COMPARTIR
Lévy Madinda en el partit de Copa contra l'Alavés.

Juan Merino tindrà un “nou” reforç en els propers dies després que la selecció de Gabon hagi caigut eliminada de la Copa Àfrica de Nacions de la que enguany era l’amfitriona.

El combinat dirigit per l’espanyol José Antonio Camacho ha caigut a les primeres de canvi i no ha sigut capaç de superar la fase de grups després d’empatar els tres partits contra Guinea Bissau, Burkina Faso i Cameron, la qual cosa permet a Lévy Madinda agafar el vol de tornada cap a Tarragona després de no haver disputat ni un minut en el torneig africà. Quan torni, però, es trobarà una situació ben diferent respecte quan va marxar.

Parteix amb desavantatge

Abans de posar rumb al seu país natal, Lévy Madinda era un fix en els plans de Vicente Moreno i va disputar quinze dels setze partits que l’equip havia jugat a la Liga123 i també va ser partícip del duel de la Copa del Rei contra el Rayo Vallecano i de l’eliminatòria dels 1/16 de final davant el Deportivo Alavés. Ara però, amb el retorn de la competició i l’estrena de Juan Merino com a nou entrenador del Nàstic, les coses podrien no ser iguals per al futbolista cedit pel Celta de Vigo. L’andalús encara no coneix la derrota com a tècnic dels grana (dos empats i una victòria) i és molt difícil pensar que pugui introduir alguna variant que amenaci al bon moment pel que travessa l’equip.

En qualsevol dels dos sistemes que ha utilitzat fins ara l’entrenador gadità, el gabonès no tindria cabuda si considerem inamovible el doble pivot que formen Sergio Tejera i Luismi Sánchez, titular indiscutible des de la seva arribada. Això pel que fa el 4-4-2 dels dos primers partits, tot i que tampoc ho tindria millor en el 3-5-2 que vam poder veure contra el Lugo i que va donar tants bons resultats exemplificats en la victòria per 2-3 i el recital dels germans Emana. Precisament, és impensable que Merino tregui de la mitja punta a Achille Emana per donar cabuda a un migcampista de menor impacte.

L’única fórmula possible és que el camerunès parteixi des de la banda esquerra perquè Sergio Tejera pugui avançar la seva posició amb Luismi i el mateix Madinda a la reraguarda.  No obstant, ni el primer està fet per jugar des d’un extrem ni el segon per fer-ho com a mitja punta. Per tant, només podem esperar expectants per veure quin és el rol que Juan Merino li dóna a un dels jugadors que millor rendiment havia demostrat en la pèssima primera volta de l’equip.

Foto: gimnasticdetarragona.cat