La victòria del passat cap de setmana a La Romareda ha servit per portar al Club Gimnàstic i al seu entorn a una nova realitat plena d’optimisme, confiança, i esperança. Després d’estar vint-i-dues jornades instal·lat en les places de descens, sortir a la superfície ha disparat la il·lusió a Tarragona i ha incrementat i de quina manera les opcions dels tarragonins per assegurar-se la seva continuïtat a la Liga123. No obstant, la categoria de plata és molt llarga i solament estem a la jornada número 28 de les 42 que conformen la fase regular de la competició i tot pot tornar a canviar en un partit, tot pot tornar a ser de color negre, fins que no s’obri una esquerda molt més amplia de com a mínim deu o dotze punts. És per això que un cop finalitzat el duel contra el Real Zaragoza, el tècnic Juan Merino es va encarregar de rebaixar l’eufòria perquè evidentment no hi ha res fet i perquè el més difícil està per arribar. “Ara mateix hem sortit de les places de descens, però el mantenir-se fora d’aquestes posicions és molt difícil. És com el jugador professional que arriba a Primera Divisió, a l’elit i es pensa que està tot fet. No , cal mantenir-se ,que és el més difícil, seguir pel mateix camí i sobretot ser molt humil”.

Les declaracions de l’andalús a part de no poder ser més sinceres són totalment encertades perquè l’equip ha de seguir treballant a preu fet per poder continuar fora de la zona vermella de la classificació, s’ha de vestir d’inconformista per continuar sumant de tres en tres com si estigués enfadat i frustrat per haver perdut el partit anterior, com si els play-off encara fossin possibles. El següent pas porta als grana al compromís d’aquest cap de setmana contra el Córdoba en la que serà una nova final davant un rival directe per la permanència que exigeix donar un cop sobre la taula per advertir a tots els seus contrincants de que el Nàstic està de tornada.

MA is back en el primer partit sense Luismi

Bones i males notícies per a Juan Merino. El tècnic afronta el primer compromís dels com a mínim quatre que es perdrà un dels elements clau de la recuperació grana com és Luismi Sánchez, que estarà un mes de baixa com a conseqüència de la lesió fibril·lar de grau I que pateix al bíceps femoral de l’isquiotibial dret que va patir en la batalla de La Romareda. La seva absència pot comportat que el centre del camp perdi l’equilibri que tants bons resultats ha donat en les darreres setmanes, i tot sembla indicar que Xavi Molina serà l’encarregat d’evitar-ho completant el doble pivot al costat de Sergio Tejera. A més a més, els centímetres del futbolista de La Canonja poden ser claus en les jugades a pilota aturada tal i com va succeir contra el Zaragoza. D’altra banda, Bruno Perone ja està en condicions per poder jugar i el seu retorn pot suposar un canvi a l’eix de la defensa. Mohammed Djetei és el principal candidat a deixar una vacant en la defensa de tres tot i que l’última actuació de Iago Bouzón deixa molts dubtes.

La baixa de Luismi coincideix amb el retorn a la convocatòria d’un MA Cordero que es va perdre el darrer partit per sanció. L’ex de l’AEK d’Atenes també s’ha erigit com un dels puntals d’aquest nou Nàstic convertint-se en el nexe d’unió entre els migcampistes i els davanters i en el box to box de l’equip que es capaç de recórrer tot el camp tant per ajudar en les tasques defensives com per contribuir en les accions d’atac. Si entra directament en l’onze inicial, i sempre tenint en compte la més que possible titularitat de Xavi Molina, el que té més números per quedar-se a la banqueta és Lévy Madinda. No obstant, les coses poden ser completament diferents i que sigui el tarragoní el que arranqui el matx com a suplent sempre i quan no es produeixi un canvi de sistema que sembla francament improbable després dels bons resultats que està donant el 3-5-2 en el que Achille Emana i Juan Delgado han de tornar a liderar la parcel·la ofensiva de l’equip. El camerunès i el xilè estan formant una associació que partit rere partit està donant més i millors fruits perquè des de la recuperació futbolística de l’ex jugador del Colo-Colo els dos s’entenen a les mil meravelles. El major dels Emana exhibeix el poder d’atracció que desprèn cada vegada que té la pilota als peus provocant la marca de dos o tres rivals, fet que Delgado aprofita per ocupar els espais que es generen entre la defensa contrària i que li donen l’oportunitat de finalitzar gairebé totes les jugades.

El Córdoba també s’abona a la defensa de cinc

Si bé el sistema per antonomàsia del Córdoba ha sigut el 4-2-3-1, en les dues últimes jornades el seu entrenador Luis Carrión, que va defensar els colors del Nàstic durant dues temporades (2003-2005), ha canviat el dibuix per jugar amb un 3-5-2 que no va servir per evitar la derrota al camp del líder (1-3) però que sí va donar bons resultats en el darrer compromís contra l’Alcorcón en el que Alejandro Alfaro va premiar l’eficient actuació defensiva de tot el col·lectiu amb el seu gol al temps de descompte que va servir perquè el conjunt blanc-i-verd trenqués una ratxa de set jornades sense assaborir el triomf. L’entrenador català ja ha anunciat que pensa repetir la mateixa tàctica en el seu retorn a Tarragona i per tant estarem molt probablement davant un partit en el que el talent individual serà l’encarregat de decantar la balança cap a un o l’altre costat.

“ | EL RIVAL: Córdoba CF «Nova realitat a l’Arcángel» http://bit.ly/2lhz8Pn 

Per al xoc, el conjunt andalús no podrà comptar amb la contribució d’alguns dels seus jugadors més importants. En defensa causen baixa el central Deivid, que no tornarà a jugar fins el mes d’abril, i el lateral Domingo Cisma, que va ser expulsat amb vermella directa en el duel contra l’equip madrileny. En l’apartat ofensiu, aquesta setmana s’ha confirmat que Juli Cerdá (4 gols) estarà un mes fora dels terrenys de joc per culpa d’una lesió muscular al soli de la cama dreta.  Sasa Markovic, Javi Lara i el mateix Alejandro Alfaro es presumeixen com les alternatives més fiables per ocupar la posició de segon davanter mentre que Pedro Ríos es perfila com la millor opció per reemplaçar a Antoñito en el carril dret, ja que aquest últim és dubte a l’igual que el central Héctor Rodas.

Possibles alineacions.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar