La vida et dóna segones oportunitats, a vegades serveixen per refer-se i a vegades no serveixen absolutament de res. Tot depèn de que el protagonista al qual se li ha concedit aquesta nova alternativa estigui a l’alçada de les circumstàncies i aprofiti l’ocasió per reivindicar-se i assolir la seva fita. O per donar el primer pas cap al seu objectiu. El contrari significa la redempció i la constatació  de que havia de caure, de que per mil oportunitats que tingués el resultat sempre seria el mateix. En el cas del Nàstic el cert és que s’aproxima més a la segona opció que a la primera, així al menys ho diuen els números, la classificació i el global de la temporada. El passat cap de setmana encetava un serial de partits d’entre els quals tres tenen com escenari el Nou Estadi i en el primer d’ells va fallar contra l’Alcorcón. En el segon, el d’aquest dissabte, també juguen a casa rebent a un rival encara més complicat com és el CD Numancia de Jagoba Arrasate i més enllà de pensar en la possibilitat que s’ha esfumat de sumar 6 punts d’una tacada, el que cal tenir en compte és que una vegada més l’únic resultat que val és el de la victòria. Si els grana aprofiten aquesta segona oportunitat encara seguiran vius i incrementaran les seves opcions, mentre que si no ho fan continuaran enfonsant-se i confirmaran que per mil oportunitats que tinguessin el resultat sempre serà el mateix.

Possibles variacions a la defensa

De cara al xoc conta el Numancia, Juan Merino es pot veure obligat a introduir alguns canvis a la línea del camp que més importància ha cobrat des de la seva arribada. Si davant l’Alcorcón semblava que el 3-5-2 havia passat a millor vida per les circumstàncies i la necessitat de guanyar que tenia i té l’equip, contra el conjunt sorià té tota la pinta de que el tècnic andalús tornarà apostar pel sistema amb tres centrals i dos carrilers llargs, o al menys això és el que s’especula a la premsa local. El retorn a aquesta idea podria venir determinat pel poc perill ofensiu que aporta Daisuke Suzuki com a lateral dret, la qual cosa podria portar a Cristian Lobato a ocupar aquesta demarcació tot i que mai ha jugat com a defensa. Precisament, és aquesta circumstància la que obligaria a jugar amb tres jugadors a l’eix de la defensa per cobrir les carències defensives que pugui tenir el futbolista d’Esparraguera.

De ser així, Merino formarà amb l’internacional japonès al costat de Iago Bouzón, que tornà després de complir sanció, i el nom del tercer central sembla ser que serà el de Mohammed Djetei després de que Xavi Molina s’hagi quedat fora de la convocatòria de la mateixa manera que altres futbolistes com Juan Muñiz, José Carlos i Stèphane Emana. Les condicions del camerunès són similars a les de Bruno Perone i això li pot obrir les portes de la titularitat ja que tot i que el brasiler ha entrat a la llista definitiva la seva participació és més que dubtosa. Més enllà de Luismi i Sergio Tejera, la resta de l’onze és una veritable incògnita sobretot si recordem la revolució que el preparador gadità va emprar ara fa set dies.

En qualsevol cas, jugar amb aquest sistema i restar un home al centre del camp o a la davantera no sembla l’opció més coherent per enfrontar a un rival que s’ha consolidat com una de les millors defenses de les últimes setmanes. Com bé vam destacar al text que li dediquem sempre al rival dels grana, el quadre de Jagoba Arrasate ha sigut capaç de deixar la porteria a cero en quatre dels últims set partits encaixant únicament quatre gols. Per tant, entenem que l’hipotètic 3-5-2 estaria destinat curtcircuitar la sala de màquines numantina en la que els dos katxorros Iñigo Pérez i Ruiz de Galarreta s’associen amb l’exquisit mitja punta Julio Álvarez per nodrir de pilotes a la part ofensiva liderada per un Jairo Morillas que ve de marcar-li al Reus un gol que l’ha servit per alliberar-se d’una llarga ratxa sense veure porteria.

“  | EL RIVAL: CD Numancia «L’enveja de la zona baixa» http://bit.ly/2locuE7”.

No obstant això, la necessitat que té el conjunt tarragoní per sumar de tres en tres si vol sortir del farolet vermell i de les posicions de descens pot convidar a que si el devenir del partit segueix un guió similar al que va escriure la SD Huesca ara fa tres setmanes Juan Merino introdueixi un pla B que fins a dia d’avui no ha tingut el valor d’utilitzar quan les coses han anat a contracorrent. Sembla però, que els derroters del matx aniran per un camí ben diferent al que vam poder veure contra el conjunt aragonès ja que el seu homòleg a la banqueta visitant ha fet tota una declaració d’intencions anunciant que viatgen a Tarragona amb la finalitat única d’aconseguir la quarta victòria consecutiva i trencar així amb un fet que no es dóna des de fa pràcticament deu anys. L’entrenador basc compta amb les absències per lesió de Luis Valcarce, Marc Pedraza i Manu del Moral mentre que José Manuel Casado i Mikel Saizar es queden fora de la convocatòria per decisió tècnica.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar