La victòria contra el Numancia, les ensopegades dels rivals i el fet de situar-se a dos punts de la permanència provoquen que el Nàstic hagi de puntuar, ja sigui guanyant o empatant, en el seu retorn a una Romareda que espera la seva visita amb candeletes després del que va succeir la temporada passada amb Manolo Reina i el penal que Manu Lanzarote va enviar a la graderia.

Els grana es trobaran un ambient hostil amb el que hauran de conviure durant més de 90 minuts i, alhora, amb una afició que animarà de valent perquè el seu equip aconsegueixi un triomf que l’apropi als play-off -del que estan a vuit punts- i que l’allunyi de les places de descens. La situació dels aragonesos és tant delicada que els de Juan Merino disposen d’una magnífica oportunitat per endur-se un bon resultat cap a Tarragona si són capaços de jugar bé les seves cartes, aprofitant la necessitat extrema de guanyar que hi ha al feu blanc-i-blau. L’ambició dels tarragonins ha de ser el d’aconseguir la victòria, si bé la visita del Córdoba en la propera jornada fa que un punt pugui resultar francament positiu sempre i quan el facin bo set dies després.

Sense MA, quina és la fórmula?

Per a la batalla de diumenge Juan Merino perd per acumulació de targetes a un dels jugadors que millor rendiment han donat en els últims compromisos. Miguel Ángel Cordero està començant a justificar el perquè se’l va fitxar, i més enllà del gol i la pilota al travesser que va protagonitzar contra el Numancia, el que està oferint és un compromís total amb la samarreta grana, deixant-se el físic en cada partit no només per assumir la responsabilitat de dur la pilota cap endavant sinó també per recuperar-la quan és el rival qui la posseeix.

Tenir a dos homes que li cobreixen les esquenes com poden ser Sergio Tejera, Lévy Madinda o Luismi, que davant l’absència de Bruno Perone podria tornar a repetir a l’eix de la defensa, li està facilitant molt les coses i li permet jugar amb absoluta llibertat.

La baixa de l’andalús obre la porta a possibles variacions per part del tècnic gadità, tot i que el triomf davant el Numancia convida a continuar amb el camaleònic 3-5-2 provocant que les dues opcions més lògiques siguin les de continuar amb el Nàstic dels migcampistes o bé situant a Achille Emana per davant del doble pivot o bé recórrer a l’asturià Juan Muñiz per desenvolupar aquesta mateixa funció. La possibilitat de continuar amb un fals ‘9’ (Juan Delgado) o la de veure un davanter referència com Manu Barreiro o Álex LópezStèphane Emana és baixa- també és una incògnita que descobrirem un hora abans de l’inici del matx.

Buscant la primera victòria com a local de l’any

Una de les circumstàncies que mantenen al Zaragoza tant lluny de les places de promoció a la Primera Divisió és el pobre bagatge de resultats que està encadenant a La Romareda des de fa més de dos mesos, exactament des del passat 11 de desembre quan va derrotar al Real Oviedo per 2-1. Des de llavors, el Girona (0-2), el Lugo (1-1) i el Levante (0-1) han impedit que els aragonesos poguéssin regalar-li un triomf a la seva afició, la qual cosa explica perquè únicament han sumat cinc punts dels últims vint-i-un en joc.

“ | EL RIVAL: Real Zaragoza «El lleó sense rumb» http://bit.ly/2lyQEeV”.

No és cap disbarat pensar que el seu entrenador Raúl Agné pugui jugar-se el càrrec si no aconsegueix un bon resultat davant un equip que porta en descens gairebé tota la temporada.

El preparador català perd per a la causa al migcampista Edu Bedia (molèsties a l’abductor) i al davanter Jean Marie Dongou (molèsties al genoll dret), mentres que Manu Lanzarote serà dubte fins a última hora.
L’absència de l’atacant camerunès ha precipitat la primera convocatòria de l’últim reforç Georgios Samaras. L’internacional grec no està ni molt menys al 100% i solament està en condicions de jugar 20 o 15 minuts. Per tant, la tasca del gol continuarà a càrrec d’Ángel Rodríguez, autor d’onze gols en el present campionat, mentre que la de no encaixar podria estar a les mans de l’ex porter del Nàstic Sebastián Saja, que va ser titular en el darrer partit contra l’Alcorcón (1-1).

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar