder salvar un puntet. Fins i tot es podria dir que si no arriba a ser per les cantades del japonès, ens podríem haver endut els tres punts. Però bé, això ja és futbol-ficció.

Evidentment per fer bo aquest empat s’ha de guanyar aquest divendres a casa, on estaria bé que el Nou Estadi es convertís en un fortí d’aquí a final de lliga. Si ho aconseguim, la permanència estarà molt més a prop.

since1886
since1886

empat mes q merescut, nomes vam xutar 2 cops a porta