A simple vista, si un mira la classificació observarà una diferència senzillament abismal entre l’últim classificat i el líder de la Liga123, que seria suficient motiu com per pensar en que la possibilitat que el Nàstic assalti l’estadi del Levante és una autèntica quimera, el tretzè dels treballs d’Hèrcules que mai ha sortit en els llibres d’història o la setena part de Misión Imposible; i diem la setena part perquè la sisena s’estrenarà al 2018, i evidentment ho farà amb Tom Cruise com a protagonista inequívoc del film.

Més enllà dels 27 punts de distància que hi ha entre valencians i tarragonins, la diferència real entre ambdós equips no és tant gran com els resultats evidencien, uns resultats que solament diuen que els primers han fet una primera volta de matrícula d’honor mentre que els segons simplement no han estat a l’alçada de les circumstàncies.

Si analitzem les dues plantilles, a la majoria ens resultaria força complicat poder prendre una decisió respecte a quina de les dues és millor, ja que en ambdues trobem diversos futbolistes de molts quirats.
A més, des de que Juan Merino va agafar les regnes de l’equip, els grana no han conegut la derrota i han sumat cinc punts de nou possibles, un menys que el seu proper rival.

Que en aquesta segona volta tots dos contingents s’intercanviessin els papers resultaria molt difícil de creure però no impossible, com tampoc ho és el fet que el Nàstic pugui treure un resultat positiu del Ciutat de València perquè, si alguna cosa té la Segona Divisió, és que cap equip està exempt de poder claudicar davant un altre per molt que sigui el líder i l’altre el cuer.

Un context favorable

Com hem relatat en els dos paràgraf anteriors, no podriem culpar a ningú per pensar que el Nàstic no té cap possibilitat davant el Levante, doncs la classificació d’uns i altres convida a pensar en que un resultat positiu és francament improbable.

Al cap i a la fi, els grana visiten al líder de la categoria, un líder que al seu camp no ha deixat de sumar en cap dels onze partits que ha disputat, amb nou victòries i únicament dos empats.

Getafe i Cádiz han estat els únics dos privilegiats que han pogut esgarrapar algun punt en un Ciutat de València on els tarragonins van caure golejats (i de quina manera) en la seva última visita, allà per la temporada 2009/10, en el dia que Luis César Sampedro redebutava a la banqueta visitant. El partit va finalitzar 6-1 i el gol de l’honor el va marcar Álex Cruz, que avui dia juga a la Tercera Divisió a les files del CD Mensajero.

Malgrat totes aquestes estadístiques, si ens centrem purament en el que és el partit descobrirem que la cosa no pinta tant malament com ho pot semblar en un primer moment.

Al contrari del que va succeïr contra la SD Huesca, en aquesta ocasió els de Juan Merino es trobaran un rival que, extra motivat per la derrota en l’últim compromís al camp de l’Alcorcón, anirà a pel partit des del primer minut i que, per tant, no posarà l’autobús per defensar l’empat, tal i com va fer el conjunt aragonès ara fa una setmana al Nou Estadi.

Aquesta circumstància permetrà als grana gaudir dels espais que per exemple sí van ser capaços de trobar a l’Anxo Carro de Lugo (2-3), escenari en el que els germans Emana van donar tota una exhibició més enllà dels seus gols.
Stèphane, el menor dels dos, sembla que arribarà al xoc i no seria descabellat pensar en que pugui ser a l’onze d’inici.

Qui sí que partirà d’inici serà un Sergio Tejera que després de complir el partit de sanció per acumulació de targetes ja està preparat per completar el centre del camp junt amb Luismi Sánchez i Miguel Ángel Cordero en el presumible 3-5-2 que tornarà a utilitzar el preparador gadità per contrarestar l’arsenal ofensiu del conjunt local, exemplificat en Jason Remeseiro (7 gols) i el segon màxim golejador de la categoria Roger Martí, que ha marcat 14 dianes i serà un maldecap constant per a l’eix de la defensa tarragonina. Això sí, l’atacant valencià no podrà comptar amb la col·laboració de l’arquitecte de l’equip José Campaña, que serà baixa per lesió.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat