Les decisions no són una tasca senzilla per a cap mortal. Les decisions s’han de meditar, consensuar i portar-les a l’extrem més profund de la imaginació per veure què pots guanyar i què pots perdre, segons agafis un camí o l’altre.

A vegades el que pots perdre és el motiu principal per buscar un altre alternativa que et comporti els beneficis que t’han mancat i que necessites per sobreviure en una societat tant imprevisible i tant canviant. Si transferim aquesta idea al futbol, que aquí som molt de fer aquestes coses, trobarem en l’Alcorcón l’exemple més clar.

L’aposta principal per ocupar la banqueta de Santo Domingo va ser Cosmin Contra, que va decidir emprendre el vol de tornada cap a la capital després de tastar els bitllets del futbol xinès. El tècnic romanès, però, mai va ser capaç d’introduir les seves idees dins d’un vestuari que venia de fer una molt bona temporada (7è) sota les ordres Juan Ramón López Muñiz –avui entrenador del Levante-, i va acabar sent cessat després d’haver sumat únicament 9 punts de 27 possibles.

L’escollit per reemplaçar l’ex jugador del Getafe en el càrrec va ser Julio Velázquez, el que actualment és l’entrenador més jove de la categoria amb 35 primaveres. Precisament ha sigut la seva joventut i il·lusió el que ha carregat d’energia, frescor i motivació a un equip que amb el pas de les jornades ha sigut capaç d’instal·lar-se en un status quo permanent en el que, tot i no poder arribar a la regularitat necessària com per arribar a les posicions de play-off, sí ha estat capaç d’escapar-se de les places de descens (+4). La decisió no ha pogut ser més encertada.

Competir com a manera de vida

No serà un dels equips al que situariem dins les quinieles per l’ascens, ni tampoc serà l’equip que més expectació generi a l’espectador neutral, però el que sí és cert és que l’Alcorcón ha après a competir en cada partit i en cada context, tot i que després el resultat no li sigui favorable.

Pel record quedarà l’eliminatòria dels quarts de final de la Copa del Rei que van disputar contra el Deportivo Alavés, flamant finalista del torneig, en la que solament van ser inferiors en els darrers cinc minuts del partit d’anada disputat a l’Estadi de Santo Domingo, on en lliga han claudicat el Reus Deportiu (1-0) -quan travessava pel seu millor moment-, el Real Oviedo (5-1), el Girona (2-1) i el líder, el Levante (2-0).

Pel contrari, a domicili és on més debilitats estan mostrant els terrissaires. De fet, la seva única victòria com a visitant es va produir en la seva dotzena i darrera visita de la temporada al camp de la SD Huesca (0-1). Anteriorment solament havia sigut capaç de sumar 2 punts de 33 possibles, una dada esperançadora per a l’afició nastiquera. Caldrà veure com responen en el següent compromís a domicili després de caure a casa contra el Numancia amb una derrota (2-3) que talla d’arrel la bona dinàmica que portaven a casa amb un total de vuit partits sense conèixer la derrota.

David Rodríguez i dos actors secundaris

En quan a l’aspecte golejador, el jugador més destacat és una temporada més el incansable David Rodríguez, que si bé no està a l’alçada de la passada campanya ja ha marcat 10 gols que li han servit al seu equip per obtenir 16 dels 29 punts dels que disposa a la classificació.
Els altres elements que cal tenir en compte són dos homes que actuen a la mitja punta com Óscar Plano i Iván Alejo, que tot i que no estan sumant unes grans xifres són capaços de marcar la diferència en qualsevol moment gràcies a la seva velocitat i habilitat amb la pilota.

D’altra banda, l’Alcorcón afronta la segona volta del campionat amb tres reforços força interessants. El portentós Lucien Owona ha arribat per formar una de les parelles de centrals més dures junt amb David Navarro, mentre que el serbi Marko Bakic, que arriba cedit pel Benfica, ha d’aportar consistència al centre del camp, tot i que de moment solament ha jugat 34 minuts.

En l’apartat ofensiu, l’ex del Betis i el Getafe Kadir ha reforçat la mitja punta i des que ha aterrat a l’equip madrileny s’ha convertit en un fix per a Julio Velázquez. El fitxatge d’aquests jugadors ha provocat la baixa d’altres futbolistes com Iván González (Wisla Cracovia), Sergio Aguza (Córdoba), Luis Fernández (UCAM Murcia) o l’ex grana Álvaro Rey, que s’ha quedat sense equip.

Onze tipus de l’AD Alcorcón.

Foto: laliga.es