La permanència a la Liga123 passa única i exclusivament pels propers quatre partits, tres dels quals es jugaran al Nou Estadi davant un rival que està en plena fuga, un que ja s’ha escapat i un altre que continua allà a baix.

Entremig de tot això, una visita a La Romareda on qualsevol resultat és possible si tenim en compte la irregularitat del conjunt local.
El primer compromís, però, serà el d’aquest cap de setmana amb la visita d’un Alcorcón que de la mà de Julio Velázquez ha ressorgit com si del mateix au fènix es tractés, aconseguint resultats d’impacte davant els millors equips de la categoria i, fins i tot, estrenant-se amb la primera victòria a domicili de la temporada just abans de visitar Tarragona.

El conjunt madrileny serà doncs el primer dels tres grans reptes que el Nàstic haurà de superar per poder girar les tornes i remuntar el vol a la taula classificatòria, escenari on ocupa la darrera posició trobant-se a cinc punts de la salvació, que marca el Córdoba.
Fer un 9 de 9 asseguraria als grana sortir molt probablement de les places de descens, o com a mínim no veure’s enraderit en la lluita per evitar caure als inferns.

Les baixes trastoquen els plans de Juan Merino

Amb l’absència per lesió de Gerard Valentín i la baixa per sanció de Iago Bouzón, l’entrenador del Nàstic es pot veure obligat a modificar el 3-5-2 que ha vingut utilitzant les darreres setmanes, un sistema que després de triomfar a Lugo s’ha devaluat amb l’empat contra la SD Huesca (0-0) i la derrota al camp del Levante (2-1).

El poc impacte que ha tingut en aquests dos partits respon més als resultats que no pas a les sensacions, respon més al poc atreviment de Juan Merino que no pas a l’actitud i entrega d’uns futbolistes que, més enllà d’errar o encertar, han demostrat que poden i volen competir davant qualsevol rival.

Quan parlem de la manca d’atreviment del tècnic andalús ens referim a la poca ambició que va mostrar per canviar el guió del duel contra el conjunt aragonès i el del Ciutat de València quan ambdós anaven en contra dels interessos de l’equip. Ara, amb Gerard Valentín fora dels terrenys de joc durant un temps estimat de tres setmanes, Merino podria recuperar la defensa de quatre amb Daisuke Suzuki com a lateral dret i amb la possibilitat de veure a Xavi Molina –per Bouzón– formant la parella de centrals junt amb Bruno Perone.
Si això es compleix, el 4-4-2 es preveu com el sistema més lògic tenint en compte la predilecció del preparador gadità per jugar amb dos davanters. El Nàstic necessita els punts i ha d’anar amb tot.

“ | EL RIVAL: AD Alcorcón «Julio Velázquez i el gen competitiu» http://bit.ly/2k7Fyez”.

Tots els efectius a disposició

L’Alcorcón afrontarà el matx amb els seus actors principals sobre la catifa del Nou Estadi, ja que l’única absència que té entre mans Julio Velázquez és la del defensa central Rafa Páez, que ha perdut la condició de titular en favor de Lucien Owona.
Per tant, l’entrenador nascut a Salamanca comptarà amb els millors homes per intentar assolir la segona victòria consecutiva a domicili després del triomf per la mínima al camp de la SD Huesca, un fet que provoca que els terrissaires siguin optimistes tot i venir de caure a casa contra el Numancia.

David Rodríguez, el jugador franquícia del club, serà una vegada més el gran perill del quadre madrileny avalat pels 10 gols que ha marcat en tota la competició i escudat per homes tant desequilibrants com Óscar Plano, Iván Alejo i Foued Kadir.

Possibles alineacions.

Foto: laliga.es