COMPARTIR

El futbol és com la vida mateixa. Si ens hi fixem bé hi ha molts paral·lelismes entre el dia a dia d’un club i el d’una persona. Hi ha moments bons i dolents, persones que entren i surten, un entorn que està pendent de tu, que t’anima i et dóna suport i que celebra cada victòria teva amb orgull i satisfacció. El triomf d’uns és el triomf de molts altres. L’existència no ens permet aturar-nos ni un moment, perquè qui deixa de caminar deixa d’avançar, d’evolucionar i de créixer, quedant-se enraderit en els seus objectius a curt i/o llarg termini. El mateix succeeix amb els equips de futbol, que han de donar un passa rere l’altra per arribar a assolir els seus propòsits. En el cas del Nàstic, aturar-se significa deixar de trotar pel camí de la permanència i quedar-se en mans d’un descens que suposaria una derrota no solament pel club, sinó per tot el seu entorn.

L’ésser humà no és l’únic que pot ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra, i això és el que volen evitar els grana en una segona volta que de moment ha començat de la millor manera possible, amb la victòria al camp del Lugo.
La primera passa, la més difícil probablement, ja està donada i ara, amb la visita del Huesca, és moment de seguir caminant perquè la salvació està més a prop que mai.

La fiabilitat del 3-5-2

En més d’una ocasió hem volgut fer bo allò que diuen que quan una cosa va bé és millor no tocar-la, i ara és moment de remarcar-ho. És moment de remarcar-ho perquè tot i haver encaixat els dos gols de Joselu, el Nàstic va efectuar a l’Anxo Carro la millor actuació defensiva del curs des del dia en que va assolir la primera victòria al camp del Mirandés.

De fet, en els tres partits que Juan Merino porta dirigint la banqueta tarragonina s’han continuat veient alguns dels errors que han caracteritzat a l’equip en la primera fase del campionat, si bé les sensacions són totalment ben diferents. Els grana són un bloc més sòlid al que ja no és tant fàcil crear-li ocasions com hem pogut veure en els tres últims partits, exceptuant els darrers minuts al camp de l’UCAM Murcia en els que l’expulsió d’Ikechukwu Uche va influir moltíssim.

A terres gallegues, el preparador gadità va disposar un sistema 3-5-2 amb tres centrals i dos carrilers que va servir per apuntalar la fiabilitat defensiva i potenciar la part atacant. El resultat ja el coneixem tots.

Davant la visita de la SD Huesca s’espera doncs que Juan Merino repeteixi la mateixa proposta, tot i que això no vol dir que no hi pugui haver un canvi de cromos en algunes posicions com per exemple al centre del camp i a la davantera.

L’absència per sanció de Sergio Tejera obligarà a que el tècnic hagi d’apostar per la qualitat tècnica de Juan Muñiz per completar el centre del camp juntament amb Luismi Sánchez i Miguel Ángel Cordero, tot i que no descartem cap altre alternativa en forma de sorpresa. D’altra banda, Stèphane Emana compta amb moltes paperetes per ser a l’onze inicial després de la dobleta que va aconseguir per derrocar a l’equip de Luis César. En aquest cas, Manu Barreiro seria el damnificat per poder gaudir de l’associació il·limitada que formen els germans Emana. Cal tenir en compte però, que Ikechukwu Uche, com també Juan Delgado, tornen a estar a disposició després d’haver complert les seves respectives sancions.

El pitjor Huesca de la temporada

L’equip dirigit pel veterà Juan Antonio Anquela arriba a Tarragona immers en una dinàmica francament negativa, la pitjor de tot el curs. Si fins ara els aragonesos s’havien mostrat com un dels equips més regulars de la Liga123, en les últimes jornades la seva reputació ha patit una davallada important.

Davant el Nàstic podrien encadenar el cinquè partit sense assaborir el triomf després dels dos empats a domicili davant el Lugo (1-1) i el Numancia (0-0) i les dues derrotes a l’Alcoraz contra el Levante (0-2) i l’Alcorcón (0-1).
Aquests resultats han provocat que el quadre blaugrana caigui fins a l’equador de la classificació, tot i que amb 28 punts està més a prop dels play-off (-4) que de les places de descens (+5), i això sempre juga a favor d’un equip que no té cap pressió per estar allà a dalt.

El Huesca no ho tindrà gens fàcil per emportar-se un resultat positiu cap al Regne d’Aragó, doncs al seu mal moment cal afegir-li la situació ben contraria per la que travessa el seu rival, però sobretot, les absències a les que haurà de fer front per encarar el duel del Nou Estadi.

Anquela no podrà comptar amb el lateral dret Carlos Akapo i amb dos jugadors capitals com són Gonzalo Melero i Samu Sáiz, que a més de dirigir la sala de màquines dels oscenses també veuen porteria amb facilitat.
Tots dos han marcat cinc gols, tot i que el segon, que és mitja punta, també ha repartit quatre assistències.
Les opcions més fiables per reemplaçar aquestes dues baixes són Lluís Sastre i l’incombustible Juanjo Camacho, que completarien així un onze liderat per Vínicius Araújo, que acaba d’arribar cedit per part del Valencia.

Possibles alineacions.

Foto: laliga.es